noef: a vsiml jsi si ze AdBlock je anglicka zkratka?
Ne,
AdBlock je anglicky nazev addonu. Neni to zkratka, ustaleny ani obecny nazev. Pro to, co popisujes a co mel na mysli pan Krcmar je termin
ad blocking a ten by mel byt pouzity na strance. Ostatne to je i to, co ma delat ten narychlo naplacnuty skript* na detekovani blokovani reklam - nereaguje jen na AdBlock, ale na vetsinu forem blokovani reklamy (mozna vsechny automaticke - tj. ne pouze blacklist presnych selectoru vuci strankam, ale i hodne divoke - typu jakakoliv trida s "ad" je vyhodnocena jako reklama).
Dovolil jsem si doplnit historii:
By me opravdu zajimalo, jak jste dosli na ten alternativni vyznam jmena doplnku.
ToJeJednoduche, KdyzVynechamMezeru, TakSePiseVelkeAbySeRozlisilPocatekSlova
ano mozna Ad Blocking by mohlo byt spravne s male b, ale to uz je detail, anglicky se casto pise velke pismeno i kdyz nejde o jmeno, ale jde o zvyrazneni slov, zkoukni nejake preklady rozhrani programu EN Vs CZ 
Aha, takze text na strance nebo prispevek na foru je to stejne jako anglicky popisek v GUI? 
Ne, co to mas za divne otazky? ale PrincipVelkychPismen lze aplikovat kdekoliv, stejne tak lze mit dva uhly pohledu na to jesli AdBlock je konkretni program, nebo obecna zkratka, nebo zobecnene jmeno zlidovele pro pouzivani urcite kategorie 
a ne neprotirecim si, precti si znovy co sem citoval, na to (kupodivu) byla ma reakce, ani sem si ji nemusel vymyslet jako ty predtim 
Ale ty tu zastavas takovy styl psani. Jen jsem ti predvedl, jak si asi predstavujes spravny text na odbornem serveru:
Dnes jsem si poridil novy Smerovac, musel jsem nastavit Vychozi Branu a Adresu Serveru Hierarchickeho Systemu Domenovych Jmen. Domaci Sit funguje skvele, i Odevza a Ztratovost Paketu se podstatny zlepsily.
Samozrejme nevylucuji, ze se pletu a AdBlock se bezne pouziva jako synonym k "ad blocking". Zkousel jsem i Google a nekolik stran je tam pouze AdBlock a Adblock ve vyznamu konkretnich doplnku (casto parazitujicich na slave toho puvodniho). V tom pripade to necim dolozte, jinak pujde o pouhe
trolovani tlachani.
K wikinam jeste pridam ty
pravidla - ve druhem odstavci se primo pise ze:
Pravopis zkratkových slov se řídí obvyklými pravidly; označují-li jméno obecné, píšou se s malým počátečním písmenem bez ohledu na to, zda slovo vzniklo ze jména obecného, nebo vlastního, např. umprum (= uměleckoprůmyslová škola), karma (utvořeno ze jména výrobce Karla Macháčka), radar (z angl. radio detection and ranging), laser (z angl. light amplification by stimulated emission of radiation).
PS: Ted ctu v tech pravidlech, ze v cestine se ignoruje puvodni velikost pismen a jelikoz root je psany cesky, tak si dovolim ignorovat tu poznamku o "pravidlech anglickeho-internetoveho pravopisu".
*: Dalsi fuj noveho webu - proc se taha zvlast dalsi JS soubor, kdyz by to vsechno mohlo byt v jednom minifikovanem baliku? Jak tu v jinem vlakne nekdo psal, je to ostuda, ze IT web, ktery se navic profiluje jako opravdu odborny, ma i pres neuveritelne dlouhou dobu vyvoje tak neprofesionalne provedenou stranku. Na takovem zive.cz bych to cekal, vzor konzumu a pragmatismu (hlavne at to nejak funguje). Od roota jsem ocekaval trosku vic, precejen si ho spojuju spise s akademickym prostredim, detailnimi odbornymi clanky, s profiky v oboru, kteri se vyjadruji k zajimavym tematum - formou clanku ale i tu na foru.