A proc vubec musite vsichni pouzivat stejne IDE? To pouzivate nejake IDE-specific veci (fuj), nebo jaky je duvod?
Hovori sa tomu firemne standardy a stabna kultura. To sa vo vacsich firmach pozaduje vies ?
My sa dohodne, ake nastroje budeme pouzivat a potom to aj zdokumentujeme. To znamena, ze mame interne manualy na vsetko, napriklad pre pripad, ze niekto dostane novy PC, tak otvori iba manual a tam ma step-by-step ake pluginy v
STS si treba naisntalovat, jak si nastavi
SourceTree, .. atd, aby na danom projekte mohol co najrychlejsie zacat pracovat. Plus mnoho dalsich navodov, napr. jak sa pouziva
GitFlow, jak sa builduje SNAPSHOT, jak sa builduje release, ... atd. Je to pre pripad zastupitelnosti clenov teamu, aby si to skuseny kolega nemusel vsetko drzat v hlave alebo novy kolega nieco nedojebal.
Keby sme pripustili situaciu, ze Franta Noef bude pouzivat nestandardny nastroj, a potom nam zahlasi, ze nieco mu v nom nefunguje, tak mu ziadny iny kolega ktory pouziva standard nebude vediet s tym pomoct. A Franta Noef, namiesto toho, aby robil nieco uzitocneho zabije den tym, ze bude skumat jak si to svoje IDE nastavi, aby mu vsecko fungovalo jak ma.
A potom snad Frantu chyti depresia, ze to tu nezvlada, alebo ze ho nejako tyranizujeme a da nam vypoved, ked sme uz s nim pocitali a investovali tisice EUR do jeho vzdelavania. To by bol pruser.
Snad to teraz uz lepsie chapes - tych nastrojov je hodne a su zlozite a obcas su s nimi problemy - dal som ti tam i nejake linky.
Nejde vobec o to, ktore IDE je sracka, ale vyzaduju sa standardy a zastupitelnost.
V projektoch je vela prachov a manageri vyzaduju, ze vsecko musi byt standardizovane a zdokumentovane. Security s oblubou pouziva, ze je to pre pripad, keby cely team sedel v jednom lietadle.