Režim softwarového vykreslování

Dafe

Režim softwarového vykreslování
« kdy: 04. 05. 2016, 12:45:06 »
Dobrý den, snažím se přejít z Windows na Linux a tak jsem nainstaloval pro seznámení se Debian Cinnamon na VirtualBox. Po prvním přihlášení na mě ale vyskočila tabulka
Kód: [Vybrat]
Režim softwarového vykreslování.
Cinnamon aktuálně věží bez video hardwarové akcelerace, kvůli čemuž můžete zaznamenat větší využití CPU, než obvykle.
Může se objevit problém s ovladači, či jiná obtíž. Pro lepší uživatelský zážitek je doporučeno používat tento mód pouze pro testovací účely.
Poradí mi prosím někdo? Děkuji

Re:Režim softwarového vykreslování
« Odpověď #1 kdy: 04. 05. 2016, 12:55:29 »

« Odpověď #2 kdy: 04. 05. 2016, 13:01:31 »
v nastaveni virtualu povolit 3D acceleraci, dat mu aspon 64, ale lepe 128MB VRAM. no a pak guest additions viz rada kolegy.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

Dafe

« Odpověď #3 kdy: 04. 05. 2016, 13:50:37 »
Přídavky pro hosta nainstalované mám, 3D podporu zapnutou v nastavení mám. Vram nevím, kde to najdu ?

Dafe

« Odpověď #4 kdy: 04. 05. 2016, 13:52:37 »
VRAM je asi videopaměť, tu mám nastavenou na  128MB.

« Odpověď #5 kdy: 04. 05. 2016, 14:21:03 »
Dobrý den, snažím se přejít z Windows na Linux a tak jsem nainstaloval pro seznámení se Debian Cinnamon na VirtualBox. Po prvním přihlášení na mě ale vyskočila tabulka
Režim softwarového vykreslování.
Cinnamon aktuálně věží bez video hardwarové akcelerace, kvůli čemuž můžete zaznamenat větší využití CPU, než obvykle.
Může se objevit problém s ovladači, či jiná obtíž. Pro lepší uživatelský zážitek je doporučeno používat tento mód pouze pro testovací účely.
Poradí mi prosím někdo? Děkuji

Čistě mezi námi - co Ti na to odpověděl třeba strejda google a co z toho jsi vyzkoušel?

(a možná by stálo za to, kdybys příště přidal třeba info alespoň o grafice, kterou tam máš)
« Poslední změna: 04. 05. 2016, 14:24:58 od hawran diskuse »

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: 04. 05. 2016, 14:41:48 »
VRAM je asi videopaměť, tu mám nastavenou na  128MB.

Když s tím tak zápasíš, doporučuji raději jiné desktopové prostředí. Zkus třeba KDE (v Debianu taktéž). Přechod bude určitě lepší.

Dafe

« Odpověď #7 kdy: 04. 05. 2016, 14:58:15 »
Grafická karta: InnoTek Systemberatung GmbH VirtualBox Graphic Adapter (prog-if 00 [VGA controller])

Radovan.

« Odpověď #8 kdy: 04. 05. 2016, 17:11:37 »
je doporučeno používat tento mód pouze pro testovací účely.
Však to je přesně to co děláš, ne? Až to otestuješ, tak to nainstaluj naostro a zjistíš že to běhá mnohem lépe než ve virtuálu.