Prioritizace vláken v C

Mirek

Re:Prioritizace vláken v C
« Odpověď #30 kdy: 23. 08. 2016, 14:27:05 »
Ne, FEL západočeská univerzita -> fůra nepodstatných sraček.

Takže za to, že vůbec nerozumíš céčku může škola? Vlastně asi jo, nechali tě prolézt.

Rejpej si do někoho jiného a o mne se nestarej, k tématu jsi ničím nepřispěl, ale asi jsi student FELu v Plzni....)

To byla má reakce na tvé duchaplné "Ne, FEL západočeská univerzita -> fůra nepodstatných sraček."

A ne, nejsem student FEL. Ale když jsem ji někdy před skoro 2 desítkami let absolvoval, vůbec by mně nenapadlo tvrdit takové věci o unionu. A upřímně, ani o práci lidí na fakultě...

No doba se změnila, a já jsem rád, že jsem z Plzně odešel dobrovolně pryč.)

V jakém ročníku? Jen abych měl představu jak to dneska na FEL vypadá...

dword

« Odpověď #31 kdy: 23. 08. 2016, 14:42:47 »
Radši si udělej představu, jak nebýt mentálně zaostalý na úrovni posměvačného děcka.

Neviditelný

Re:Časovač vláken v c++ pod Linuxem
« Odpověď #32 kdy: 23. 08. 2016, 15:14:12 »
Tak znova já,
a zase vlákno.
Potřebuju nějaký brainstorming ohledně vlákna, které čeká na událost a pak ještě využít timer v c++ pod linuxem, který mi bude časovat po zadaný čas.
A nechtěl bys to radši napsat ještě maďarsky? Takhle možná někoho geniálního může napadnout, na co se vlastně ptáš.

V podstatě mi jde o to, aby vlákno zareagovalo když se na vstupu jakéhokoli pinu objeví log 1(+5V) a timer mi změřil nějaký odchylky, maximální a minimální odchylku od vzorkovací frekvence)

No a co je na tom za problém? Opět myslím, že samostatné vlákno na tohle vůbec nepotřebuješ, ale to je vedlejší, protože ať to poběží v hlavním vlákně nebo někde jinde, logika bude stejná. Prostě s dostatečnou vzorkovací frekvencí čti ze vstupu data a dle potřeby zareaguj. Stačí ti na to if a nanosleep().

Mirek

« Odpověď #33 kdy: 23. 08. 2016, 15:51:08 »
Radši si udělej představu, jak nebýt mentálně zaostalý na úrovni posměvačného děcka.

To ale není o posmívání. Trocha sarkasmu ještě nikoho nezabila. Pokud tazatel opravdu objektivně hledá vinu za tento stav, neměl by se takto lehce zbavovat vlastní zodpovědnosti za podíl na ní. To jsem se snažil naznačit. Myslím že mnoha lidem by neuškodila nějaká ta zdravá míra pokory.

dword

« Odpověď #34 kdy: 23. 08. 2016, 17:40:34 »

To ale není o posmívání. Trocha sarkasmu ještě nikoho nezabila. Pokud tazatel opravdu objektivně hledá vinu za tento stav, neměl by se takto lehce zbavovat vlastní zodpovědnosti za podíl na ní. To jsem se snažil naznačit. Myslím že mnoha lidem by neuškodila nějaká ta zdravá míra pokory.

Mi se neospravedlňuj, a začni s tou pokorou třeba u sebe.

Mirek

« Odpověď #35 kdy: 23. 08. 2016, 18:11:16 »

"Ti" se neospravelňuji, nemám to zapotřebí. Ale když jsi zareagoval na odpověď, která nebyla určena pro tebe, předpokládal jsem, že očekáváš odpověď a chceš vést diskuzi. Zjevně ne.

dword

« Odpověď #36 kdy: 23. 08. 2016, 18:18:09 »

"Ti" se neospravelňuji, nemám to zapotřebí. Ale když jsi zareagoval na odpověď, která nebyla určena pro tebe, předpokládal jsem, že očekáváš odpověď a chceš vést diskuzi. Zjevně ne.

Přesně tak, řekl jsem svoje a co nejrychleji to utnul, o diskuzi nemám zájem, naopak mám zájem o to ať je fórum zde konstruktivní a věcné.

« Odpověď #37 kdy: 23. 08. 2016, 18:29:05 »
Tak znova já,
a zase vlákno.
Potřebuju nějaký brainstorming ohledně vlákna, které čeká na událost a pak ještě využít timer v c++ pod linuxem, který mi bude časovat po zadaný čas.
A nechtěl bys to radši napsat ještě maďarsky? Takhle možná někoho geniálního může napadnout, na co se vlastně ptáš.

V podstatě mi jde o to, aby vlákno zareagovalo když se na vstupu jakéhokoli pinu objeví log 1(+5V) a timer mi změřil nějaký odchylky, maximální a minimální odchylku od vzorkovací frekvence)

No a co je na tom za problém? Opět myslím, že samostatné vlákno na tohle vůbec nepotřebuješ, ale to je vedlejší, protože ať to poběží v hlavním vlákně nebo někde jinde, logika bude stejná. Prostě s dostatečnou vzorkovací frekvencí čti ze vstupu data a dle potřeby zareaguj. Stačí ti na to if a nanosleep().

Já jsem se tu ztratil, čekal jsem, že se tu budou problémy řešit věcně a ne, že se tu bude trefovat do mne nějaký anonym ohledně ZČU, na kterou mám svůj názor.
Můžeme to když tak pořešit přes SZ????

