Virtualizace s KVM nebo VirtualBox?

ZAJDAN

• 2 091
    • Zobrazit profil
Virtualizace s KVM nebo VirtualBox?
« kdy: 01. 06. 2016, 09:49:20 »
Ahoj,
již delší dobu provozuji na linuxu VirtualBox se 4mi virtuálními stroji - bez problému
připravuji druhý fyzický server a uvažuju zda na něj nasadit KVM

jě nějaký významný důvod proč nasadit KVM? namísto VirtualBoxu

díky
« Poslední změna: 01. 06. 2016, 13:29:36 od Petr Krčmář »
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

Re:virtualizace - KVM nebo VirtualBox
« Odpověď #1 kdy: 01. 06. 2016, 10:09:40 »
Ahoj,
již delší dobu provozuji na linuxu VirtualBox se 4mi virtuálními stroji - bez problému

díky

Sakra, lidi!
To je tak těžké zkusit si nejdřív něco pohledat sám, než sem plácnete ten svůj smrtelně důležitý dotaz?

http://lmgtfy.com/?q=kvm+vs+virtualbox
http://lmgtfy.com/?q=kvm+vs+virtualbox+site%3A.cz

i

« Odpověď #2 kdy: 01. 06. 2016, 10:15:52 »
Ahoj,

díky

věcný důvod:
KVM/qemu umí CLI tak že není problém si ledacos naskriptovat, dále se lze přes telnet připojit do monitoru a také zde ledacos řídit za chodu,  VirtualBox jsem zatím viděl jen s GUI, to ovšem neznamená že nějaký CLI nebo API nemá, další otázka by byla jak by to api bylo složité, v každém případě, pokud ho nemá, nebo by bylo přitažené za vlasy, tak by to byl pro mě důvod ho nepoužít. Protože SW který si uživatel nemůže snadno napojovat na další SW nebo si ho nemůže sám došolichat, je jen hračka pro uživatelé myší ;-)

intujitivní důvod:
VB je od Oracle a Oracle je stále komerční firma, čistě statisticky mám horší zkušenosti s komerčním SW, Bývá optimalizován především pro dojivost a vývoj stojí peníze, ... .

Daniel Kozak

« Odpověď #3 kdy: 01. 06. 2016, 10:38:59 »
Ahoj,

díky

Toto tu bylo reseno nekolikrat, takze se nebudu opakovat a jen odpovim pouzij KVM. Je proste lepsi, vykonnejsi....

Filip Frank

« Odpověď #4 kdy: 01. 06. 2016, 10:41:34 »

ByCzech

• 1 864
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 01. 06. 2016, 10:49:01 »
Ahoj,

díky

Toto tu bylo reseno nekolikrat, takze se nebudu opakovat a jen odpovim pouzij KVM. Je proste lepsi, vykonnejsi....

Za mě taky KVM, zbytečné znovu opakovat důvody...

« Odpověď #6 kdy: 01. 06. 2016, 11:12:12 »
Pujdu mozna proti proudu: rozhodnuti neni zde a nikdo zde nemuze poskytnout dostatecne relevantni radu protoze nezname okolnosti. Rozhodnuti musis udelat sam:
- bezi vse jak ma?
- chybi ti neco na soucasnem reseni?
- kolik casu jsi ochoten venovat studiu, vyladeni a pripadnemu hledani problemu s novym resenim?
- mas chut a cas si pozdeji premigrovat na nove reseni i stavajici server? (je fakt dobre mit co nejvic homogenni prostredi)

Samotna kvalita ci "kvalita" jen jedno z mnoha hledisek pri vyberu reseni.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

moutzl

Re:Virtualizace s KVM nebo VirtualBox?
« Odpověď #7 kdy: 01. 06. 2016, 15:30:04 »
esli jsi ultralinej, tak si tam hod proxmox
https://www.proxmox.com/en/

j2s

Re:Virtualizace s KVM nebo VirtualBox?
« Odpověď #8 kdy: 02. 06. 2016, 17:24:35 »
No ne, pockejte me by to taky docela zajimalo. Takze pokud to tu uz bylo... nepisete to pro sebe ale pro ostatni. Hodte k tomu link. Dik.

Jinak ja pouzivam vbox a jeho bohate CLI denne a nikdy jinak. Ovladani z CLI se to da ovladat mnohem lip nez prez GUI. Neni potreba ani skriptovat i kdyz to neni vubec zadny problem. Klidne seskriptuju celou instalaci OS ze strany vboxu. Muzu rict, ze je vbox je pekne kompaktni. O projekt se jeho komercni zastresovatel a komunita stara cile. Projekt vidim jako spolehlivy podobne jako jine rozjete opensource projekty (treba ubuntu).

Takze kdyz je to tak jasne, kdo presel z vboxu na kvm a jakou s tim mel zkusenost?