Notebook na vysokou

lojza

Re:Notebook na vysokou
« Odpověď #120 kdy: 06. 08. 2016, 10:20:42 »
doplnuji ze z toho uvadel nobody(ten pravej)

bych sel do

http://www.importpc.cz/lenovo-thinkpad-x220-1198.html   (nutno ale pocitat ze to ma slabounkou grafiku oproti te acer nitro rade co jsem uvadel vyse)

nakonfiguroval bych si 16 gb ram, prislusne ssd a dalsi co potrebujes je tam k konfiguraci (napr. dokovaci stanice atd.) s tim ze zbytek rozpoctu bych pouzil na koupi poradneho externiho monitoru  napr.

https://www.alza.cz/32-benq-bl3200pt-d2169874.htm?catid=18859835

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #121 kdy: 06. 08. 2016, 10:22:55 »
@lojza: Aha, ACER. A kolikrat se na tom smi odklopit display, nez se ulomi? Nehlede na to, ze to vypada na dva z tech novych krapu od ACERu s touchpadem, kde se misto tlacitek mackaji rohy. Pekne dekuju, mel jsem podobny jednou v ruce a tak blby touchpad jsem jeste nevidel. Dalsi pozoruhodna vec byla, ze kdyz tam majitel nechal zdvojnasobit pamet, protoze na tech puvodnich 2 GB se Widle nedaly pouzivat, tak ten touchpad prestal chodit a kurzor na displayi samovolne ujizdel nekam do strany. Prodejce nevedel proc, resil to s ACERem cele tydny (great support) a ani nevim, jestli to nejak vyresili.

kojot4

• 217
    • Zobrazit profil
« Odpověď #122 kdy: 06. 08. 2016, 12:21:17 »
Vůbec nechápu to protěžování Thinkpadů a Lenova, jsou to těžké a velké krámy s malým touchpadem.

Já bych naopak šel do ultrabooku, ideálně Dell 7240, dá se sehnat kolem 13.000 Kč, má všechny potřebné konektory, ideální rozlišení pro Linux (1366x768, takže není potřeba řešit problematické HiDpi), podporu dockiny, je certifikovaný pro Ubuntu, má SSD, displej 12,5" a váží neuvěřitelných 1,3kg, to doplněno 4 článkovou baterií pro dobrou výdrž.

Tenhle laptop se dá koupit snadno na bazoši či jiném bazaru.

Do nových laptopů bych moc nešel (mizerná podpora Linuxu a nastavování HiDpi - podpora se sice lepší, ale stále co jsem to zkoušel i v KDE to v mnoha aplikacích blbne, a to se vůbec nebavím o problému, kdy člověk zapojí laptop do dockiny a bude to DPI muset měnit kvůli externímu monitoru).

Jinak v nižší cenové kategorii se dá sehnat třeba "HP Folio 13", jedná se o vůbec snad první ultrabook, cenově tak +- 7.000 Kč, sám ho mám, jsem s ním poměrně spokojen,

Jinak proboha, co tu všichni furt máte s těmi šílenými thinkpady. x220 váží 1,6kg a je vysoká 3,5cm (to jako vážně si dneska ještě koupí laptop co je vysoký 3,5cm !!! ?). HP Folio 13 má za stejnou cenu, de fakto stejné parametry, ale je vysoké 1,8cm (de fakto půlka) a váží 1,5kg. A to se nebavím o velikosti touchpadu, který Thinkpady mají na zblití. Víte jak se blbě pracuje na touchpadu 1x1cm :-) ???

lojza

« Odpověď #123 kdy: 06. 08. 2016, 12:55:48 »
JardaP - samozrejme ze to nema konstrukci jako Thinkpady, ale predpokladam nejakou elementarni ohleduplnost pri zachazeni se strojem za 25k, jak rikam tomuto cloveku verim nebot jeho blog ctu roky, nekope za zadnou firmu, pise naferovku jak to citi ...

http://notebookblog.cz/technika/zkusenosti-a-reklamace/predcasne-vanoce-acer-aspire-v15-nitro-black-edition/

javaman (však vy víte)

« Odpověď #124 kdy: 06. 08. 2016, 12:56:24 »
Nepsal on javaman jinde/dřív, že ženský jsou jenom pro lopaty? To chodí „honit za prachy“ do spermabanky?

Samozřejmě. Byla to reakce na to, že někdo měl dojem, že čím chytřejší, tím dříve šukají. Ne, opravdu to tak nefunguje. Má k tomu něco .BLEK? :D

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #125 kdy: 06. 08. 2016, 14:22:18 »
JardaP - samozrejme ze to nema konstrukci jako Thinkpady, ale predpokladam nejakou elementarni ohleduplnost pri zachazeni se strojem za 25k, jak rikam tomuto cloveku verim nebot jeho blog ctu roky, nekope za zadnou firmu, pise naferovku jak to citi ...

Potiz je, ze vyrobek od ACERu by te ohleduplnosti mohl vyzadovat jak kralovske korunvacni klenoty. Zejmena, kdyz ma prezit neustale tahani do skoly. Ja uz videl dost katastrofalnich aususu od teto firmy, abych si od nich neco chtel koupit. BTW, jejich telefony jsou jeste lepsi, nez notebooky. Od ACERu se daji koupit snad jen monitory, protoze ty clovek nikam netaha.

« Odpověď #126 kdy: 06. 08. 2016, 14:54:39 »
koupi poradneho externiho monitoru  napr.

https://www.alza.cz/32-benq-bl3200pt-d2169874.htm?catid=18859835
32" na 2560px? no des, na to bych nechtel teda koukat.
Na 27" je 4k IMHO tak akorat(4k na 24" v praci zvladam v pohode taky, ale na filmy bych domu bral o kousek vetsi), 2560 by se jeste dalo snest, ale koukat na to na takove krave velke(a ukroutit si krk)?
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #127 kdy: 06. 08. 2016, 15:11:04 »
Potiz je, ze vyrobek od ACERu by te ohleduplnosti mohl vyzadovat jak kralovske korunvacni klenoty.

