Blokovač reklám

nobody(ten pravej)

Re:Blokovač reklám
« Odpověď #60 kdy: 08. 05. 2016, 12:48:58 »
noef: a vsiml jsi si ze AdBlock je anglicka zkratka? ze na ni aplikujes pravidla ceskeho pravopisu, prostuduj "pravidla anglicky-internetoveho pravopisu" :) dale i pri ceske zkrate je mozne aplikovat ona pravidla...
a ne neprotirecim si, precti si znovy co sem citoval, na to (kupodivu) byla ma reakce, ani sem si ji nemusel vymyslet jako ty predtim :)

voltaren: jeste ze zamysli nad tim, jesli nekoho zajima ze nebudes navstevovat? osobne blokuju reklamu, to sem psal, ale abych psal svuj fnukaci nazor "otravujete me a ne a ne a nevypnu"? :-D navic k takovemu tematu si mohl prispet do "zavedenych" vlaken, od toho existuje policko hledat ;)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: 08. 05. 2016, 14:25:40 »
Je fascinujici, jak se tady snad uz nekolik stranek diskutuje o pravopisu. :-D

voltaren

« Odpověď #62 kdy: 08. 05. 2016, 17:24:20 »
voltaren: jeste ze zamysli nad tim, jesli nekoho zajima ze nebudes navstevovat? osobne blokuju reklamu, to sem psal, ale abych psal svuj fnukaci nazor "otravujete me a ne a ne a nevypnu"? :-D navic k takovemu tematu si mohl prispet do "zavedenych" vlaken, od toho existuje policko hledat ;)
[/quote]
Prosím? Aký fňukací názor? Však už konečne čítaj, čo píšem  ;D  Do zavedených vlákien som nepísal, lebo som tu nebol dlhšiu dobu (odkedy sprznili diazajn tohto webu). Pochopil? Nepochopil? Nevadí  :) Mne išlo predovšetkým o to, aby si tu ľuďom nenadával, neosočoval ich a už vôbec neoznačoval psychopatmi. Lebo asi pri tebe platí "zlodej kričí: chyťte zlodeja"  :D  Viac nemá význam zaoberať sa tebou.

voltaren

« Odpověď #63 kdy: 08. 05. 2016, 17:31:46 »
A není možné, že máš ten problém s porozuměním textu ty? Ta drzá lišta se tu řeší roky a provozovatelé už svoji pozici vyjasnili několikrát.
Nie, nie je možné, kedže som toto vysvetlenie ohľadne svojho príspevku "venoval" hlavne "tomu pravému". Čo sa týka provozovateľov a ich "vyjasnenej" pozícii: vysvetlili to síce viackrát, ale problém ostáva. Inými slovami: neriešia to čo majú, iba to ako vytĺcť z ľudí prachy. Aj za cenu prznenia webu. Hold prachy jenom prachy.. Bodka.

« Odpověď #64 kdy: 08. 05. 2016, 18:07:21 »

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 08. 05. 2016, 20:42:57 »
noef: a vsiml jsi si ze AdBlock je anglicka zkratka?

Ne, AdBlock je anglicky nazev addonu. Neni to zkratka, ustaleny ani obecny nazev. Pro to, co popisujes a co mel na mysli pan Krcmar je termin ad blocking a ten by mel byt pouzity na strance. Ostatne to je i to, co ma delat ten narychlo naplacnuty skript* na detekovani blokovani reklam - nereaguje jen na AdBlock, ale na vetsinu forem blokovani reklamy (mozna vsechny automaticke - tj. ne pouze blacklist presnych selectoru vuci strankam, ale i hodne divoke - typu jakakoliv trida s "ad" je vyhodnocena jako reklama).

Dovolil jsem si doplnit historii:

By me opravdu zajimalo, jak jste dosli na ten alternativni vyznam jmena doplnku.

