Dopis dobry, ale mel bych dve otazky, pripominky.
1/ i napriklad o2 s internetem za 300/mesicne vam da ip6 adresu.
Děkuji za radu. Přijít o veřejnou IPv4 adresu a dostat od O2 usmolenou /64 (která ještě navíc ani není statická), to je skutečné terno. Jinak HE je s funkčností asi tak několik světelných let před O2, včetně dynamického DNS, vlastních reverzních záznamů pro IPv6 apod. Tak asi proto.
2/ Eet podle vseho bude geoip sensitiv, avs a pod tedy fungovat nebudou.
Celé HE je zablokované. O GeoIP to nemá ani potuchy.
Proč ta agresivita? Meritum věci přece spočívá v tom, že provozovatel systému zjistil aktivitu, která byla v rozporu s jím stanovenými pravidly a přijal opatření, aby této aktivitě zabránil. Původce aktivity změnil postup, následovala další reakce provozovatele atd. až k finálnímu řešení.
Docela by mne zajímalo, jak jinak by měl provozovatel REÁLNĚ postupovat, aby byli zdejší diskutéři spokojení - prosil bych bez emocí, konkrétní návrhy.
Jak má příkladmo postupovat, jsem již nastínil v té stížnosti. Jenže to by tam za ty stovky milionů a miliardy na tento a mraky dalších dojebaných IS musel někdo něco vytvořit něco použitelného , ne že se se peníze rozkradou, zakázka ve finále je outsource pro studentíky za pár šušňů na hodinu, managoři si vyplatí desetimilionové odměny, a ve finále bude u toho sedět Božena, která kliká na "Zablokovat subnet".
Krom toho bych ještě agresivně podotknul, že kdyby ty veřejné databáze vytvořené za peníze daňových poplatníků konečně někdo zpřístupnil ke stažení v použitelném formátu a následné inkrementální aktualizaci inteligentním způsobem, tak jim tam lidi nebudou honit boty.
P.S. Pro zdůraznění - já tam nic nedoluju. Já jsem to chtěl jen několikrát týdně použít ke stanovenému účelu, bez toho, abych si spravoval vlastní záznamy v DNS apod. nesmyslů. Protože k použití to je určeno.