Prodej zbytků se servrovny

Pavel Doležal

Prodej zbytků se servrovny
« kdy: 27. 06. 2016, 16:13:12 »
Dobrý den,

prodáváme následující HW vybavení:

Blade chassis + switche + servery
1x DELL PowerEdge M1000e Blade Enclousure (Includes 2xCMC and 9x12V Hig Efficlency Fans)
4x DELL PowerConnect M6220 Swich for Dual Switching Config (FI) 20 Port
2x DELL Brocade 4424 FC4 Switch for Dual Switching
2x DELL PowerConnect M8024-k 10GbE Switch (NFI) 24 Port
8x DELL PowerEdge M600

Diskové pole
1x EMC CX4-120 SPE, Dual SP, Incl. Rails and Docs
1x EMC CX4 DAE DAE45 FC for CX4-120 / CX-240 / CX4 - 480 / CX-960
1x EMC CX4DAE-OS for CX4-120
15x EMC HDD 146GB FC4 15k
12x EMC HDD 1TB Seriál ATA2 7.2k
1x EMC DAE45 FC4 for CX3-10/20/40/80
8x EMC HDD 146GB FC4 15k
2x Diskové pole (police) EMC CX4-4F DAE EX
15x EMC HDD 450GB 15k
15x EMC HDD 1TB NL SA

Racky + KVM
1x Power Edge Rack Enclousure 4210
1x Dell PE 180AS  Analogue 8 Port KVM Switch
2x noname 19" rack

UPS
1x ELTECO CHLORIDE LINEAR MK-II 20kVA

Jedná se o rozprodání toho co nám zbylo z naší servrovny (přešli jsme na cloudové řešení). Tohle je vše, co nám ještě zbylo. Krom UPS, která byla zakoupena a servisována firmou ELTECO + 2ks neznačkových racků, bylo vše zakoupeno od DELLu. Názvy kompoment jsou opsány z faktur.

Není problém doložit faktury nebo případně SERVICE TAGY pro ověření. Vše je možné si po tel. dohodě prohlédnout v Brně (střed města), kde máme tyto věci uskladněny.

Ceny jsou na vzájemné dohodě :-) a co se neprodá, to asi sešrotujeme.

S pozdravem
Pavel Doležal
tel.: 604222017

cl1d3

Re:Prodej zbytků se servrovny
« Odpověď #1 kdy: 27. 06. 2016, 17:10:07 »
Dobry den, ak je to mozne navrhnite mi cenu za jednotlive diskove polia aj s nalozenymi diskami.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 27. 06. 2016, 18:28:26 »
cl1d3: No nevim, aby ty disky nebyly tak za cenu sbernych surovin. To se ani nezeptate, kolik maji najeto?

j

« Odpověď #3 kdy: 27. 06. 2016, 23:15:05 »
cl1d3: No nevim, aby ty disky nebyly tak za cenu sbernych surovin. To se ani nezeptate, kolik maji najeto?

To se da snadno odhadnout - 5let a vic, 10 let a min. Takze stred nekde kolem 7 let. Ty 3,5" FCcka jeste celkem drzej (narozdil od sasovych 2,5").

Mno a cena? ... zakladni pole bez disku rekneme ... do 15k, cena disku kolem 300/ks ... police k emc rekneme ... 5k. Mno a pokud nemas, potrebujes k tomu jeste ty brocady ... rekneme 4k za oba.

Touhle sou ceny za ktery to bezne koupis, takze pokud to ma byt vyhodna nabidka ... (= chce se toho zbavit) ... Defakto nejhodnotnejsi na tom sou ty sata/sas police, protoze do nich koupis levne novy disky a jako skladiste bordelu to poslouzi.

Vykon toho vseho ale obavam se bude dneska uz ve znacnym nepomeru s prikonem ... je tam celkem 38 disku ktery stojej za hovor => +- to da (v nejlepsim)  neco pres 7k IO na cteni. Mno a na linear read to spolehlive zabije ten 4kovej fiber (=> realne nekde kolem 250-300MB/s max).

