Náhrada C# něčím multiplatformním

pistelak

Re:Náhrada C# něčím multiplatformním
« Odpověď #15 kdy: 26. 05. 2016, 10:04:11 »
Citace
S .NET je zbytecne ztracet cas. Proc delat s zamerne nekompatibilnim klonem, kdyz muzu delat primo s originalem.

haha, vdycky se dobre bavim jak Java evangelisti pisou zamerne nesmysly o vsech ostatnich jazycich/platformach.
Java je do ted pomaly a zastaraly jazyk. Ani neumi vytvorit typovy seznam, jen na oko do jazyka zavedla generiku a na pozadi je to kolekce objektu. Kdyby neprisel Android tak je Java uz davno mrtva. I tak zpusobuje na Androidu velke vykonnostni a pametove problemy na mobilech. Chtel bych opravdu vedet, kdo ma rad Javu. Mac lidi, kde odsuzujou uplne Garbage collectory? Tezko, Windows lidi, kde Java aplikace jsou pomale obludy s hnusnym UI? Tezko, Linux lidi? Podobne jako Mac lidi by se ji nejradeji zbavili a pouzili neco kompilovaneho do nativniho kodu.

Java je dobra akorat tak na pomale business sracky, kterych je vsude plno.
V dnesni dobe vyhrava JavaScript. V budoucnosti to bude uplne jiny jazyk.

Asi tak nějak.

Michal D.

« Odpověď #16 kdy: 26. 05. 2016, 10:38:38 »
Sam taketo nieco riesim na linuxe cez Mono.

Ziadny problem, vstetko ide pekne ako ma. Pri praci so seriovym portom ma Java ovela vacsiu latenciu.

Ked embedded tak radsej mono ako java. Alebo potom native/go/node.js ...

Fbi

« Odpověď #17 kdy: 26. 05. 2016, 11:53:36 »
Ještě to upřesním...

Hlavní stanice, kde poběží DB bude Win, nebo Linux, tam je to jasný.
Sekundárních stanic je několik - 2 až 10.
Vždy to běží vše v jednom místě - třeba areálu firmy.
Celých těchto sestav je po čr několik, bez problémů fungují až na nějaké výjimky.
Budou se stavět další. Kód se tak jako tak bude muset upravit na přání.
Kód je napsaný velice složitě, nic se neloguje, těžko se v něm orientuje.
Časy se mění... Proč vždy stavět celou win stanici (Těch dalších zakázek můžou být desítky), když můžu použít nějaký MCU, připojit k němu UART/TCP, případně to řešit rovnou bezdrátově s ESP8266, nebo použít RPi, atd.

V Java to dělat nebudu. Čistě z přesvědčení...

David

« Odpověď #18 kdy: 26. 05. 2016, 12:05:43 »
Qt + JS/Cpp ?

Fbi

« Odpověď #19 kdy: 26. 05. 2016, 12:08:27 »
Ještě se zeptám proč nikdo neřekl nic k Pythonu.

Ještě když jsem dělal testera, tak v tom kolega psal nějaký už dost složitější sw na tvorbu testovacích skriptů a měl to velice pěkné - jak GUI, tak byl schopný velice rychle to opravovat podle toho, co jsme našli za chyby.

crown

« Odpověď #20 kdy: 26. 05. 2016, 13:03:19 »
kdyz to bude dostatecne jednoduche, tak to muzes napsat rovnou v C pro ESP8266 a nechat to bezet jen na tom chipu. Tedy uplne bez pocitace/raspberry.

Napis, jak slozity ten program je. Nacist serial, poslat na server, prijmou odpoved a poslat na serial by zvladlo to ESP8266 samotne.

eee

« Odpověď #21 kdy: 26. 05. 2016, 13:20:39 »
Python tohle v pohode zvladne, takze smele do nej.

tomasfuk

« Odpověď #22 kdy: 26. 05. 2016, 14:55:21 »
Pro  ESP8266 je i Arduino IDE, pokud se nepletu, takže lze opět použít C#.  ;D

crown

« Odpověď #23 kdy: 26. 05. 2016, 15:46:03 »
Pro  ESP8266 je i Arduino IDE, pokud se nepletu, takže lze opět použít C#.  ;D

Arduino IDE v novejsi verzi podporuje i ESP8266. Ale neni to C# ale C/C++.
Pise se v tom ale fajn.

