Změna DPI v dockině u virtualboxu

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
Změna DPI v dockině u virtualboxu
« kdy: 04. 08. 2016, 16:48:57 »
V práci jsem si zažádal o nový laptop a mám na výběr buďto postarší Dell ultrabook (rozlišení 1366x768) nebo fungl nový dell ultrabook (rozlišení 1920x1080). Zatím jsem zkoušel KDE v HiDpi mode a zjistil jsem, že +- je to mizerně, ale přesto použitelné, nicméně řeším jeden problém.

Musím mít na laptopu Windows a ve VirtualBoxu mám Xubuntu (klidně to změním na Kubuntu). Nicméně když tam nastavím větší font, větší ikony a vše, tak ve chvíli kdy laptop strčím do dockiny to nepotřebuji a bude to zbytečně velké (laptop je 12,5 palce, monitor 22 palců). Napadlo mě, jestli to má řešení.

Na jednu stranu nechci 3 roky starý laptop s nižším rozlišení, na druhou stranu si uvědomuji, že jakmile dám laptop do dockiny, budu muset změnit dpi což v případě KDE znamená restart systému, což se mi poněkud nechce.

Nápady?

davkol

Re:Změna DPI v dockině u virtualboxu
« Odpověď #1 kdy: 04. 08. 2016, 19:28:38 »
> budu muset změnit dpi což v případě KDE znamená restart systému

Mělo by stačit se odhlásit a přihlásit, ne? Výhra to není, ale…

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
Re:Změna DPI v dockině u virtualboxu
« Odpověď #2 kdy: 04. 08. 2016, 23:14:07 »
> budu muset změnit dpi což v případě KDE znamená restart systému

Mělo by stačit se odhlásit a přihlásit, ne? Výhra to není, ale…

To je právě ta věc, která mě děsí, nejsem zvyklý vůbec na počítači restartovat případně se odhlašovat, běžně laptop uspím a uspaný tahám domů. Koukal jsem se teď, že VirtualBox má i "scale factor", který kupodivu dobře funguje v Xfce, ale zase špatně v KDE. Furt uvažuji, jestli mi ty problémy za to stojí, do starého laptopu si můžu dát svoje větší SSD a přidat RAM + procesory se za 3 roky výkonnostně skoro nehly a ten starý laptop je o 300g lehčí.