ToJeJednoduche, KdyzVynechamMezeru, TakSePiseVelkeAbySeRozlisilPocatekSlova ;) ano mozna Ad Blocking by mohlo byt spravne s male b, ale to uz je detail, anglicky se casto pise velke pismeno i kdyz nejde o jmeno, ale jde o zvyrazneni slov, zkoukni nejake preklady rozhrani programu EN Vs CZ ;)

Aha, takze text na strance nebo prispevek na foru je to stejne jako anglicky popisek v GUI? ;D
Ne, co to mas za divne otazky? ale PrincipVelkychPismen lze aplikovat kdekoliv, stejne tak lze mit dva uhly pohledu na to jesli AdBlock je konkretni program, nebo obecna zkratka, nebo zobecnene jmeno zlidovele pro pouzivani urcite kategorie ;)

a ne neprotirecim si, precti si znovy co sem citoval, na to (kupodivu) byla ma reakce, ani sem si ji nemusel vymyslet jako ty predtim :)

Ale ty tu zastavas takovy styl psani. Jen jsem ti predvedl, jak si asi predstavujes spravny text na odbornem serveru:
Citace
Dnes jsem si poridil novy Smerovac, musel jsem nastavit Vychozi Branu a Adresu Serveru Hierarchickeho Systemu Domenovych Jmen. Domaci Sit funguje skvele, i Odevza a Ztratovost Paketu se podstatny zlepsily.

Samozrejme nevylucuji, ze se pletu a AdBlock se bezne pouziva jako synonym k "ad blocking". Zkousel jsem i Google a nekolik stran je tam pouze AdBlock a Adblock ve vyznamu konkretnich doplnku (casto parazitujicich na slave toho puvodniho). V tom pripade to necim dolozte, jinak pujde o pouhe trolovani tlachani.

K wikinam jeste pridam ty pravidla - ve druhem odstavci se primo pise ze:
Citace
Pravopis zkratkových slov se řídí obvyklými pravidly; označují-li jméno obecné, píšou se s malým počátečním písmenem bez ohledu na to, zda slovo vzniklo ze jména obecného, nebo vlastního, např. umprum (= uměleckoprůmyslová škola), karma (utvořeno ze jména výrobce Karla Macháčka), radar (z angl. radio detection and ranging), laser (z angl. light amplification by stimulated emission of radiation).

PS: Ted ctu v tech pravidlech, ze v cestine se ignoruje puvodni velikost pismen a jelikoz root je psany cesky, tak si dovolim ignorovat tu poznamku o "pravidlech anglickeho-internetoveho pravopisu".

*: Dalsi fuj noveho webu - proc se taha zvlast dalsi JS soubor, kdyz by to vsechno mohlo byt v jednom minifikovanem baliku? Jak tu v jinem vlakne nekdo psal, je to ostuda, ze IT web, ktery se navic profiluje jako opravdu odborny, ma i pres neuveritelne dlouhou dobu vyvoje tak neprofesionalne provedenou stranku. Na takovem zive.cz bych to cekal, vzor konzumu a pragmatismu (hlavne at to nejak funguje). Od roota jsem ocekaval trosku vic, precejen si ho spojuju spise s akademickym prostredim, detailnimi odbornymi clanky, s profiky v oboru, kteri se vyjadruji k zajimavym tematum - formou clanku ale i tu na foru.

Ivan Nový

« Odpověď #66 kdy: 08. 05. 2016, 21:57:46 »
Jak na AdBlock? Úplně jednoduše, obsah zobrazovat jako reklamu, tak aby ho AdBlock zablokoval, to uživatele očistí od těch co blokují, protože ti uvidí bílou stránku, a stejně nejsou komerčně zajímaví. Vykazovaná sledovanost sice poklesne, ale uživatelská základna bude kvalitnější.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 08. 05. 2016, 22:06:28 »
noef: a vsiml jsi si ze AdBlock je anglicka zkratka?

Ne, AdBlock je anglicky nazev addonu. Neni to zkratka, ustaleny ani obecny nazev. Pro to, co popisujes a co mel na mysli pan Krcmar je termin ad blocking a ten by mel byt pouzity na strance.

To je jako pokoušet se evangelizovat ohledně termínů Hacker a Cracker. Prostě pro širokou veřejnost je Hacker to co má být správně nazýváno Cracker a nezmění se to i kdyby jsme se tady všichni postavili na hlavu. A ohledně AdBlock je to podle mě už stejně.

