Jak získat data z PHP do JS

Petr

Jak získat data z PHP do JS
« kdy: 13. 07. 2016, 10:28:35 »
Ahoj, chtěl bych se zeptat jak vypsat data v JS. Php mě vygeneruje celkem velké pole ale nevím jak takové pole předat právě do JS které bych mohl nějakým cyklem v JS procházet a vypsat. Poradí někdo ? Děkuji.

j

Re:Jak získat data z PHP do JS
« Odpověď #1 kdy: 13. 07. 2016, 10:40:21 »
??? co znamena php mi vrati?

Jinak mi kristalova koule rika, ze se to menuje treba Ajax.

TKL

« Odpověď #2 kdy: 13. 07. 2016, 11:12:38 »
Ahoj, chtěl bych se zeptat jak vypsat data v JS. Php mě vygeneruje celkem velké pole ale nevím jak takové pole předat právě do JS které bych mohl nějakým cyklem v JS procházet a vypsat. Poradí někdo ? Děkuji.

Do svého JS samozřejmě můžeš předem nalít informace, získané pomocí PHP.
Tzn. ve tvém případě na začátek javascriptu vložíš kus PHP kódu, který data z PHP pole přesype do potřebného formátu, se kterým pak už bude moci prohlížeč (potažmo JS engine) pracovat.

V2kt0r

« Odpověď #3 kdy: 13. 07. 2016, 11:28:59 »
Pokud to zmíněné PHP generuje právě tu stránku, ve které pak běží Javascript, který má obsah zobrazit, pak není nic jednoduššího, než v PHP ta data proběhnout a přímo do HTML z nich vygenerovat JSON objekt (obyčejný JS objekt - pole apod.), které pak naprosto normálně projedeš v JS a zobrazíš.
Otázkou by pak samozřejmě bylo, proč by to zobrazení měl dělat JS, když ho může rovnou vygenerovat to PHP.

Pokud PHP a JS jsou dva různé skripty, pak například zmíněným asynchronním dotazem (AJAX) získat od PHP právě zase ten JSON objekt, zbytek řešení běží podle stejného schematu, jen generování a vyhodnocení neleží v jednom, ale dvou skriptech a AJAX je mezi nimi.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 13. 07. 2016, 15:52:29 »
doporučuju shlédnout toto video:
https://www.youtube.com/watch?v=2qJT09LAh64
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.