Připojení do domácí sítě z mobilu

Bany

Připojení do domácí sítě z mobilu
« kdy: 12. 06. 2016, 13:04:04 »
Ahoj, chci se jen zeptat, neví či nezná někdo z Vás způsob, jak bych se mohl přes mobilní data, když jsem někde jinde, než doma připojit na svou domácí síť, abych se mohl připojit na sshčkovej server, kterej mi běží doma ? Vidím to něco na způsob Hamachi, akorát to jsem nějak nedal. Je tu nějakej jinej způsob krom pořízování si veřejný IP ?
Jestli by se to dalo přes VPN, tak bych potřeboval poradit, jak co kam napsat, nikdy jsem to nezkoušel.
« Poslední změna: 12. 06. 2016, 21:06:26 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Mobilní data X Domácí síť
« Odpověď #1 kdy: 12. 06. 2016, 15:32:21 »
1) Poridte si pripojku od opravdoveho ISP, ktery vam da verejnou ip a ne pripojku ke svemu intranetu.

2) Pokud to nejde, tak ho donutte, at vam forwarduje nejaky port na vas ssh server (tedy asi nejaky modem, odkud si to pak forwardujete dal za vas NAT). Urcite bych se nesnazil, aby to byl port 22, ale nejake blbe cislo, nad kterym si kazdy utocnik odplivne, jinak vam na to bude furt neko utocit.

3) Pokud nemate ipv6 adresu, tak ipv6 tunel a lezte na to pres ipv6. Musite mit ale ipv6 adresu na founu, pokud nemate, tak to zase bude chtit tunel, coz nevim, jestli na founu jde.

4) Poridte si VPS, z vaseho ssh serveru si nechte na VPS udelat reverzni ssh (idealne asi pomoci autossh, kdyby to spadlo). Z founu se napojte na ssh VPS a odtamtud na domaci server.
Tajdle pry davaji zadara male VPS: http://5jelly.info/vps/register.htm . Tak se tam hned prihlaste a napiste, zac to stoji, at vim, jestli se o to mam zajimat.

Bany

« Odpověď #2 kdy: 12. 06. 2016, 16:14:26 »
Děkuji, vyzkouším.

PetrM

« Odpověď #3 kdy: 12. 06. 2016, 17:11:09 »
Základ je, že je potřeba internet. Na mobilu to nebude, tam je jenom připojení k mobilní síti s nějakým NATováním. Takže nejčistší řešení je vymlátit z ISP veřejnou IP. Všechno ostatní je rovnák na ohybák.

j

Re:Připojení do domácí sítě z mobilu
« Odpověď #4 kdy: 13. 06. 2016, 09:31:01 »
Hele, ale zakaznici prece internet nechteji, prej sou spokojeny s tim co maj a vsechno jim prej funguje ...

z

« Odpověď #5 kdy: 13. 06. 2016, 12:13:27 »
n2n
tuntox

poch

« Odpověď #6 kdy: 15. 06. 2016, 15:03:20 »
ssh tunelem pres jiny stroj v siti ..