Schopní programátoři nemají dobrou práci?

chci vas nazor

Schopní programátoři nemají dobrou práci?
« kdy: 29. 05. 2016, 22:16:27 »
Ve zprávičkách jsem si přečetl o pravděpodobném konci PinguyOS. Zakladatel si stěžuje, že výnos z reklamy není dostačující a musí do něj investovat vlastní peníze. Taky přidával screen s konverzací s někým okolo Elementary OS, kdy se snažil dostat vypsanou odměnu za nějakou práci a psal tam, že by se normálně na to neptal (jako na tu odměnu), ale že potřebuje peníze, že je "poor as shit (inbetween jobs)".
Samozřejmě nevím nic o jeho životě, ale zarazilo mě to, že někdo, kdo má takové vědomosti, aby vyvíjel vlastní distro (evidentně se jedná o víc než nějaké splácání existujících komponent), není na roztrhání, když je všude taková poptávka po IT a 100k je normální, jak tu často padá. Evidentně asi fakt nemá cenu se zabývat nějakýma core věcma a nejlepší je se točit akorát kolem webového vývoje nebo vývoje pro mobily.

Zelenac

Re:Schopní programátoři nemají dobrou práci?
« Odpověď #1 kdy: 29. 05. 2016, 22:34:54 »
Když na zahradě vykopeš díru a pak ji zase zasypeš, tak jsi taky dobrý fachman, ale nedostaneš ani korunu. Nikdo prostě nemá zájem o nějaké PinguOS, to bude tím.

chci vas nazor

« Odpověď #2 kdy: 29. 05. 2016, 22:39:03 »
Když na zahradě vykopeš díru a pak ji zase zasypeš, tak jsi taky dobrý fachman, ale nedostaneš ani korunu. Nikdo prostě nemá zájem o nějaké PinguOS, to bude tím.

To plně chápu, já jsem chtěl upozornit na to, že takový člověk je "poor as shit", jak je to možný? Jak jsem řekl, neznám jeho život, takže třeba mohl prohrát svých 100 mega v automatech, ale tak to asi nebude.

chci vas nazor

« Odpověď #3 kdy: 29. 05. 2016, 22:42:47 »

To plně chápu, já jsem chtěl upozornit na to, že takový člověk je "poor as shit", jak je to možný? Jak jsem řekl, neznám jeho život, takže třeba mohl prohrát svých 100 mega v automatech, ale tak to asi nebude.

Abych byl ještě konkrétnější tak já někoho, kdo zvládne to co on, považuji za hodně schopného v oblasti SW vývoje a o takového člověka by se dle mého názoru měli firmy přetahovat a ne aby byl "poor as shit".  Evidentně to tak ale není a i kdybych znal třeba celý jádro linuxu
nazpaměť, tak by mi to bylo k ho*** a líp bych se měl se znalostí javascriptu, html5 a css3.

ne přebalování ubuntu

« Odpověď #4 kdy: 29. 05. 2016, 23:01:46 »
.. o takového člověka by se dle mého názoru měli firmy přetahovat a ne aby byl "poor as shit".  ..
no možná to je naopak - dostal nějakou slušnou nabídku, tak konečně přestal řešit přebalování ubuntu, a šel dělat něco pořádného :)

« Odpověď #5 kdy: 30. 05. 2016, 10:19:25 »
Nevis nic o tom, zda praci skutecne hledal, zda ma komunikacni schopnosti, ktere mu umozni v nejakem zamestnani pusobit...

Jkl

« Odpověď #6 kdy: 30. 05. 2016, 12:11:59 »
Schopní programátoři samozřejmě práci mají(a nejen oni). Pořád ale platí přísloví "líná huba, holý neštěstí" - sedět na zadku a čekat, že se o tebe všichni poperou, to moc nefunguje.