Tohle plati rada od rady. Mozna je prumer nizsi nez u jinych vyrobcu, ale rozptyl je dost velky na to, aby si i u Aceru nasel dobre notebooky.

lojza

« Odpověď #128 kdy: 06. 08. 2016, 15:15:30 »
JardaP - kazdy mame svuj nazor, ja si za svym stojim, autor threadu necht se rozhodne sam ...

tojejedno - presne tenhle benq ma muj svagr, je to krasny obraz, hodne se toho vejde, mne by treba stacil

jinak v tomhle se klidne necham presvedcit ze je 4K za podobne penize jako ten benq, hlavne ale kdyz to pichnu ke zde uvadenym notebookum jestli 4K vubec grafika v nich bude umet (zvlast ty z importpc.cz)

https://www.alza.cz/4k-monitory/18854906.htm

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #129 kdy: 06. 08. 2016, 15:17:45 »
Tohle plati rada od rady. Mozna je prumer nizsi nez u jinych vyrobcu, ale rozptyl je dost velky na to, aby si i u Aceru nasel dobre notebooky.

To je mozne. Ale jak pri koupi zjistis, ktery se ti po zaruce rozpadne? To bys musel kupovat 5 let stare modely, na ktere na opravarskych forech nikdo nenadava.

lojza

« Odpověď #130 kdy: 06. 08. 2016, 15:28:48 »
dodavam ze u 4K monitoru i ve velikostech 27"- 32" si nekteri uzivatele stezuji ze prilis male pismo, musej to ve win zvetsit na 150%, win moc skalovat neumej, neco se zobrazuje blbe, nevim jak na linuxu ...

tyhle problemy s tim "horsim" benqem co jsem uvedl nejsou

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #131 kdy: 06. 08. 2016, 16:29:09 »
Nepsal on javaman jinde/dřív, že ženský jsou jenom pro lopaty? To chodí „honit za prachy“ do spermabanky?

Samozřejmě. Byla to reakce na to, že někdo měl dojem, že čím chytřejší, tím dříve šukají. Ne, opravdu to tak nefunguje. Má k tomu něco .BLEK? :D
Že musí š*kat co nejdřív byl tvůj nápad, já jen psal, že u inteligence je žádoucí, aby se množila, zatím co u tebe to žádoucí není.

ehmmm

« Odpověď #132 kdy: 06. 08. 2016, 18:21:07 »
Vůbec nechápu to protěžování Thinkpadů a Lenova, jsou to těžké a velké krámy s malým touchpadem.

Co clovek, to nazor. Ja kupuju stare thinkpady, protoze mi vyhovuje jejich trackpoint a klavesnice, respektive nevyhovuje mi zadna jina a trakpoint od Dellu taky moc ne. Touchpad mam zapnutej pouze kvuli detem. Narozdil od tebe, kdyz musim v terenu pracovat na notebooku s rozlisenim 768px na vysku, tak se dost trapim, pro me je 1000px minimum. Muj prvni thinkpad byl sluzebni, prezil 4 roky velmi inteznivniho pouzivani na stavbach, pak mi po nem nekolik let lezlo jedno dite (a vycvakavalo klavesy) a az druhe dite ho nekolikrat shodilo ze stolu na zem (to jsem musel vymenit displej) a pak odesla graficka karta. Celkem 8 let. Na co jsem tedy nikdy nesebral odvahu, kdyz se potrebujes na neco postavit (a neni v okoli zadna cihla nebo drevo), tak postavit notebook jako rozevrenou knizku a postavit se na nej. On sice ten ram je nejakej lepsi, neni to jenom plast, ale asi by to nedal.

« Odpověď #133 kdy: 06. 08. 2016, 19:28:50 »
dodavam ze u 4K monitoru i ve velikostech 27"- 32" si nekteri uzivatele stezuji ze prilis male pismo, musej to ve win zvetsit na 150%, win moc skalovat neumej, neco se zobrazuje blbe, nevim jak na linuxu ...

tyhle problemy s tim "horsim" benqem co jsem uvedl nejsou
ja nerikal, ze je horsi. jen se mi zda uhlopricka neumerne velka k tomu rozliseni. Na tech 2560 je IMHO primerenych 24". Je pravda, ze integrovana grafika v sandy bridge(T420) mi zvlada 4k jen 30Hz pres DP a je to takovy nejaky pomaly.

« Odpověď #134 kdy: 06. 08. 2016, 19:35:55 »
Celkem 8 let.
Presne tohle je duvod proc svoji T420 tak zboznuju. Je to nezmar. Kovovy panty, viko displeje ktery unese cely notebook, obcas to spadne na zem, vozim ho v obycejnym batohu na kole do prirody, opravdu k nemu nechovam "nejakou elementarni ohleduplnost pri zachazeni" kdyz je to vec za 13tis vcetne RAM, SSD, docku, ultrabay apod - chovam se k nemu jak prase a on to proste a jednoduse snasi. Panty se nevyklaji, nic se nikde neprohejba.

Dalsi duvody: 3 disky, stara dobra klaveska, skvely malicky touchpad(ty velky mrdky bez tlacitek to je na zabiti), rozliseni lepsi nez HD ready na kterym se fakt neda pracovat nic vic nez jeden terminal...

Jediny upgrade kterych bych fakt ocenil a ktery neni realny je FullHD IPS display.