Jestli chces jazyk, ktery za chvili taky umre, prejdi na python
Na zaklade toho kolko MS technologii (roznych Visual .. ) v minulosti zakapalo, sa da predpokladat ze aj C# chcipne skor ako Perl alebo Python.
co jineho dokazes v perlu mimo skriptu? NIC! Podivej se na C# a ... 
Povysenecky sa vyjadrujes k skriptu. Skript je uplne normalny program, len je interpretovany, to ale neznamena, ze neurobi taku istu alebo aj lepsiu pracu ako nejaky program v C#.
Ja si myslim, ze vacsinu veci urobim v skripte rychlejsie, ako v kompilovanom jazyku.
C# ma 2 problemy:
1. je od Microsoftu
2. je viazane na jedinu platformu
Preto ho nepouzivam.
To ze je od MS je velke minus, lebo je iba na lubovoli MS kedy zanikne. Je trochu podobne ako Java , akurat urobene naschval nekompatibilne - ina konvencia nazvu metod (napr. Main vs main) ... atd. C# ma asi tak jedno vyvojove prostredie - od MS a bezi na jednej platforme - tiez od MS. Ked napises program v C# a chces, aby ti bezal na inom Windows, musis tam minimalne nainstalovat .NET runtime prislusnej verzie. Vlastne ked pouzivas C# si vo vsetkom uplne zavisly od MS

U Perlu/Pythonu mas n vyvojovych prostredi. Ked sa ti jedno nepaci prejdes na druhe. Skripty bezia vsade kde mas nainstalovany interpret. Ked chces aky ti skript bezal na inom pocitaci musis tam mat Perl/Python a prislusne moduly. To je vcelku podobne, akurat rozdiel je v tom, ze ked napisem v Perle/Pythone skript, tak mi to pobezi bez zmeny na roznych platformach: mozem si to pustit aj na Windows, Linux alebo aj na exotickom stroji ako AS/400, s cim sa pri C# neda pocitat.
Pretoze nevyvijam pre Windows, tak C# je pre mna uplne off topic. Ale aj ked uz su nejake verzie zadarmo, aj tak ma to vobec nelaka ani ako hobby, alebo ako utilita. Ked potrebujem nieco rychlo odskusat pouzijem radsej Perl, Python, alebo Javu.
Rozdiel je sloboda vs nesloboda.