Toggle navigation
Fórum Root.cz
Domů
Nápověda
Vyhledávání
Přihlásit
Registrovat
Fórum Root.cz
Hlavní témata
Vývoj
Tiskárna Zebra ovládání z Pythonu
« předchozí
další »
+
Tisk
Stran: [
1
]
6 Odpovědí
2053 Zhlédnutí
OrlOwner
«
kdy:
13. 06. 2016, 07:32:29 »
Zadanie.
Prepoj Zebra tlaciaren xxx s kamerov ktora bude kontrolovat udaje.
Doterajsie riesenie je take ze mame rs232 prepojene cez PLC ktore viac menej len nastavuje 0/1 na jeden input.
Nove riesenie obsahuje len tlaciaren a kameru PLC nahradza SW.
Pouzil som python a velmy jednoducho posielam ZPL subor (format pre tlaciaren). Problem nastane ze sa mi nepodarilo najst prikaz ktory by sa postaral o to ak je chyba vytlaci dalsiu stranku prazdnu.
Ma niekto skusenost ?
«
Poslední změna: 13. 06. 2016, 08:05:05 od Petr Krčmář
»
IP zaznamenána
Reklama
ehmmm
Re:Tiskárna Zebra ovládání z Pythonu
«
Odpověď #1 kdy:
13. 06. 2016, 08:13:05 »
Hele, vim co je tiskarna Zebra, vim co RS232, vim co je PLC, nejakou kameru jsem uz taky videl, ale vubec jsem nepochopil, o co ti jde. A myslim, ze slovenstinou to nebude.
Zkus to formulovat znova a lepe.
IP zaznamenána
OrlOwner
«
Odpověď #2 kdy:
13. 06. 2016, 10:16:49 »
Ok skusime znova.
Zadanie. Tlaciaren Zebra vytlaci stranku- nasledne ju skontroluje kamera ktora posle data niekam von. Ked kamera tlaci posiela na PLC signal ano tlacim. Nasledne PLC caka na to aky status dostane od nadradeneho systemu. 1 - ok , 0 - tlac znova. Vsetko toto funguje cez RS232. Moja uloha je odstanit PLC. Teda priamo cez ethernet prijmem s tlaciarne status ano tlacim a nasledne jej poslem nazad signal ok si 1 alebo 0.
Komunikaciu so Zebrou mam hotovu. Problem je ze sa neviem dostat k nieakemu normalnemu prikazu ktorim by mi tlaciaren povedala ok tlacim (teraz je to natvrdo output s tlaciarne). Cely manual ma cca 2t stranok a nepodarilo sa mi jednoducho najst co potrebujem.
Uz je to lepsie ?
IP zaznamenána
ehmmm
«
Odpověď #3 kdy:
13. 06. 2016, 11:08:50 »
Trochu lepsi to je, ale s carkama v souvetich by to bylo jeste o neco prehlednesi.
Jenom pro uplnost, v te puvodni verzi ta RS232 je kde?
Jestli jsem to dobre pochopil, tak z tiskarny leze binarni vystup "tiskarna tiskne/netiskne" a naopak do ni vede binarni vstup "tiskni".
V nove verzi ma byt tiskarna pouze po ethernetu?
A co tedy mas hotveho, kdyz pises "Komunikaciu so Zebrou mam hotovu"? To ze ji posles povel?
IP zaznamenána
OrlOwner
«
Odpověď #4 kdy:
13. 06. 2016, 11:47:27 »
Ano to rs 232 je rovno na nej. Na zebre.
Komunikacia je jednoducha viac menej otvoris spojenie na danom porte a posles seriu prikazov alebo rovno. zpl subor ktory ma tlacit.
Manual k zebre ma 2t stranok a nepodarilo sa mi najst prikaz ktory by riesil popisane hore.
Bohuzial nemam pristup ani konfiguraciu so zebry ktora funguje na tom rs232 len par fotiek
IP zaznamenána
Reklama
Petr Blahos
88
«
Odpověď #5 kdy:
13. 06. 2016, 15:29:44 »
Podezírám, že ani původní verze nezjišťovala, jestli tiskne, ale prostě řekla tiskni, počkala 1/2s,
a pak řekla vyfoť.
IP zaznamenána
j
«
Odpověď #6 kdy:
13. 06. 2016, 19:10:11 »
Zebra ma v sobe (nejpis, muze byt i extra) prinserver ... a z nej muzes cist status (ma to mimo jiny web rozhrani).
Ted na jednu cumim ...
External Wired PrintServer
Status: READY
Pak tam mas moznost ... posilat alerty (serial, mail, tcp ... snmp ...) je tam pomerne hromada toho, co umi indikovat.
Jinak pocitam ze tohle (snmp)
HOST-RESOURCES-MIB::hrPrinterStatus.1 = INTEGER: idle(3)
A nebo ...
http://stackoverflow.com/questions/21642815/when-i-send-a-zpl-command-to-zebra-printer-via-serial-port-it-will-return-a-mes
IP zaznamenána
+
Tisk
Stran: [
1
]
« předchozí
další »
Fórum Root.cz
Hlavní témata
Vývoj