Přesměrování výstupu do /var/log

prezek

• 229
    • Zobrazit profil
Přesměrování výstupu do /var/log
« kdy: 13. 04. 2016, 08:57:09 »
Zdravím. Potřeboval bych přesměrovat standardní výstup programu tak, aby se mi logoval a logy prováděly rotaci. Zatím provádím logování takto:
Kód: [Vybrat]
(((while(true) do /usr/bin/java -jar /root/dist/mujprogram.jar;sleep 10;done) >>/var/log/mujprogram.log 2>&1 </dev/null)&)&
Program je docela dost ukecaný (protože dopředu nevím, co nemusím logovat) a tak mi log rychle bobtná. Dá se nějak jednoduše zařídit přesměrování tak, aby log rotoval?

Díky Petr

aaa158

• 251
    • Zobrazit profil
Re:Přesměrování výstupu do /var/log
« Odpověď #1 kdy: 13. 04. 2016, 09:13:02 »
man logrotate  8)

JmJ

• 333
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 13. 04. 2016, 09:14:26 »
Zdravím. Potřeboval bych přesměrovat standardní výstup programu tak, aby se mi logoval a logy prováděly rotaci. Zatím provádím logování takto:
(((while(true) do /usr/bin/java -jar /root/dist/mujprogram.jar;sleep 10;done) >>/var/log/mujprogram.log 2>&1 </dev/null)&)&
Program je docela dost ukecaný (protože dopředu nevím, co nemusím logovat) a tak mi log rychle bobtná. Dá se nějak jednoduše zařídit přesměrování tak, aby log rotoval?

Díky Petr

O rotaci logu se stara program logrotate. Na debianu ma konfiguraky v /etc/logrotate.d/. Tam si pridas novy soubor s konfiguraci rotace pro tvuj soubor. Napr.

/var/log/repl_*.log
{
    rotate 7
    daily
    missingok
    notifempty
    delaycompress
    compress
}

« Odpověď #3 kdy: 13. 04. 2016, 09:18:37 »

Díky Petr

https://superuser.com/questions/291368/log-rotation-of-stdout
https://www.google.cz/search?num=40&lr=&hl=en&as_qdr=all&q=linux+logging+rotate
Nefunguje?

prezek

• 229
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 13. 04. 2016, 10:36:08 »
logrotate mi nefungoval řešením snad bude přidání "copytruncate" v konfiguraci. (z odkazu od hawrana, díky)

Zkusím to zapracovat, zatím díky.
Petr

prezek

• 229
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 13. 04. 2016, 13:15:41 »
tak potvrzuji, "copytruncate" v konfiguraci logrotate v kombinaci s ">>" při přesměrování výstupu vypadá použitelně.