Má Python budoucnost?

mikrom

Re:Má Python budoucnost?
« Odpověď #60 kdy: 05. 05. 2016, 22:49:55 »
To ze tu niekto pise ze nejde refaktoring je totalna blbost. Skriptovacie jazyky su urcene na mensie veci a ak napises program dobre modularne nepotrebujes ho spravidla nikdy refaktorovat.
No, refaktoring je velky problem. Sam jsi to nevyvratil, jen jsi napsal, ze "dobry" programator nikdy nerefaktoruje. A nikdy se mu nezmeni zadani. A nikdy nebudou pribyvat nove vlastnosti. :D Takova utopie...
Ked sa ti zmeni zadanie tak slusne napisany skript rozsiris aj vo vime a nepotrebujes na to nejake skvele IDE na refaktorovanie.

Poznam ludi ktori nie su ochotni robit v eclipse, ale iba v IntelliJ IDEA. Taketo typky fakt nemam rad.

No, to bys me asi nemel rad, ja ostatne tebe asi taky ne. Kdyz clovek dela v jednom prostredi roky a zna vsechny potrebne zkratky a chovani, tak je hloupost prechazet na jine, v tomto pripade i objektivne mnohem horsi, prostredi. (A to ani nedelam v Jave.)

Doufam, ze zase nekdo nezacne tvrdit, jak Vim je skvele IDE pro Javu a pak pri prvni ukazce refaktorovani z opravdovem IDE sklapne a radsi se uz ani neozve.
To si ma asi zle pochopil. Ak raz v tyme pouzivame STS, tak si snad nemyslis ze pre teba by sme extra kupovali licenciu IntelliJ IDEA, pretoze eclipse nevies alebo nechces pouzivat a pocuval by som zbytocne diskusie na temu eclipse vs IDEA. Clovek ktory sa nevie prisposobit ani takej malickosti ako je IDE je neprisposobivy a skor alebo neskor s nim budu aj dalsie problemy. S takymi typkami nebudeme stracat cas.

Zaver:
Dobry programator nema problem naucit sa rychlo nejaky iny jazyk. Okrem enterprise jazyka sa nauc pouzivat aj skriptovacie utility ako bash, awk, perl, python, ruby ... vyznamne ti to zlahci zivot.
Celkem souhlas. Naucit/zkusit si alespon zakladny popsanych je urcite dobre. Alespon pak clovek vi, az bude potrebovat neco automatizovat, jaky nastroj by se na to asi mohl hodit.
A tak som to aj myslel. Nechcel som porovnavat Java, C# vs. skriptovacie jazyky. Chcel som len povedat ze skriptovaci jazyk je vyborny doplnok a stoji za to sa ho naucit.

mikrom

« Odpověď #61 kdy: 05. 05. 2016, 23:06:56 »
Videl jsem takto bastlena reseni, kde byl refaktoring sproste slovo. Vzdy to skonci tak, ze se to musi zahodit, protoze se v tom nikdo nevyzna, ani tvurci tech skvostu.
Tak si rozsir trochu obzor. Prihlas za COBOL juniora a uvidis programy, ktore refaktoring nepoznali a bezia aj 20 rokov.
Ja mam prave skusenost s tym, ze novy Javista sa chcel ukazat a zrefaktoroval tak aplikaciu ze ostatni nadavali, ze to mu nerozumeju.

okno

« Odpověď #62 kdy: 06. 05. 2016, 00:30:42 »
Clovek ktory sa nevie prisposobit ani takej malickosti ako je IDE je neprisposobivy a skor alebo neskor s nim budu aj dalsie problemy. S takymi typkami nebudeme stracat cas.

Eclipse je sračka pro začátečníky. Ale je dobře, že vím, že někde hledají rovnou lopaty za 60 místo opravdu kvalitních lidí, kteří přesně vědí, co potřebují k práci. Pokud by mu vadil pomalý počítač a malý monitor, tak ho taky rovnou odmítnete, ne? By vám kazil lemplpartu :D

andy

« Odpověď #63 kdy: 06. 05. 2016, 00:32:50 »
Tak si rozsir trochu obzor. Prihlas za COBOL juniora a uvidis programy, ktore refaktoring nepoznali a bezia aj 20 rokov.
Ja mam prave skusenost s tym, ze novy Javista sa chcel ukazat a zrefaktoroval tak aplikaciu ze ostatni nadavali, ze to mu nerozumeju.
Nebude to tym, ze to je spagetovy kod na ktory nikto nechce sahat a nikto do toho poriadne nevidi, iba tam vzdy dohackuje co treba? Btw 20 rokov to je 1996, to je dost cerstvy software :). Myslim ze to bude viac.

Nepocuvaj idiotou

« Odpověď #64 kdy: 06. 05. 2016, 08:02:41 »

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: 06. 05. 2016, 09:54:31 »
Clovek ktory sa nevie prisposobit ani takej malickosti ako je IDE je neprisposobivy a skor alebo neskor s nim budu aj dalsie problemy. S takymi typkami nebudeme stracat cas.

Eclipse je sračka pro začátečníky. Ale je dobře, že vím, že někde hledají rovnou lopaty za 60 místo opravdu kvalitních lidí, kteří přesně vědí, co potřebují k práci. Pokud by mu vadil pomalý počítač a malý monitor, tak ho taky rovnou odmítnete, ne? By vám kazil lemplpartu :D

Asi tak. Prijde me, ze mikrom pise o tech povestnych "lopatach". Ja osobne bych nemel problem odejit z firmy, pokud by me nutili pouzivat jine IDE, nez me vyhovuje. Delam v male firmicce a i tam me nabidli, ze to zacaluji. Nevim jak ve Springu, ale celkove je IntelliJ IDEA o hodne ficur napred pred Eclipsem. Pokud firma ma problem s tim poridit licenci za par tisic, tak to s ni jde z kopce a v takove IT firme bych teda ani nechtel delat.

