Řešení pro informační tabuli

Snow

Re:Řešení pro informační tabuli
« Odpověď #15 kdy: 08. 08. 2016, 16:33:51 »
to ano, ale je opravdu takovej problem pri vypadku zmacknout na ovladaci o jedno tlacitko vic? Beztak kdyz vypadne proud tak tu tv budes muset zapnout, tak uz je jedno jestli ji zapnes a vyberes na ovladaci prohlizec... Co se tyce funkcnosti prohlizece, v praci mame stareho samsunga a je naprosto OK, sle pravda web co tam je je staticka tabulka s meta refreshem...

« Odpověď #16 kdy: 08. 08. 2016, 16:38:47 »
to ano, ale je opravdu takovej problem pri vypadku zmacknout na ovladaci o jedno tlacitko vic?
To ja prave nevim, jestli to je zmacknuti jednoho tlacitka. Pokud by bylo (a sla by nastavit homepage), tak by to bylo ok.

Co se tyce funkcnosti prohlizece, v praci mame stareho samsunga a je naprosto OK, sle pravda web co tam je je staticka tabulka s meta refreshem...
No já tam budu potřebovat třeba i embedovaný videa, což by mohl být problém. A nedělám si iluze, že by se dalo nějak předem zjistit, jestli (a jaký formát) ta která televize podporuje... Verze Androidu může asi ledasco napovědět, ale co já vím, jak ho výrobce upravil/zprasil?

Snow

« Odpověď #17 kdy: 08. 08. 2016, 16:44:18 »
Na tom samsungu co mam je to otazka zmacknuti tlacitka pro skok do multimedialniho centra a potvrzeni vyberu prohlizece, teda 2 klikance. Stran funkcnosti stranky by se to muselo testnout... Nicmene tak jako tak TV potreba bude, koupil bych tedy televizi a zkusil to jen na ni, kdyz nepujde, prikoupil bych raspberry, nebo ty hdmi androidy a je vyreseno.

Snow

« Odpověď #18 kdy: 08. 08. 2016, 16:46:17 »
stran videa co si pamatuju tak mp4 h264 je na tom nasem samsungu ok...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 08. 08. 2016, 16:56:40 »
No já tam budu potřebovat třeba i embedovaný videa, což by mohl být problém. A nedělám si iluze, že by se dalo nějak předem zjistit, jestli (a jaký formát) ta která televize podporuje... Verze Androidu může asi ledasco napovědět, ale co já vím, jak ho výrobce upravil/zprasil?

Tak mozna bys mohl zkusit namisto premysleni, jak jet slidehow z obrazku a videi, vygenerovat vsechno jako video. I ve videu muze by staticky obrazek a jestli je v jpg nebo mpg nikdo nepozna. Ovsem otazka je, jak takove video generovat, aby to byl co nejmemsi opruz.

« Odpověď #20 kdy: 08. 08. 2016, 16:59:02 »
Tak mozna bys mohl zkusit namisto premysleni, jak jet slidehow z obrazku a videi, vygenerovat vsechno jako video. I ve videu muze by staticky obrazek a jestli je v jpg nebo mpg nikdo nepozna. Ovsem otazka je, jak takove video generovat, aby to byl co nejmemsi opruz.
To by byl megaopruz. Navic tam zakaznik chce ty aktuality a treba i pocasi. Pokazde te pregenerovavat by byla pakarna.

ehmmm

« Odpověď #21 kdy: 08. 08. 2016, 18:06:07 »
Tak neco takoveho jsem uz dvakrat delal. Jednou to byla televize, ve ktere byla karta, ktera se chovala jako pocitac s WinXP embedded. Takze tam bezela ve fullscrenu .Net aplikace, ktera podle textoveho konfiguracniho souboru zobrazovala bud komponentu s videem, obrazkekm, html... Podruhe to byla obycejna televize a u ni tenky klient, ve kterem startoval Firefox do fullscreenu a AJAX prehazoval v divu obrazky. Tipuju, ze by to mohl delat i v iframu a tim padem by tam treba mohl strkat i externi http odkazy nebo videa (pokud by tedy firefox nemel nejaky problem se zabezpecnim). V tom druhem pripade k tomu byly jeste php stranky pro konfiguraci, ktera se psala do DB.

Dzavy

« Odpověď #22 kdy: 08. 08. 2016, 18:50:47 »
Koukam na to Xibo a urcite bych to zkusil, vypada to slusne. Jako klienty bud ty androidi pidikrabicky/sticky, ty stojej prd, ale taky vykon/vyladeni nebejva nic extra, nebo pak starsi tenky klienty - klidne s windowsama, napr. s wifinou http://www.ebay.co.uk/itm/HP-T5740-CLIENT-LEGER-WIFI-2-GO-RAM-XP-LIGHT-/222189380173?hash=item33bb84e24d:g:r~UAAOSwpzdWrm08 - ma to i VESA diry, takze pridelatelny k ty TV. Urcite jsem pro 1 TV = 1 klient.