« Odpověď #38 kdy: 23. 08. 2016, 18:31:06 »

Odešel jsem ve druháku, takže většinu IT předmětů jsem měl bez problému splněnou, mikroprocesory kupodivu za dva.
Můj názor na FEL ZČU nikdo neveme :) A to jsem byl i členem ak. senátu.)

Mirek

« Odpověď #39 kdy: 23. 08. 2016, 23:45:07 »

Přesně tak, řekl jsem svoje a co nejrychleji to utnul, o diskuzi nemám zájem, naopak mám zájem o to ať je fórum zde konstruktivní a věcné.

To i já. Proto se mi nelíbí komentáře typu "Ne, FEL západočeská univerzita -> fůra nepodstatných sraček" a řeknu k tomu svůj názor.

Já jsem se tu ztratil, čekal jsem, že se tu budou problémy řešit věcně a ne, že se tu bude trefovat do mne nějaký anonym ohledně ZČU, na kterou mám svůj názor.

Šlo o reakci na tvé silné a dost neadekvátní prohlášení k ZČU. To rozhodně nebylo z tvé strany o věcné diskuzi. A, podle mého názoru, neobjektivní. Je to tvůj názor? OK. Neberu ti ho. Ale napsal jsem ti k tomu názor svůj. Neuneseš ho? Tvůj problém.

Mirek

« Odpověď #40 kdy: 23. 08. 2016, 23:46:57 »

A k tomu anonymovi - jsem úplně stejnej anonym jako ty (Teodor) a nebo kolega, který rád ostatní odkazuje do příslušných mezí a nemá zájem o diskuzi.

Mirek

« Odpověď #41 kdy: 23. 08. 2016, 23:54:14 »

Odešel jsem ve druháku, takže většinu IT předmětů jsem měl bez problému splněnou, mikroprocesory kupodivu za dva.

Takže předpokládám že jsi měl Základy programování v elektronice a Programování v elektronice s Baslem. To samé jsem absolvoval i já před mnoha a mnoha lety. Jasně, je to takový úplný základ pro prváky a druháky a netuším co tam učí dneska.

« Odpověď #42 kdy: 24. 08. 2016, 08:17:56 »

Takže předpokládám že jsi měl Základy programování v elektronice a Programování v elektronice s Baslem. To samé jsem absolvoval i já před mnoha a mnoha lety. Jasně, je to takový úplný základ pro prváky a druháky a netuším co tam učí dneska.

Programování  elektronice jsem už neměl, protože jsem odešel.
Nicméně elektroniku-mikroprocesory a programování v C jsem měl bez problému stejně jako numerické metody, kde jsem programovali taky, kdo chtěl. Teď na škole, kde jsem mám troje programování a k tomu mne čeká ještě paralelní programování, upozorňuji, že je to bc, o tom si FEL v Plzni může nechat zdát...
Dneska dělám fyziku a informatiku

Mirek

« Odpověď #43 kdy: 24. 08. 2016, 14:44:32 »

Programování  elektronice jsem už neměl, protože jsem odešel.
Nicméně elektroniku-mikroprocesory a programování v C jsem měl bez problému stejně jako numerické metody, kde jsem programovali taky, kdo chtěl. Teď na škole, kde jsem mám troje programování a k tomu mne čeká ještě paralelní programování, upozorňuji, že je to bc, o tom si FEL v Plzni může nechat zdát...
Dneska dělám fyziku a informatiku

Rozumím. V tom případě také mohlo jít také o nevhodně zvolený obor. Alternativou k "Fyzika a informatika" by byly spíš obory z FAV, třeba "Výpočetní technika", "Systémy pro identifikaci, bezpečnost a komunikaci", "Informatika". Obory na FEL jsou primárně zaměřené na elektrotechniku a elektroniku a, hlavně v prvních letech, musí studenty zrůzných typů škol dostat na nějakou společnou úroveň (matika, fyzika, základy elektrotechniky, ...).

« Odpověď #44 kdy: 25. 08. 2016, 09:21:41 »
Tak znova já,
a zase vlákno.

Tady posílám kód, zadefinoval do threadu - vymaskování bitů.
Přiznám se, že mne tam mate to vlákno, nicméně něčím vzorkovat musím, tak mne když tak naveďte pokud je to sémanticky blbě.

Kód: [Vybrat]
void thread_scanner() { //fce vlakna, ktera obsahuje scanner DI

int stav;
const long INTERVAL_MS = 500 * NANO_SECOND_MULTIPLIER;  //vypocet pro funkci nanosleep

while(true) {

wait(100);

unsigned char pins; //v ramci vylouceni problemu s headerem od vyrobce jsem radeji deklaroval promenou takto

ICO300_get_DI(&pins); //ziskani stavu a predani promenne pins referenci

for(int i = 0; i < 8; i++){ //vymaskovani jednotlivych bitu

stav = (int)(pins & 1); //stav jednotlivych bitu po bitovem logickem soucinu

pins >>= 1; //bitovy posun doprava

}

if (stav != 0) { //pokud je stav kterehokoli bitu jiny nez nula, tak se vypise

cout << stav;

}

else { //jinak jsem pouzil fci nanosleep, abych nevypisoval neustale do konzole nuly

timespec sleepValue = {0};
sleepValue.tv_nsec = INTERVAL_MS;
nanosleep(&sleepValue, NULL);

}

}

}