Ivan Nový

« Odpověď #7 kdy: 30. 05. 2016, 14:43:29 »
Evidentně asi fakt nemá cenu se zabývat nějakýma core věcma a nejlepší je se točit akorát kolem webového vývoje nebo vývoje pro mobily.
Ale to je přece logické, pokud vás něco baví, nemusí vám za to nikdo platit, platí se za to, že děláte i to co vás tolik nebaví, a děláte to pro peníze. A čím víc to lidi nebaví, tím více se za to musí platit :-)))

čumil

« Odpověď #8 kdy: 30. 05. 2016, 15:28:06 »
Ve zprávičkách jsem si přečetl o pravděpodobném konci PinguyOS. Zakladatel si stěžuje, že výnos z reklamy není dostačující a musí do něj investovat vlastní peníze. Taky přidával screen s konverzací s někým okolo Elementary OS, kdy se snažil dostat vypsanou odměnu za nějakou práci a psal tam, že by se normálně na to neptal (jako na tu odměnu), ale že potřebuje peníze, že je "poor as shit (inbetween jobs)".
Samozřejmě nevím nic o jeho životě, ale zarazilo mě to, že někdo, kdo má takové vědomosti, aby vyvíjel vlastní distro (evidentně se jedná o víc než nějaké splácání existujících komponent), není na roztrhání, když je všude taková poptávka po IT a 100k je normální, jak tu často padá. Evidentně asi fakt nemá cenu se zabývat nějakýma core věcma a nejlepší je se točit akorát kolem webového vývoje nebo vývoje pro mobily.
Zelenac to řekl hezky, on může být hodně dobrý, ale když mu jeho produkt nenese,  tak je "poor as shit".

Stručně řečeno, s linuxovou distribucí už dneska není možný zbohatnout protože když to šlo, chopili se toho jiní.

A do webařiny pro peníze nelez, to budeš taky "poor as shit". Jako javascriptový programátor budeš mít peněz dost, to ale s klasickou "webařinou" nemá nic společného.

Sten

« Odpověď #9 kdy: 31. 05. 2016, 02:44:19 »
Stručně řečeno, s linuxovou distribucí už dneska není možný zbohatnout protože když to šlo, chopili se toho jiní.

Říká se o všem, než se objeví někdo, kdo na tom opět zbohatne. Google se objevil, když většinu vyhledávacího trhu zabíralo Yahoo a AltaVista a vypadalo to, že nikdo nový se už nemůže prosadit. MS se podobně dostal i do serverů, kde nikdo neočekával cokoliv ne-Unixového. Často stačí změnit maličkost nebo jen být ve správný čas na správném místě.

Třeba podle diskusí zde by zřejmě stačilo forknout CentOS, vyměnit systemd za sysvinit a prachy se jen pohrnou :D

Ivan Nový

« Odpověď #10 kdy: 31. 05. 2016, 06:17:46 »

Říká se o všem, než se objeví někdo, kdo na tom opět zbohatne. Google se objevil, když většinu vyhledávacího trhu zabíralo Yahoo a AltaVista a vypadalo to, že nikdo nový se už nemůže prosadit. MS se podobně dostal i do serverů, kde nikdo neočekával cokoliv ne-Unixového. Často stačí změnit maličkost nebo jen být ve správný čas na správném místě.

Třeba podle diskusí zde by zřejmě stačilo forknout CentOS, vyměnit systemd za sysvinit a prachy se jen pohrnou :D

Přesně to samé mě napadlo :-)))

« Odpověď #11 kdy: 31. 05. 2016, 09:33:42 »

Tak urcite.

Komo

« Odpověď #12 kdy: 31. 05. 2016, 10:03:01 »
Stal sa z neho "cry baby"
Respektive, doplatil na podnikanie - nie kazdemu to vyjde, to ale nieje dovod na to, aby s tym teraz skoncil.
Je len na nom, ako to bude vyzerat dalej.

A ako uz bolo spomenute - pokial nic o cloveku nevieme - nielen o jeho hard skilloch ale aj soft skilloch tak sa pricina hlada tazko.

Ja mam skusenost ze ludia sa vacsinou len stazuju a niesu ochotni sa prisposobit, lebo proste nechcu - to ale nieje ani moj ani tvoj problem

Kiwi

« Odpověď #13 kdy: 31. 05. 2016, 12:54:05 »
Já zas nechápu, proč by někdo měl padat na zadek před někým jen proto, že dělá vlastní distro. Například v naší firmě by taková dovednost byla celkem k ničemu.