Na FIIT STU sme nieco take mali. Skolu neporadim, len opisem, ako som to mal ja.
V bakalarovi bol hrozny predmet, co sa volal Umela inteligencia plny nezazivnych omacok.
V inzinierovi boli
Neuronove siete - predmet plny integralov etc. Na druhy pokus som tomu uz nejak rozumel, ale kebyze sa ma spytate o, com to bolo, tak nezadrem ani prd.
Evolucne algoritmy - seminar, kde sme si naprogramovali niekolko zadani a porobili referaty. Tiez si nic nepamatam.
Objavovanie znalosti - ci nejaky taky hlupy nazov to malo. Clovek dostal dataset a bolo treba pomocou klasifikatora robit predpovde. Uplne zbytocny predmet. Nemali sme lincenciu na matlab, tak sme pouzivali R-ko.
Nemal som z tych predmetov dobry pocit, ale zasa som sa o tieto veci moc nezaujimal. Machine learning povazujem za burzoaznu pavedu
Ak nieco budem potrebovat, su na to nastroje.
Ako uz predo mnou povedali, matika sa velmi hodi, ked sa tomu clovek chce seriozne venovat, vediet co to robi, preco to robi, pripadne nieco vylepsit/objavit.
Statistiku
Lineární algebru
Numerické metody
Algoritmy (složitost)
Základy programování
(Teorie grafů).
K tomuto by som dodal este matematicku analyzu , matematicku logiku a algebru (vseobecnu).