« Odpověď #23 kdy: 08. 08. 2016, 19:30:01 »
nebo pak starsi tenky klienty - klidne s windowsama, napr. s wifinou http://www.ebay.co.uk/itm/HP-T5740-CLIENT-LEGER-WIFI-2-GO-RAM-XP-LIGHT-/222189380173?hash=item33bb84e24d:g:r~UAAOSwpzdWrm08 - ma to i VESA diry, takze pridelatelny k ty TV.
Starsi tenkej klient by se mi taky líbil, ale nemám s těmahle zařízeníma žádný zkušenosti a bál bych se dvou věcí: 1. aby to nemělo nějaký pochybný Windows Embedded a nic jinýho tam nešlo narvat 2. aby grafika dala rozlišení, který na tak velkou obrazovku je potřeba (přesně říct neumím, aodhadem asi FullHD?)

Dzavy

« Odpověď #24 kdy: 09. 08. 2016, 00:41:19 »
Starsi tenkej klient by se mi taky líbil, ale nemám s těmahle zařízeníma žádný zkušenosti

Na to pouzivam stranky tohodle typka http://parkytowers.me.uk/thin/hware/hardware.shtml - nejsou uplne nejuplnejsi a nejaktualnejsi, ale je tam toho spousta. Tyhle T5740 vypadaj za tu cenu docela slusne. A tem Windows Embedded bych se nebranil zvlast pokud pro ne to Xibo ma nativniho klienta...

Jenda

« Odpověď #25 kdy: 09. 08. 2016, 03:08:18 »
U RPi je blbý, že nemá wifi.
Verze 3 má wifi. Ale bootovat umí jen z flashky nebo po ethernetu, takže pokud bys chtěl totální bezdiskovost, tak musíš mít kabel. Ale podle mě read-only karta vydrží neomezeně, a kdyby přeci jen chcípla, může být vedle náhradní a obsluha jen vymění kus za kus.

Smart TV bych spíš nedoporučil, viděl jsem zprasený Android v Samsung Galaxy Chat -- bojím se, že v té televizi bude nějaká podobná tragédie, a když nastane problém, tak na rozdíl od toho Raspberry nemáš žádnou možnost jak to opravit. Leda kdyby existovala TV podporovaná otevřeným alternativním firmwarem (třeba cyanogenmod). Ale o tom nevím.

Michal S.

« Odpověď #26 kdy: 09. 08. 2016, 05:53:54 »
Chytre televize a android dongle neumi zobrazit web tak dobre jako napr. normalni Chromium v raspbianu. To je moje zkusenost, samozrejme jsme pres nasazenim RPI zkouseli jine varianty, vcetne ruznych dongle. RPI z toho vyslo nejlepe. Podporuje nativni rozliseni jakekoliv TV.

Samozrejme RPI3 uz ma wifi a bez problemu je pouzitelna. Mimochodem stabilita RPI3 a raspbianu je naprosto uzasna. U nas ve firme pouzivame RPI na sledovani a logovani vyroby/prace, aktualne mame v baraku 75 raspberry. Bez JEDINEHO problemu ... uz skoro dva roky.

Yarda

« Odpověď #27 kdy: 09. 08. 2016, 06:50:57 »
Pokud bych po někom něco takového chtěl a pak zjistil, že ten šmudla shání po internetu rozumy, jak by se to dalo udělat, asi bych pouvažoval, jestli jsem se obrátil na toho správného odborníka.

Dalvik

« Odpověď #28 kdy: 09. 08. 2016, 08:13:26 »
K TV a smart+ prehliadac ano niektore TV sa daju rovno nastavit do "default browser" s homepage. Velka vyhoda a tym padom eliminujes 99% prispevkov je to ze uz to ma v sebe ten android + browser (neboj nie je to verzia 1.0b ale normalne behaju aktuializacie) je to plnohodnotny browser a dnes uz by som ziadne RPi a neviem super-duper usb/hdmi neriesil. Ono ten klucik ma vlastne len "emulovat" smart tv. Ak je tam ta moznost zakupit smart TV ani by som to neriesil ja to naozaj strata casu. Lebo o co ty vlastne ide? Zobrazit nieako obsah video + text na obrazovke pokial mozno co najjednoduchsie. No tak bez debat ta TV + apka do prehliadaca alebo ak si total hero mozes si napisat nativnu pre android (100% smart tv bezi na androide) . Riesenia s RPI su pekne ale pre toto co ty potrebujes mi to pride ako too much power for nothing...

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: 09. 08. 2016, 10:06:22 »
Pokud bych po někom něco takového chtěl a pak zjistil, že ten šmudla shání po internetu rozumy, jak by se to dalo udělat, asi bych pouvažoval, jestli jsem se obrátil na toho správného odborníka.

Jiste, je mnohem lepsi delat chytreho, co posvacil Salamounovo hovno a zakaznikovi vnutit prvni kravinu, ktera cloveka napadne.