Jiste, i u dynamicky typovanych jazyku je dobre IDE plus. Sam IntelliJ IDEA pouzivam na JavaScript a je to podstatne lepsi nez nejaky Sublime nebo Atom (naseptavani, odhady typu podle pouziti a JSDocu apod.). Ale refaktoring i toho hloupeho jmena vlastnosti je/muze byt problem, protoze je to proste dynamicky jazyk a IDE casto jen tipuje, ktere fieldy jsou opravdu stejne (dedene) a ktere se stejne jen jmenuji. V te vete me slo o to, ze kdyz ani u staticky typovanych jazyku editor nezvlada prejmenovani, tak to neni IDE. To bohuzel u dynamickych nemuze asi nikdy platit, pouze za urcitych podminek (nejake spravne anotace ci pouziti nepovinnych typu atp.).

« Odpověď #66 kdy: 06. 05. 2016, 09:54:55 »
...
Žádný kompilátor nedokáže vygenerovat všechny potřebné testy.
To je fakt. Než jen většinu, to raději žádný.

;D  ;D  ;D

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: 06. 05. 2016, 10:01:59 »
...

Jsem z tech odpovedi zmateny. Mel jsem pocit, ze BoneFlute psal o statickych vs dynamickych jazycich a pak to tvrzeni plati. U statickych snad kompilator kontroluje typy a tim padem neni potreba psat jakekoliv testy typu. Coz u dynamickych jazyku neplati a musi se hezky poctive psat kontroly typu a v podstate simulovat tak to, co dela prekladac u statickych jazyku.

BoneFlute

• 1 983
    • Zobrazit profil
« Odpověď #68 kdy: 06. 05. 2016, 10:39:58 »
...

Jsem z tech odpovedi zmateny. Mel jsem pocit, ze BoneFlute psal o statickych vs dynamickych jazycich a pak to tvrzeni plati. U statickych snad kompilator kontroluje typy a tim padem neni potreba psat jakekoliv testy typu. Coz u dynamickych jazyku neplati a musi se hezky poctive psat kontroly typu a v podstate simulovat tak to, co dela prekladac u statickych jazyku.
Chápeš to tak jak jsem to myslel.

BoneFlute

• 1 983
    • Zobrazit profil
« Odpověď #69 kdy: 06. 05. 2016, 10:46:16 »
... Ja osobne bych nemel problem odejit z firmy, pokud by me nutili pouzivat jine IDE, nez me vyhovuje. Delam v male firmicce a i tam me nabidli, ze to zacaluji...
Jsem nastupoval do jedné firmy, a oni, že všichni použíají NetBeans. Ptal jsem se, zda je to povinné. Řekli ne, a tak jsem nastoupil a všichni jsme byli spokojení.

V jiné firmě měli tabulku, kde psali kdo všechno používá co za nástroje. Pro inspiraci. To se mi líbilo.

mikrom

« Odpověď #70 kdy: 06. 05. 2016, 11:53:47 »
... Ja osobne bych nemel problem odejit z firmy, pokud by me nutili pouzivat jine IDE, nez me vyhovuje. Delam v male firmicce a i tam me nabidli, ze to zacaluji...
Jsem nastupoval do jedné firmy, a oni, že všichni použíají NetBeans. Ptal jsem se, zda je to povinné. Řekli ne, a tak jsem nastoupil a všichni jsme byli spokojení.

A keby povedali, ze musis tiez pouzivat NetBeans tak by si nenastupil ? :)

xxx

« Odpověď #71 kdy: 06. 05. 2016, 12:05:05 »
Osobně bych to bral jako hodně obrovský mínus, který by musel vyvážit dostatečný počet plusů. Mám totiž jenom jedny nervy.

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #72 kdy: 06. 05. 2016, 12:16:50 »
... Jsem nastupoval do jedné firmy, a oni, že všichni použíají NetBeans. Ptal jsem se, zda je to povinné. Řekli ne, a tak jsem nastoupil a všichni jsme byli spokojení.

A keby povedali, ze musis tiez pouzivat NetBeans tak by si nenastupil ? :)

Pokud jde o me, tak ja bych asi opravdu nenastoupil. Vzhledem k tomu, ze namam rodinu, hypo, ani nic podobneho, tak radeji dam prednost pohodovejsi praci, ktera mne plne vyhovuje, ikdyby to bylo na ukor financi. Ve vetsim meste opravdu neni takovy problem najit hodne nabidek, tak proc si nevybrat poradne.

Osobně bych to bral jako hodně obrovský mínus, který by musel vyvážit dostatečný počet plusů. Mám totiž jenom jedny nervy.
+1

Kit

« Odpověď #73 kdy: 06. 05. 2016, 13:28:58 »
...

Kontrola typů je jen prkotina proti potřebnému množství dalších testů, které kompilátor neudělá a stejně se musí udělat ručně. A stejně kompilátor ani nezkontroluje všechny potřebné typy.

andy

« Odpověď #74 kdy: 06. 05. 2016, 14:07:23 »
Trosku odbocim od temy. Vsetci tu basnite o testoch, ale aka je realita v pripade OS projektov? To iba ja narazim vzdy na nejaky, ktory testy nema vobec? Potom stiahnem C++ alebo Java projekt a tisicky testov. Chapem, ze to nie je chyba pythonu alebo perlu, ale treba byt realista a zvazit pri vybere jazyka, ci som fanusik test driven alebo nie (alebo napr ci existuju tooly, ktore mi vygeneruju kostru testov ked uz nemam cas pisat to rucne..).