Aky je to presny model? Aky operacny system pouzivas? Co presne robis?
Co to znamena, ze po vyndani konektoru se uz znova nepripojila? Moxa sa nikde do systemu nepripaja(ak je to moxa ethernet/RS-232). Do linuxu sa namapuju porty cez prikaz mxaddsvr ip_adresa_moxy pocet_rs-232_portov
a v systeme su bez toho, ci je moxa v sieti alebo nie. V subore npreal2d.cf by si mal vidiet ako su porty namapovane. Ak nic nezachytis na porte /dev/ttyr00, tak bud moxa neposlala ziadne data alebo dany PC a moxa z nejakej priciny nevedia spolu komunikovat.
V prvom pripade ako zakladna kontrola sluzia kontrolky na moxe. Ak sa poslu data do moxy, tak na moxe musi pri prenose dat blikat ledka prisluchajuca danemu RS-232 portu. Ak neblikne, tak do moxy ziadne data neprisli a nema, co poslat do PC.
V druhom pripade je zaklad skusit pingnut moxu a skusit sa na nu prihlasit cez webove rozhranie alebo cez telnet. Alebo je aj moxa zle nastavena.Mas nastaveny spravny mod RS-232 portov, sifrovanie,....?
Samozrejme je dobre skusit pouzit najnovsi ovladac z uz spominaneho ruskeho fora.
Zdravim,
je to přesně MOXA NPort AI5450IA, má to dva ethernetový vstupy a 4 sériové. Po připojení k firemnímu zařízení začne blikat u patřičného sériového portu LED oranžově, což znamená, že přijímá data.
Ano, do systému ho zadávám pomocí příkazu: sudo ./mxaddsvr IP počet portů
Mám Linux Mint 17.3 Rosa, balík používám ten nejnovětší z RF, nicméně si je stejně budu muset sám upravovat, kvůli jádru.
Poprvé jsme to připojili na firemní testovací zařízení a blikala oranžově LED u patřičného portu, ale chtěl jsem vidět posílaná data nebo se připojit na ten sériový port pomocí příkazu: cat /dev/ttyr01 a padla hláška, že je chyba vstupu/výstupu.
No a já si všiml, že se MOXA občas připojí drátem k laptopu a občas prostě ne. Včera jsem zkoušel nacpat svýmu laptopu pevnou IP a vypadalo to, že to bude fungovat, vypnul jsem DNS a směrování.
Šifrování nemám, mám ho vyplé u portů, je to chyba??
Pak jsem zkoušel propojit dva sériové porty a poslat si skrze terminál text a ve druhém terminálu ho zobrazit. Ale zase nenašlo to sériový port skrze výše uvedený příkaz. Mne napadlo, že tomu vadilo DHCP, včera jsem mu nastavil IP natvrdo, tak uvidíme jestli to dneska půjde. Chyba v instalaci určitě nebude, to by se mi nepovedlo ty porty zavést.