Komerčné projekty v golang?

andy

Re:Komerčné projekty v golang?
« Odpověď #45 kdy: 05. 06. 2016, 13:35:26 »
Bavime sa o komercnom pouziti. Prerataj si tie kompilacie na peniaze..

javaman

« Odpověď #46 kdy: 05. 06. 2016, 13:44:24 »
OMG, ty snad máš placenou kompilaci? Kvalitnější jazyk je samozřejmě daleko důležitější. Kompilaci dělají stroje, takže je skoro zadarmo. Na kód zatím stroje nemáš.

andy

« Odpověď #47 kdy: 05. 06. 2016, 13:51:48 »
Plateny je cas vyvojara. Kompilacia je proste zabity cas, ktory ti ubera na produktivite (a ako freelancerovi na konkurencieschopnosti). Ci ty si natahujes iny projekt, aby si efektivne vyuzil cas, ked ti kompilacia trva 5 minut?

javaman

« Odpověď #48 kdy: 05. 06. 2016, 14:16:16 »
Proč bych to dělal? Vývojář píše jen pár procent času. Hlavně pokud nějaký kód píšu, tak ho přece nemusím kompilovat každou chvíli. Prostě čas kompilace je u velkých javových projektů docela nepodstatný. A pokud chceš mít rychlé změny hned k dispozici, tak samozřejmě měníš věci za chodu aplikace, aby ses právě vyhnul opakované kompilaci.

andy

« Odpověď #49 kdy: 05. 06. 2016, 15:07:17 »
Ale rec nie je o velkych javovych projektoch kde sa to nejako utopi..

.

« Odpověď #50 kdy: 05. 06. 2016, 15:14:26 »
Ne. GO je špatný jazyk a nikdy se nerozšíří.

Nepřináší nic extra navíc oproti ostatním jazykům.

Kdysi jsem si o něm přečetl hezký článek v kterém bylo víc kritiky než chváli a díky němu jsem s ním neztrácel čas.

Bylo pro mne překvapením že jazyk od tvůrců plan 9 je tak fádní.

GO ma buducnost. Su dva hlavne dovody:
1.) Vlakna maju 2kb footprint a ma podporu tzv channel-ov co robi medziprocesovu komunikaciu az skoro trivialnou
2.) Kompilacia je neskutocne rychla. Cela std lib  da kompiluje do cca 20 sek!!!

Zvysok je viac-menej podobny inym jazykom...
1) Nic extra, jde ještě míň se správnou knihovnou (mapující green threads na OS threads).
2) Rychlost kompilace není všechno.
Nemám potřebu javistům vyvracet jejich pravou víru. Mně se v Go píše dobře, vývoj je rychlý a efektivní. Jen upozorním na to,že na jazyk, který se nikdy nerozšíří, je v něm napsáno docela dost věcí, namátkou: Grafana, OpenShift, Docker, Kubernetes, Etcd, Influxdb, Prometheus, Syncthing,...
Pokud tady někdo hodí stejnou řadu programů tak široce přijatých jako jsem uvedl já, které jsou napsány v nějakém jiném jazyce, co se nikdy nerozšířil (třeba D, J#, ...), rád se poučím. Zajímavých projektů o kterých nevím, není nikdy dost.

btcx2

« Odpověď #51 kdy: 05. 06. 2016, 15:23:35 »
Je v Jave napsany klient nejake kryptomeny ?

V golangu ano :
https://github.com/ethereum/go-ethereum

Kapitalizace pres miliardu dolaru
http://coinmarketcap.com/currencies/ethereum/

javaman

« Odpověď #52 kdy: 05. 06. 2016, 15:52:29 »
Ale rec nie je o velkych javovych projektoch kde sa to nejako utopi..

Tak jsi měl říct, že se bavíš o nějakém domácím hraní, kde tě kompilace zajímá. Normálně je kompilace skoro nepodstatná, ale i tak Java ji má poměrně rychlou.

andy

« Odpověď #53 kdy: 05. 06. 2016, 16:52:57 »
"(a aj na mensie projekty)"
Si aspon precitaj temu pred tym nez tu zacnes machrovat. Si myslis, ze si tu jediny co robil projekty za miliony?

BO$$

« Odpověď #54 kdy: 06. 06. 2016, 11:21:20 »
Moze mi niekto vysvetlit co mi go prinesie oproti modernym jazykom ako Swift, F#, Rust, Scala?

V com je Go taky uzasny a revolucny?

go pouzivatel 2 roky

« Odpověď #55 kdy: 06. 06. 2016, 15:27:53 »
go jazyk je najlepsie zhrnut high level C-cko s threadmi na trenovacich koleckach.

co sa tyka kompilacie, je fakt rychla a typovu kontrolu je dobre mat, clovek pise kod bez akychkolvek testov,
ak prejde kompilacia program je dobry -> rovno deploynut do produkcie

tie thready dnes nie su samozrejmost, su fakt rychle.. nevyhoda, treba to ocekovat mutexami.. ako hovorim, high level Ccko

tie trenovacie kolecka to sa tyka toho ze urcite veci sa z jazyka rozhodli "filozofi" vynechat, clovek co vie co robi si to prida naspet pomocou tych unsafe pointrov, ten co nevie, ten nech sa pekne hra v ohradenej zahradke

vysledny produkt binarka, webserver, alebo cez gopherjs do javascriptu na vysokej urovni kvality ( ano tie thready idu aj vo vyslednom js)

« Odpověď #56 kdy: 06. 06. 2016, 15:38:52 »
co sa tyka kompilacie, je fakt rychla a typovu kontrolu je dobre mat, clovek pise kod bez akychkolvek testov,
ak prejde kompilacia program je dobry -> rovno deploynut do produkcie
To je nejaky humor tohle?

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: 06. 06. 2016, 16:08:38 »
Moze mi niekto vysvetlit co mi go prinesie oproti modernym jazykom ako Swift, F#, Rust, Scala?

Go není úžasné ani revoluční, oproti C(++), Swiftu a Rustu má navíc jen GC, což by ani nebyla výhoda, kdyby ten GC nebyl tak efektivní, jak ho Go od verze 1.5 má. Pokud se člověk smíří s některými omezeními (např. absence dědičnosti a generických typů), tak je to prostě jen relativně jednoduchý a rychlý jazyk pro nízkoúrovňové věci. Má také poměrně rozsáhlou standardní knihovnu.

andy

« Odpověď #58 kdy: 06. 06. 2016, 16:26:04 »
Keby stacila typova kontrola na otestovanie, to by nam bolo sveta zit :D. Nie, testy sa nepisu iba na syntakticku kontrolu..

Go je iny v tom, ze implementuje nejaky teoreticky model (aj ked pre mna to ma minimalny vyznam). Mna ale zaujalo, ze je to kompilovane, ale pritom celkom komfortne, precizny a rychly gc (uz to tu spominam asi tretikrat..), celkom nizka pamatova narocnost, pre pouzitie na rpi je to podla idealne. Proste je to efektivne. Mozes mat pamatovu cache v ramci procesu bez nejakych hackov a gigantickych (poloprazdnych) heapov ako napr v jave.
Spominas rust, ale go je pritom viac 'proven'. Kym nebude v tom finalna verzia firefoxu, tak ruky prec..

go pouzivatel 2 roky

« Odpověď #59 kdy: 06. 06. 2016, 18:38:46 »
typova kontrola je len zaciatok, ja pouzivam gometalinter, ten pusta asi 15 nastrojov na kontrolu kodu