Zdravim idem si trocha po radu, doteraz som to este neriesil.
Notebook s windows 7 sa mi pocas vcerajsiej prace v zahrade updatol na windows 10. Resp ked som vecer prisiel pozerala na modra obrazovka. "Vita Vas system windows 10" a na nej sipka dalej. Tam uz sa pytal nieco v zmysle ci instalovat dalej alebo sa vratit spat k windows 7 zvolil som spat. System mi oznamil ze ak budem pokracovat bude sa instalovat windows10 a ak pojdem spat nainstaluje sa znovu windows 7.
Riesim to preto, ze notebook sa pouziva v autoservisu a ma v sebe diagnostiku. Ja som si notebook vlastne len vyziadal, aby som si pozriel co a ako "verzie, HASP kluc a vsetko k diagnostike co maju" aby som vedel ci som schopny nainstalovat ich diagnostiku do dalsieho notebooku. Kedze pred nedavnom sa ukazalo, ze jeden notebook sa moze lahko pokazit a treba mat nahradu rychle po ruke v autoservise.
Notebook som rychle odpojil, vybral disk strcil do PC aby som videl obsah disku. Momentalne ho zalohujem aj ked len MBR, tabulku oblasti a particiu s windowsom. Resp to kopirujem rovno na novy SSD disk. Skusim ten SSD vlozit do notebooku a spustit vratenie win7.
Ibaze naozaj netusim ci sa to vrati do povodneho stavu, aby diagnostika v pondelok rano bola k dispozicii, alebo to totalne rozbije vsetko. Viem ze v servise nieje prihlaseny ten notebook ani do WIFI siete, aby zamestnanci nebrowsovali na nom. Par krat uz som ten notebook mal doma takze do mojej WIFI pristup ma. No serie ma ze som ho len zapol, pozrel velkost particii a potom som sa venoval dvorku a zahrade. Clovek sa vrati a pozera tam na neho windows10 bez toho aby som na nieco klikol, je jasne ze to mohlo byt uz planovane no i tak Mircosoft si to asi uziva.
Ma niekto predstavu ci sa to revertne spat ak dam spat, alebo to preinstaluje naozaj system a mozem si ist piskat. Kedze na aktivaciu tej diagnostiky bude treba este aktivacny kluc od distributora, ktory sa ziska zaslanim kluca, ktory zase vygeneruje instalacia.
Viem ze tam na druhej particii mam este backup, ale co obsahuje ci diagnostiku, alebo to bol backup len pred reinstalom zatial este neviem.