Upload na FTPS je příliš pomalý

guter

Upload na FTPS je příliš pomalý
« kdy: 15. 05. 2016, 18:46:21 »
Ahoj,
mam doma PC s vsftp bezicim v pasivnim modu. Na routeru mam nastaveny port forward pro 21 a par dalsich vybranych pro prenos dat (cca 5 portu).
1) kdyz se pripojim na server pres ftps pomoci FileZilly z lokalni site, je upload kolem 1MB/s (OK, zadny zazrak, ale staci)
2) Kdyz se pripojim na server z venku (pres ten port forwarding) mam uplad paradnich 50KB/s a to uz je zalostne malo. Klient bezi na win7. Zkousel jsem vypnout firewall, ale to nepomohlo. Zkousel jsem si trosku pohrat s konfiguraci routeru, ale taky beze zmeny. SFTP ma uplne stejnou rychlost. Kdyz se klientem pripojim na ftps u webhostingu, tak to bezi taky kolem 1MB/s. Mam podezreni na muj router.

Jak zjistit kde je slabe misto? Cim by to mohlo byt zpusobeny?

Dekuju za kazdou radu
« Poslední změna: 15. 05. 2016, 20:33:12 od Petr Krčmář »

wardmaster

Re:upload to ftps je priles pomale
« Odpověď #1 kdy: 15. 05. 2016, 20:23:49 »
Ahoj,
Pokud máš přes místní síť upload cca 1MB/s tak mi to přijde dost málo (předpokládám, že máš místní síť 100Mb/s a víc).

Jinak obecně FTP je velmi pomalé pro přenos více souborů, jelikož pro každý sebemenší soubor musí otevřít nové spojení, udělat handshake a kdo ví co ještě. Nevím jak je na tom FTPS, ale co jsem zběžně koukal, tak je to jen FTP přes SSL, takže si myslim že bude mít podobný problém. Nevím jak jsi měřil rychlost, ale jestli jsi měřil jen velikost přenesených souborů, mohlo by to být tímto (pro samé otevírání spojení se moc nepřenáší samotná data). Pokud chceš alternativu, z vlastní zkušenosti doporučuji SFTP, to mi běhalo více než 10X rychleji než FTP, pro přenos více souborů.

Router by mohl mít problém, pokud otevíráš hodně spojení (levnější krabička to nemusí stíhat NATovat), ale myslim si, že víc jak 50KB/s by to zvládnout mělo. Zkusil bych si zjistit, jestli ti to nezpomaluje ISP, ti nemívají moc rádi, když si koncový klienti zapínají na svých sítích věřejné služby.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Upload na FTPS je příliš pomalý
« Odpověď #2 kdy: 15. 05. 2016, 21:31:12 »
Tak kdyz to PC mate doma, tak bude asi na nejakem ADSL nebo takovem necem a tam byva tragicky uplink. Bych si zmeril rychlost pripojeni treba na speedtest.nl nebo na http://www.lupa.cz/nastroje/speedmeter/ a pak bych si liboval, jak mi na te blbe pripojce to FTP pekne frci.

guter

Re:Upload na FTPS je příliš pomalý
« Odpověď #3 kdy: 15. 05. 2016, 22:29:22 »
Ahoj,
dekuji za reakci. On ten server bezi na slabem PC, ale co se treba vytizeni CPU i prenosu na lokalu tyce, tak nepresahne 5%. SFTP jsem zkousel taky a rychlost byla uplne stejna. Mereni jsem provadel pri nahravani jednoho cca 100MB souoru. Takze spousto spojeni to asi nebude.

Rychlost stahování: 6.24 Mb/s
Rychlost nahrávání: 7.44 Mb/s