Pepik

« Odpověď #24 kdy: 26. 05. 2016, 17:53:00 »
Nejlepsi kdyz to udelas v assembleru, to nikdo  v praci nebude moct rict ani popel...  8)

Ještě to upřesním...

Hlavní stanice, kde poběží DB bude Win, nebo Linux, tam je to jasný.
Sekundárních stanic je několik - 2 až 10.
Vždy to běží vše v jednom místě - třeba areálu firmy.
Celých těchto sestav je po čr několik, bez problémů fungují až na nějaké výjimky.
Budou se stavět další. Kód se tak jako tak bude muset upravit na přání.
Kód je napsaný velice složitě, nic se neloguje, těžko se v něm orientuje.
Časy se mění... Proč vždy stavět celou win stanici (Těch dalších zakázek můžou být desítky), když můžu použít nějaký MCU, připojit k němu UART/TCP, případně to řešit rovnou bezdrátově s ESP8266, nebo použít RPi, atd.

V Java to dělat nebudu. Čistě z přesvědčení...

jeniceek

« Odpověď #25 kdy: 26. 05. 2016, 20:30:13 »
A udržovat ten kód v ASM bude kdo?
Za mně C# v Mono nebo Python (třeba s GTK na GUI). Ty ESP8266 bych nepoužíval, v dlouhodobém horizontu používání se to se.re

ehmmm

« Odpověď #26 kdy: 26. 05. 2016, 20:31:19 »
Dle popisu mi to trochu mi to pripomina zakazku, na ktere jsem delal loni.

Pokud tam nemas zadne GUI, tak bych sel bez vahani do Pythonu. Pokud delas s C#, tak v zakladnich vecech to moc velky sok nebude. Akorat budes muset najit jine IDE nez Visual Studio (i kdyz udajne i ve Visual Studiu lze tvorit v Pythonu, ale nezkousel jsem). Ja jsem pouzil PyCharm.

A pokud tam mas nejake GUI, tak nevim. Ja GUI mel, v ramci sebevzdelavani jsem pouzil Tkinter, ale moc se mi to nelibilo. Bez toho GUI by to byla krasna zakazka. Dalsi zakazku, ktera byla dost o GUI jsem zkusil v Lazarusu a to docela slo, akorat ten Pascalovsky ukecanej jazyk mi dost vadil. Proti tomu je psani v Pythonu parada.

jeniceek

« Odpověď #27 kdy: 26. 05. 2016, 20:38:23 »
Python ve Visual Studio se dá, ale IntelliSense je ještě docela na nic. PyCharm v tomhle ohledu stojí za každou korunu své ceny. Škoda že neumí Microsoftí TFS, ale to bych asi chtěl moc, naštěstí TFS umí git.

kutr

« Odpověď #28 kdy: 26. 05. 2016, 21:10:00 »
Citace
S .NET je zbytecne ztracet cas. Proc delat s zamerne nekompatibilnim klonem, kdyz muzu delat primo s originalem.

haha, vdycky se dobre bavim jak Java evangelisti pisou zamerne nesmysly o vsech ostatnich jazycich/platformach.
Java je do ted pomaly a zastaraly jazyk. Ani neumi vytvorit typovy seznam, jen na oko do jazyka zavedla generiku a na pozadi je to kolekce objektu. Kdyby neprisel Android tak je Java uz davno mrtva. I tak zpusobuje na Androidu velke vykonnostni a pametove problemy na mobilech. Chtel bych opravdu vedet, kdo ma rad Javu. Mac lidi, kde odsuzujou uplne Garbage collectory? Tezko, Windows lidi, kde Java aplikace jsou pomale obludy s hnusnym UI? Tezko, Linux lidi? Podobne jako Mac lidi by se ji nejradeji zbavili a pouzili neco kompilovaneho do nativniho kodu.

Java je dobra akorat tak na pomale business sracky, kterych je vsude plno.
V dnesni dobe vyhrava JavaScript. V budoucnosti to bude uplne jiny jazyk.

Přijde mi dost podivné si stěžovat na rychlost javy a ve stejném příspěvku si vybrat javascript. Na první pohled odborník :D

Zelenac

« Odpověď #29 kdy: 27. 05. 2016, 00:15:52 »
Pokud problem budou bez problemu pokryvat knihovny v C++, potom jednoznacne C++ s Qt  8) Python je pro male decka. A pokud tam poteebujes neco co v C++ neni k sehnni, tak Javu no. Furt lepsi nez Python, na ten neni nikdo zvedavej.