VPS se stabilním výkonem

j2j2

VPS se stabilním výkonem
« kdy: 01. 05. 2016, 22:19:47 »
V současnosti mám VPS u OVH. Výkonově by mi vyhovovalo, problém je že občas  je ne mou vinou přetížené, používají OpenVZ.

Co se týka stability výkonu, nebylo by lepší přejít k někomu, kdo používa vmware nebo kvm?
Nebo to spíše souvisí s tím, že poskytovatelé své stroje přetěžují zákazníkama?

Nepožaduji velký výkon. Jen bych chtěl aby byl stabilní. Jakého poskytovatele zvolit?

Re:VPS se stabilním výkonem
« Odpověď #1 kdy: 01. 05. 2016, 23:19:58 »
To bude rukama, zrovna konteinery jdou poměrně dobře nastavit tak, aby se izolovaly jednotlivé stroje. Protože je pod kontrolou celé jádro.
VMWare je výrazně pomalejší a KVM taktéž, budoucnost je asi v LXC/LXD které mílovými kroky směřují k zemřelému OpenVZ.

Ovšem co se týče filosofie i fungování bylo OpenVZ před svojí smrtí asi nejdále. Málokdo ho ale dokázal ovládat, proto ve výchozím stavu zůstává třeba silně blokované (pomocí výchozích nastavení bariér).

Pokud rapidně klesá výkon, bude to tím, že poskytovatel stroj extrémně přetížil. OpenVZ snadno sharuje zdroje, takže to jde docela snadno prodat stokrát jeden zdroj.
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

Jenda

Re:VPS se stabilním výkonem
« Odpověď #2 kdy: 02. 05. 2016, 00:31:35 »
VMWare je výrazně pomalejší a KVM taktéž
Hrubý CPU výkon (openssl speed) mám stejný ve virtuálu i mimo, síť to saturuje gigabitovou, disk jsem nezkoumal. Nemáš problém v nastavení? (emulovaný HW místo virtio a tak)