« Odpověď #68 kdy: 09. 05. 2016, 09:24:26 »
Jak na AdBlock? Úplně jednoduše, obsah zobrazovat jako reklamu, tak aby ho AdBlock zablokoval, to uživatele očistí od těch co blokují, protože ti uvidí bílou stránku, a stejně nejsou komerčně zajímaví. Vykazovaná sledovanost sice poklesne, ale uživatelská základna bude kvalitnější.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #69 kdy: 09. 05. 2016, 09:57:10 »

Jn, zvlast na rootu, kde blokovaci tvori velkou cast ctenarstva a navic ta neblokujici cast "uzivatelu" mohou z casti zase tvorit blokovaci na jinych zarizenich, kde treba blokovani jeste nezapli. Pokud root zapne blokovani blokovacu, tak se obavam, ze by tim spachal sebevrazdu.

bflmpsswž

« Odpověď #70 kdy: 09. 05. 2016, 18:12:34 »
Teď mi vyskočilo taky těchto sedm. Nevím, na čem to závisí. Každopádně jich není 60, jak se tu snažil někdo tvrdit. Jsou tu buď kvůli měření reklamních systémů nebo je to webová analytika. Crazy Egg nám umožňuje měřit používání prvků na webu a Optimizely je pro A/B testování, které tu teď na různých prvcích probíhá. Žádné hrůzy.

Tak nevím, ale to jste tak hloupý nebo to jen děláte? „Hrůza“ už je byť jen jediný šmírák, protože jde o to šmírovat, kam člověk leze a pak tyto data přeprodávat dál. To si opravdu myslíte, že to (např.) Optimizely nepřeprodává dál? Pak jste naivní hlupák...

Pavel Němec

« Odpověď #71 kdy: 09. 05. 2016, 20:05:29 »
Aby ses nezbláznil, ty hrůzo. Co když Root prodavá data z logů! Vypni internet, zahoď počítač a odstěhuj se do salaše. Ovce nešmírujou. I když jsem slyšel, že CIA...

Ivan Nový

« Odpověď #72 kdy: 10. 05. 2016, 07:20:30 »

Jn, zvlast na rootu, kde blokovaci tvori velkou cast ctenarstva a navic ta neblokujici cast "uzivatelu" mohou z casti zase tvorit blokovaci na jinych zarizenich, kde treba blokovani jeste nezapli. Pokud root zapne blokovani blokovacu, tak se obavam, ze by tim spachal sebevrazdu.
A to by nebyl problém, čtenáři co blokují reklamy jsou zbyteční, nemá smysl jim poskytovat obsah. Z hlediska inzerentů a tedy příjmů webu se stejně počítají jen ti, co neblokují, takže když web místo 20000 lidí bude sledovat 5000, tak peníze za reklamu zůstanou stejné, protože jen tolik lidí vidí tu reklamu za současného stavu, a navíc,  tito čtenáři žádnou změnu ani nezaregistrují, oni obsah uvidí.
Eventuelně by se blokovačům mohla zobrazovat nativní reklama, aby stránka nebyla úplně prázdná a využilo se to, že na web náhodně kliknou. V blízké budoucnosti budou muset být weby inteligentnější, a zobrazovat obsah podle toho, kdo je zrovna sleduje, aby si udržely pozornost čtenářů. Postupy reklamy budou muset aplikovat i na skladbu článků, která nebude pevně daná, ale bude se přizpůsobovat tomu, kdo si stránku zobrazí. Umělá inteligence webu si může vypracovat i obsahové rámce, které bude aplikovat tak, aby se alespoň statisticky trefila do vkusu náhodného návštěvníka, nebude třeba návštěvníky "šmírovat". Zase není třeba vyhovět všem, ale pouze dostatečnému počtu čtenářů. Takže když rámce aplikujete na základě vhodného pravděpodobnostního rozložení, získáte optimální množství čtenářů z celého spektra, které jste se rozhodl pokrýt. Ti, kterým nevyhovíte, vás nemusí zajímat.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #73 kdy: 10. 05. 2016, 07:52:31 »

A to by nebyl problém, čtenáři co blokují reklamy jsou zbyteční, nemá smysl jim poskytovat obsah. Z hlediska inzerentů a tedy příjmů webu se stejně počítají jen ti, co neblokují, takže když web místo 20000 lidí bude sledovat 5000, tak peníze za reklamu zůstanou stejné, protože jen tolik lidí vidí tu reklamu za současného stavu, a navíc,  tito čtenáři žádnou změnu ani nezaregistrují, oni obsah uvidí.