Filip

« Odpověď #4 kdy: 28. 06. 2016, 08:05:42 »
Dobrý den,
můžete se prosím ozvat na dookie(at)email.cz
Děkuji

Pavel Doležal

« Odpověď #5 kdy: 28. 06. 2016, 10:41:17 »
Dobrý den,

děkuji všem za reakce. Trošku vážím slova co zde napsat, protože k lidem na serveru root.cz mám respekt a mé znalosti jsou, oproti těm co máte Vy, dosti chabé. Mějte tedy prosím se mnou soucit :-)

Začnu to tedy od konce...

Filipovi jsem se ozval.

Co píše J částečně koresponduje.

12.1.2009 jsme zakoupili nový HW do servrovny - tedy chassis, switche (krom M8024-k, ty byly později), žiletky, páskovou mechaniku (ta je již prodaná), UPSku, ... Tzn. že 146GB 15k disky jsou z této doby a stejně tak i těch 12ks 1TB SATA disků.

30.12.2011 jsme zakoupili dvě police EMC CX4-4F DAE EX - v jedné je 15ks 450GB 15k SAS a v druhé je stejný počet 1TB SATA HDD.

Co se týče cen, tak ty více méně +/- korespondují s realitou. Pokud jsme měli železo co mělo cenu a bylo pod službami, tak nebyl důvod prodávat. Za těch 7 let je většina tohoto železa prodejná za minimální ceny. Po té, co se nám úspěšně podařilo prodat žiletky M620 jsem ale vystřízlivěl a po prozkoumání E-BAYe jsem pochopil, že reálné prodejné ceny nejsou 30% nákupu, ale mnohem méně... Taková je realita a i když tím trošku trpím, tak s tím nejde nic dělat :-)

Jarda P se ptá správně. Otázkou je, jak bych mohl na tohle odpovědět. Nejsem, jak jsem již psal, takovým guru. Pokud by šel SATA hdd připojit k PC (což nevím), tak mohu dodat z nějakých disků výpisy S.M.A.R.T. Ovšem jak to dostanu z těch SASů, tak to nevím :-)

A k tomu co napsal cl1d3 - ceny jsou na dohodě. Více méně bych raději uvítal nějaký nástřel, který bychom mohli nějak přiohnout na jednu nebo druhou stranu. Nejsem obchodník a pokaždé, když jsem střelil cenu, tak se to moc nepotkalo s představou druhé strany :-) Vždycky mě chytne Rotschildovská nálada a to pro obchod není dobré.

Cíle, jak chápete, není vydělat, ale prodat (to psal tuším už Jarad P). Pokud by to železo někoho ještě spasilo, proč ne. A když ne, tak holt DELL půjde do /dev/null.

Jinak za tu dobu co jsme měli vlastní servrovnu nám odešlo kde co. Museli jsme odpískat klimatizace LG, odešla jedna žiletka M600, dost problematická byla i pásková mechanika TL4000, ale co se pole a disků týče, tak to jelo celou dobu bez problémů a kupodivu neodešel ani jeden HDD. Bratr, který pracuje pro jinou firmu jako IT mi říkal, že není tak neobvyklé, že disky odejdou. Možná je to tím, že dost velký prostor byl obsazen "mrtvými daty" a vetší část pole nebyla tolika využívána... Ale to jen hádám. Jsme středně velká (dnes už spíš menší) stavební firma a měli jsme v nejlepších letech nakoupené dobré technologie a jelikož jsme nevěděli jak to půjde, tak byl vše předimenzované :-))

Takže tak.

Zdraví
Pavel Doležal

j

« Odpověď #6 kdy: 28. 06. 2016, 16:31:19 »
2PD: Pokud to mas ve stavu "bezicim", tak SMARTy tech disku sou zarucene OK. Jinak je pole vyradi a oznaci za vadne.

