Jak streamovat DVB-T?

Tonda

• 667
    • Zobrazit profil
Re:Jak streamovat DVB-T?
« Odpověď #15 kdy: 14. 06. 2016, 11:43:36 »
Má dva vstupy, v /dev/dvb mám adapter0 a adapter1. Má to fungovat jako dva tunery a nebo to má sloužit pro diverzní příjem, což jsem využíval. Nevím ale kolik z té magie dělají Windowsí drivery a jak se to chová pod Linuxem.
https://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Pinnacle_PCTV_Dual_DVB-T_Diversity_Stick_(2001e)

SB

« Odpověď #16 kdy: 15. 06. 2016, 12:05:03 »
Tuner je Pinnacle PCTV 2001e, tvheadend to hlásí jako DiBcom 7000PC, mělo by to mít dva tunery, ale není mi úplně jasné jak to v tom tvheadendu použít a jestli to Linuxový driver vůbec umí, ale druhý tuner není pro mě podstatný.

Ty tunery jsou vidět oba jako dostupné ve webovém rozhraní serveru. Je třeba jim přiřadit stejné nastavení naladěných kanálů, pak se mezi nima automaticky přepíná dle potřeby. Tak nějak jsem to doma nastavoval a funguje to.

SB

« Odpověď #17 kdy: 15. 06. 2016, 12:06:51 »
...Kolik to má vstupů pro anténu? Dva nebo jeden? Pokud jeden, je tam jeden tuner, pokud dva jsou dva.

To nemusí být pravda, mám dvojitý tuner s jednou dírou pro anténu.

SB

« Odpověď #18 kdy: 15. 06. 2016, 12:11:46 »
Mimochodem streamování mi funguje bez problémů ze serveru s tunerem a tvheadendem do VLC (seznam programů a jejich URL přes web serveru), v něm jsem timeshift nezkoušel, ale např. v OSMC timeshift s posunem nefunguje a jinde jsem ho fungovat neviděl.

Tonda

• 667
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 01. 10. 2016, 22:53:43 »
Tak konečně sem dosáhl nějakého posunu. Před časem jsem rozchodil streamovací službu přímo od výrobců DVBVieweru, na XPčkách ve Virtualboxu. Sice se to napojilo, naladilo a hrálo, ale ve videu byly výpadky a na serveru to žralo celkem dost paměti i procesoru, takže sem to zavrhnul.

Pak sem byl pár měsíců pryč, ale teď sem se k tomu konečně dostal a nakonec sem rozchodil co sem potřeboval. Povedlo se mi zprovoznit DVBViewer proti TVHeadendu přes SAT>IP, konfigurace TVHeadendu je dost komplikovaná a neintuitivní a navíc tam mají botu, že SAT>IP služba funguje pouze na eth0, což je u mě WAN port s dynamickou IP. Ale nakonec to chodí, SAT>IP služba se v DVBVieweru nastavuje jako po síti dostupný tuner a i se to chová prakticky stejně jako fyzický tuner, takže funguje vše včetně timeshiftu na klientu.

Jan Burda

« Odpověď #20 kdy: 06. 06. 2018, 15:49:41 »
Já používám pro střeamování DVB-T do domácí sítě tento přístroj http://www.vboxcomm.cz/pozemni-dvb-t-vysilani/v-box-xti-3342-3452-dvb-t-dvb-t2-dvb-c/ Je to v současné době snad jediný přístroje na trhu, který něco podobného umí.