To v pripade roota IMO nebude pravda. Nemala cast zajimaveho obsahu totiz tvori komentare a prispevky na foru, takze i kdyz blokovac necuci na reklamy, tak produkuje obsah, ktery pritahne/udrzi reklamni cumily.

Osobne jsem s nekolika weby skoncil, protoze napr. zavedli registraci obcankou. Jine ihned opustil, kdyz jsem zjistil, ze ani neumoznuji komentovat. Nevylucuji, ze jsem vyjimka, ale ksichtoknizku nepouzivam a komentare preferuji primo u zdroje obsahu. A myslim si, ze zrovna na rootu vyjimka nejsem (pokud bych to vztahl ke vsem uzivatelum internetu zcela jiste jsem/jsme).

Eventuelně by se blokovačům mohla zobrazovat nativní reklama, aby stránka nebyla úplně prázdná a využilo se to, že na web náhodně kliknou. V blízké budoucnosti budou muset být weby inteligentnější, a zobrazovat obsah podle toho, kdo je zrovna sleduje, aby si udržely pozornost čtenářů. Postupy reklamy budou muset aplikovat i na skladbu článků, která nebude pevně daná, ale bude se přizpůsobovat tomu, kdo si stránku zobrazí. Umělá inteligence webu si může vypracovat i obsahové rámce, které bude aplikovat tak, aby se alespoň statisticky trefila do vkusu náhodného návštěvníka, nebude třeba návštěvníky "šmírovat". Zase není třeba vyhovět všem, ale pouze dostatečnému počtu čtenářů. Takže když rámce aplikujete na základě vhodného pravděpodobnostního rozložení, získáte optimální množství čtenářů z celého spektra, které jste se rozhodl pokrýt. Ti, kterým nevyhovíte, vás nemusí zajímat.

A blokovace reklam taky zchytri a budou blokovat nativni reklamu (resp. cele weby, pokud se autori listu dozvi, ze stejne zobrazuji jen reklamu). Prestoze osobni skladba clanku zni z technickeho pohledu zajimave, tak z pohledu uzivatele bych to nesnesl a zcela jiste web opustil. Kdyz jsem slysel, ze tohleto dela ksichtoknizka, tak jsem se podivil, proc to lidi jeste pouzivaji. I twitter zacina s podobnymi vecmi, ale myslim, ze se jeste nedostal tak daleko, aby tweety nezobrazoval v normalni timelajne.

Ivan Nový

« Odpověď #74 kdy: 10. 05. 2016, 08:35:29 »

To v pripade roota IMO nebude pravda. Nemala cast zajimaveho obsahu totiz tvori komentare a prispevky na foru, takze i kdyz blokovac necuci na reklamy, tak produkuje obsah, ktery pritahne/udrzi reklamni cumily.

Osobne jsem s nekolika weby skoncil, protoze napr. zavedli registraci obcankou. Jine ihned opustil, kdyz jsem zjistil, ze ani neumoznuji komentovat. Nevylucuji, ze jsem vyjimka, ale ksichtoknizku nepouzivam a komentare preferuji primo u zdroje obsahu. A myslim si, ze zrovna na rootu vyjimka nejsem (pokud bych to vztahl ke vsem uzivatelum internetu zcela jiste jsem/jsme).

A blokovace reklam taky zchytri a budou blokovat nativni reklamu (resp. cele weby, pokud se autori listu dozvi, ze stejne zobrazuji jen reklamu). Prestoze osobni skladba clanku zni z technickeho pohledu zajimave, tak z pohledu uzivatele bych to nesnesl a zcela jiste web opustil. Kdyz jsem slysel, ze tohleto dela ksichtoknizka, tak jsem se podivil, proc to lidi jeste pouzivaji. I twitter zacina s podobnymi vecmi, ale myslim, ze se jeste nedostal tak daleko, aby tweety nezobrazoval v normalni timelajne.
Fórum bude funkční i bez těch co blokují, najdou se jiní, stejně je to jen zlomek čtenářů. Cílem by měl být web (síť) bez obsahu pro ty, co blokují.