ifplugd detekuje link po ifdown

JmJ

• 332
    • Zobrazit profil
ifplugd detekuje link po ifdown
« kdy: 19. 04. 2016, 08:26:00 »
Zdravim,

potykam se s problemem s ifplug daemonem a s manualnim volanim ifdown na debianu 8 s vlastnim jadrem 4.5.0.

ifplugd spravne detekuje odpojeni a pripojeni sitoveho kabelu a zavola pozadovane skripty. problem nastava tehdy, pokud rucne provedu ifdown prislusneho interfacu. V 95% pripadu okazite po te, co se provede ifdown a ifplugd ho zdetekuje spravne jako odpojeni linky, tak hned zahlasi, ze link zase je a tedy provede akce spojene s obnovenim spojeni. Ma pravdu, ze link stale je, ale rekl bych, ze na debianu 5 se mi to takto nechovalo. V pripade, ze je to chtene chovani, tak by me zajimalo, jak tedy spravne vypnout interface tak, aby ho ifplugd povazoval za vypnuty a opradu bez linku.

Puvodne ifplugd pouzival k detekci linky mii, kdyz jsem mu rekl, ze si ma vybrat sam, tak pouzil siocethtool. Problem je v obou pripadech.

JmJ

• 332
    • Zobrazit profil
Re:ifplugd detekuje link po ifdown
« Odpověď #1 kdy: 20. 04. 2016, 08:52:51 »
Jak vidim, tak kdyz nejde o platy, skoly nebo financni letadlo, tak se nikdo nechyta ;-)

Odpovim si tedy sam :-)

v konfiguraku pro ifplagd jsou tyto dva radky

INTERFACES="all"
HOTPLUG_INTERFACES="all"

a v komentari je psano, ze ten prvni je pro ifplugd pousteny pres init skript, coz mam a druhy je pro udev a jeho nejake hratky s ifplugd. ve vychozim stavu jsou oba radky odkomentovane. zakomentoval jsem ten druhy a juchu, chova se to tak jak chci. evidetne se byly dve techninky monitorovani linky.

Lol Phirae

Re:ifplugd detekuje link po ifdown
« Odpověď #2 kdy: 20. 04. 2016, 09:24:23 »
Jak vidim, tak kdyz nejde o platy, skoly nebo financni letadlo, tak se nikdo nechyta ;-)

No, já si hlavně myslím, že 10+ let starou zombie s naprosto nesmyslnou funkcí, která měla smysl možná v době, kdy se místo udev používal hotplug, asi nikdo nepoužívá. Hádej proč.