Testování rozhraní a vyplnění dotazníku

Testování rozhraní a vyplnění dotazníku
« kdy: 18. 12. 2010, 02:10:01 »
Zdravím,
chtěl bych Vás tímto požádat o otestování rozhraní aplikace a vyplnění dotazníku k jednomu školnímu projektu. Zabere to tak 10 minut, takže pokud máte čas a chuť budeme Vám já i můj týmový kolega vděční.

Dotazník naleznete zde.

Děkuji.
« Poslední změna: 19. 12. 2010, 10:39:04 od Petr Krčmář »

Ashen

Re: Prosba o otestování rozhraní a vyplnění dotazníku
« Odpověď #1 kdy: 18. 12. 2010, 10:07:52 »
Zdravím,

dotazník jsem vyplnil, napsal jsem něco málo postřehů k Vaší aplikaci.

S pozdravem,
Ashen

vvv

« Odpověď #2 kdy: 18. 12. 2010, 10:23:42 »
Chtel jsem to zkusit, ale jsem paranoidni a cizi binarku bez zdrojaku spoustet nebudu. Virtual se mi poustet nechce.

none

« Odpověď #3 kdy: 18. 12. 2010, 11:27:38 »
Chtel jsem pomoc, ale bez zdrojaku nee.

Ashen

« Odpověď #4 kdy: 18. 12. 2010, 11:41:39 »
Trochu jsem vás nepochopil... Pokud by v programu byl nějaký spy ware apod. Tak co vám bude platný zdroják když vám může dát zdroják jiný? Třeba ještě bez toho viru? Maximálně zkompiluj si sám a jak jsem koukal je to dělaný v Qt takže né každý má Qt... Fakt tohle sem nepobral.

vvv

« Odpověď #5 kdy: 18. 12. 2010, 14:01:18 »
Ashen>

1.) imho velka vetsina lidi na tomhle foru Qt v kompu ma
2.) muze udelat i vetsi balicek s Qt
3.) kdyz ti sem pod nejakou uslechtilou zaminkou hodim binarku, pustis si to?

« Odpověď #6 kdy: 18. 12. 2010, 15:00:02 »
Lepsi nez ze pokouset dostat z lidi odpovedi dotaznikem je z mnoha duvodu (odpovidaji jen specificti jedinci, ke vsemu jsme na rootu, ne kazdy odpovida pravdive...) pouzit sber dat primo z aplikace nebo (nejspise v tomto priapde) zkusit jednoduche usability testovani. Da se to delat i bez velkeho labu s polopropustnymi zrcadly...

« Odpověď #7 kdy: 18. 12. 2010, 18:56:48 »
Ashen:
Díky, postřehy jsem četl a jsou velmi zajímavé.

EDIT <<
Pročítal jsem odpovědi a nejenom Ty se divíš, kde že je ten import vlastních karet. Jedná se jenom o chyták, který jsem odkoukal od kamaráda. Umožní tak aspoň částečně vyfiltrovat lidi, kteří třeba hru ani nepustili a zaškrtali co je napadlo.
$EDIT

add binárka & nedůvěryhodný kód:
Chápu Vaše obavy, taky jsem lehce paranoidní :-) Zdrojáky na adrese v dotazníku pravděpodobně zveřejním 23.12. (deadline odevzdání). Nestojím o to, aby někdo, kdo má stejné zadání projektu jako my, zkopíroval naše řešení nebo jeho část a my pak kvůli tomu nedostali zápočet a ještě šli před disciplinárku.

Ondra Satai Nekola:
Ano, toho všeho jsem si vědom. Dokonce to bylo řečeno na přednáškách daného předmětu, že v praxi je to třeba dělat jinak, nejlépe pozorováním uživatelů. Ale protože se jedná o projekt do školy a ne komerční dílo a na podobné testování bohužel už nemáme čas, domnívám se, že takto orientačně to pro vyhodnocení zpětné vazby uživatelů bude stačit. Vím, že na root chodí hlavně lidé, kteří se prací v IT živí nebo aspoň programují pro zábavu, apod. Proto je tam taky otázka, jak moc daný člověk práci s PC ovládá. Výsledky pak můžeme vhodně vyfiltrovat a udělat třeba dvoje statistiky: názory uživatelů a názory IT expertů (root není jediný kanál, kde jsme dotazník zveřejnili).
« Poslední změna: 18. 12. 2010, 19:13:45 od freem4n »