Kde si v ČR udělat Scrum Master certifikát?

Petr

Kde si v ČR udělat Scrum Master certifikát?
« kdy: 16. 08. 2016, 11:56:53 »
Ahoj,

momentálně delám Team Leada v jedné společnosti a vzhledem k tomu, že pracujeme ve Scrumu, tak mi bylo nabídnuto, že mi firma zaplatí Scrum Master kurz (a certifikát k tomu). Tak by mě zajímalo jestli s tím tady máte někdo zkušenost a jaký kurz (nebo lektora) by jste případně doporučili aby z toho opravdu člověk něco měl?

Díky moc za tipy.

podlesh

Re: Kde si v ČR udělat Scrum Master certifikát?
« Odpověď #1 kdy: 16. 08. 2016, 12:15:49 »
Tip číslo 1: Team Lead a Scrum Master by neměla být jedna osoba.

(Tedy pokud to má fungovat; pokud je cílem hrát "title pokemon" tak je to naopak skvělá šance, zvlášť pokud ještě hrajete i "buzzword bingo").

Petr

« Odpověď #2 kdy: 16. 08. 2016, 12:36:04 »
Ok, asi bych měl podotknout, že Team Leader je u nás takový dost prázdný titul, drtivá většina toho za co jsem zodpovědný se týká Scrumu (a ano, vím, že to není ideální, ale tu možnost kurzu jsem dostal, tak se rád něco přiučím).

bohus

« Odpověď #3 kdy: 16. 08. 2016, 12:50:25 »
proboha scrum master. ach jo. po par prednaskach na skole ohledne agilniho vyvoje jsem pochopil, ze SCRUM master v podstate dela hovno.

podlesh

« Odpověď #4 kdy: 16. 08. 2016, 13:18:06 »
proboha scrum master. ach jo. po par prednaskach na skole ohledne agilniho vyvoje jsem pochopil, ze SCRUM master v podstate dela hovno.
No, to je dokonce ideální stav...

« Odpověď #5 kdy: 16. 08. 2016, 13:46:08 »

jenomze nez se do toho stavu dostanes, tak se dost nadres...

Simis

« Odpověď #6 kdy: 16. 08. 2016, 23:37:53 »
Ja jsem delal pred dvema lety v Gopasu:

http://www.gopas.cz/Kurzy/Katalog-kurzu/Programovani/Nove-kurzy-programovani/Certified-Scrum-Master-CSM-SCRUM-CSM.aspx

Lektorka Zuzi Sochova a byl jsem docela spokojeny.

Arkady

« Odpověď #7 kdy: 05. 10. 2016, 20:21:46 »
jestli SCRUM mater opravdu vážně, task asi u Zuzky Šochový

nostradamus

« Odpověď #8 kdy: 05. 10. 2016, 22:02:29 »
scrum master robi veelke hovno. to moze robit aj clovek so zakladnym vzdelanim. nic prinosne pre IT. len teraz je to akoze cool a nato lakaju novych zamestnaancov, ked si do inzeratu uvedu ze ich firma je agilna a castokrat to ma od agilneho vyvoja daleko

« Odpověď #9 kdy: 05. 10. 2016, 22:11:46 »
scrum master robi veelke hovno. to moze robit aj clovek so zakladnym vzdelanim. nic prinosne pre IT. len teraz je to akoze cool a nato lakaju novych zamestnaancov, ked si do inzeratu uvedu ze ich firma je agilna a castokrat to ma od agilneho vyvoja daleko

jenomze nez se dostanes do tohohle stavu, tak se pekelne nadres...

YF

« Odpověď #10 kdy: 05. 10. 2016, 22:52:18 »

myslis pekelne se nadre vysvetlovanim proc je scrum tak potreba? ano - to souhlasim - ono totiz tento experiment na lidech stal tolik penez tolik firem ze me to neprestane udivovat - hodne me to pripomina nasazovani vyvojovych metodik kolem roku 2000 - akorat ze argumenty a agresivita scrum komunity sou jeste daleko surovejsi - je to asi aktualne ten nejvetsi ulet v IT za poslednich 10 let

je fakt ze je to jedina role ktera dotahla praci s lepikama do extremu a povysila ji na umeni - nicmene to je bohuzel to jedine co me v souvislosti s timto tak asi napada ...

nostradamus

« Odpověď #11 kdy: 06. 10. 2016, 08:10:29 »

no to urcite. po par prednaskach na VS v predmete agilni vyvoj som pochopil, ze tento clovek SCRUM master robi v podstate velke hovno. Ale ze fakt velke. A to sa nemusi ani nadriet, resp. on sa v tej praci nenadrie. Profesia, ktora je k nicomu a bez ktorej by sa dalo zaobist. Kolko uspesnych firiem existovalo a existuje aj bez SCRUMu? scrum mi pride ako take buzzword.

« Odpověď #12 kdy: 06. 10. 2016, 10:13:56 »

no to urcite. po par prednaskach na VS v predmete agilni vyvoj som pochopil, ze tento clovek SCRUM master robi v podstate velke hovno. Ale ze fakt velke. A to sa nemusi ani nadriet, resp. on sa v tej praci nenadrie. Profesia, ktora je k nicomu a bez ktorej by sa dalo zaobist. Kolko uspesnych firiem existovalo a existuje aj bez SCRUMu? scrum mi pride ako take buzzword.

Tak to jsi nepochopil resp. pochopil spatne.

"Kolik uspesnych firem existovalo bez SCRUMU" je asi tak uzitecne jako zjistovat kolik uspesnych firem existovalo bez webovych stranek. Nikdo rozumny nerika, ze SCRUM je podminka nutna k uspechu firmy. Naprosto jina otazka je, zda jsou teamy a projekty, kde se hodi.

lanka

« Odpověď #13 kdy: 06. 10. 2016, 11:05:45 »

no to urcite. po par prednaskach na VS v predmete agilni vyvoj som pochopil

Tak to ano, to ma vahu, zes to pochopil po nejake prednasce, diky zes nam to sdelil!