Dobrý den všem,
už jednou jste mi zde moc pomohli, tak se na Vás opět obracím s problémem. Mám problém s vyřešením jednoho prac. úkolu. Díky tomu, že se v tom nepohybuji a je to jen jednorázový úkol, který je potřeba v brzkém čase vyřešit, tak se obracím na Vás.
Jedná se o toto: 1.: Vytvořit web. službu (proceduru), která dovolí nahrát soubor ve formátu .csv. („připravené“) 2.: Dále vytvořit další (navazující) proceduru, která po nahrání daného .csv, toto csv rozparsuje (vždy stejná struktura) a vloží do připravené tabulky na serveru. Věřím, že se pro se bude jednat o banalitu. Bohužel se teprve rozkoukávám a rychlé splnění je nutné. Předem Vám děkuji za případnou pomoc. Jedná se mi hlavně o to rozparsování.
1.:
procedure upload_csv is
begin
htp.htmlOpen;
htp.headOpen;
htp.p('<meta charset="UTF-8">');
htp.title('Odeslání souboru');
htp.headClose;
htp.bodyOpen;
htp.p('<FORM ACTION="test.zpracuj_upload_csv" METHOD="post" ENCTYPE="multipart/form-data">');
htp.p('<INPUT TYPE="file" NAME="soubor" SIZE="50">');
htp.p('<INPUT TYPE="submit" VALUE="Ulož">');
htp.p('</FORM>');
htp.bodyClose;
htp.htmlClose;
end;
2.: Zde jsem ztracen a nevím, jak tuto proceduru uchopit... Našel jsem si např. toto:
https://slobaray.com/2014/05/28/loading-csv-files-into-oracle-tables-using-plsql/ , ale o moc moudřejší nejsem.
Struktura .csv, vždy bude: ID (varchar2 – díky číselné řadě a písmennému označení); DatumPočátku (date – zde by měla být i kontrola na validnost data); DatumKonce (date) – data prozatím null * možná se ani vyplňovat nebudou; DatumVložení (date – aktuální datum); Poznámka (varchar2). Vše odděleno „;“
Bohužel nemohu použít žádné jiné jazyky (ruby, python, java,...) a dané csv musí být rozparsováno přímo v proceduře (pl/sql).
Nemohl by někdo napsat nějaký mustr, či na něj poslat odkaz, abych se ho mohl chytit?
Ještě jednou děkuji za případnou pomoc.