Ceny sou nizky predevsim proto, ze ve firemnim sektoru se proste nepodporovany zelezo prevazne neprovozuje a nadoma je to jaksi ponekud neprakticky.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 28. 06. 2016, 17:08:31 »
Cíle, jak chápete, není vydělat, ale prodat (to psal tuším už Jarad P). Pokud by to železo někoho ještě spasilo, proč ne. A když ne, tak holt DELL půjde do /dev/null.

No, kdyz to treba neprodate, tak je porad mene prace to dat zadarmo. Protoze misto abych se tim zabyval a nekoho za to platil, tak nekdo prijede, nalozi a odveze a ja mam po starostech.

Jinak jestlipak jste data na discich prevalcovali dd? Pokud ne, to by mohlo mit zabavne dusledky. Tedy ne pro vas.

Martin

« Odpověď #8 kdy: 28. 06. 2016, 18:38:03 »
Dobry den

mel bych zajem o Blade chassis + switche + servery, muzete se mi prosim ozvat na email spravce@a-fw.net

Dekuji

Pavel Doležal

« Odpověď #9 kdy: 29. 06. 2016, 11:11:38 »
Dobrý den virtuální přátelé,

vezmu to opět od konce...

Martinovi jsem se ozval, poslal vše na čem jsme se dohodli přes telefon :-)

Pro Jarda P - i to je varianta, ale naše firma, která toto železo vlastní, není asi moc charitativně smýšlející. Představa je taková, že se to má odprodat (byť za mrzkou cenu). Třeba někomu, pro koho by to mohla být HW záloha v případě výpadku nějaké komponenty... Ale i darování se nedá vyloučit :-) Jen nevím komu :-)

Data jsem odstranil přes nějaký program, nevím bohužel už jak se jmenoval. WIPE proběhl na všech žiletkách, následně se zničila data na jednotlivých LUNech a ty jsem pak odstranil. Jaká je šance na jejich obnovení netuším, ale podle různých článků lze obnovit data i z několikanásobně přepsaných disků...

A k tomu co píše J - nic takového jsem nikdy nezaznamenal. Možná to bylo opravdu tím, že jsme pole moc nevytěžovali. Jediný error co jsem za těch 7 let zaznamenal byl problém s CACHE, který se vyřešil restartem kontroleru. A to bylo vše.

Díval jsem se dnes na EBAY a mohu jen potvrdit. Takže možná opravdu jen pro někoho, kdo by to zužitkoval jako komponenty do zálohy, pokud by se něco stalo s těmi co jsou v provozu... A nebo nějaké "levné řešení" infrastruktury, ale s rizikem, že se něco může pokazit a bude nutná další investice? Těžko říct :-)

Děkuji
Pavel Doležal

Martin

« Odpověď #10 kdy: 29. 06. 2016, 12:09:13 »
Zdravim, mel bych dotaz na racky, mohl byste prosim poslat nabidku na email matyno[at]gmail.com?

Diky!

Salamander

« Odpověď #11 kdy: 29. 06. 2016, 13:16:49 »
Zdravim, ta UPS je stale k dispozici? Pripadne za kolik? email: daprok[at]seznam.cz
Dekuji

Pavel Doležal

« Odpověď #12 kdy: 29. 06. 2016, 14:17:53 »
Dobrý den,

ano máme stále vše co jsem psal a hádám, že možná budeme mít i na věky :-)

Pro Salamadra - email zaslán :-)

A pokud by si někdo se mnou chtěl psát, tak může na této adrese: pavel(tečka)dolezal(zavináč)unistav(tečka)cz

Zdraví
Pavel

Jan Straník

« Odpověď #13 kdy: 14. 07. 2016, 08:38:03 »
Dobrý den,

zajímal by mě ten rack 1x Power Edge Rack Enclousure 4210. Prosím o info na honza.stranik@gmail.com

Děkuji!

Pavel Doležal

« Odpověď #14 kdy: 14. 07. 2016, 10:30:03 »
Dobrý den,

už jsem Vám odpověděl ohledně toho RACKu. Nějak mi email od Vás unikl, za to se omlouvám.

S pozdravem
Pavel Doležal