Deepin: externí monitor není rozpoznán

hutla.vojtech

Deepin: externí monitor není rozpoznán
« kdy: 10. 04. 2016, 11:32:50 »
Dobrý den,

nainstaloval jsem si Deepin Linux a narazil na problém - ani po instalaci uzavřených ovladačů není možné připojit externí monitor. Systém jej nerozpozná. Problém je u laptopu ASUS X555U s graf.kartou NVIDIA GeForce 940M. Problém se nevyskytuje v jiných distribucích.

Výstup xrandru:
Kód: [Vybrat]
xrandr: Failed to get size of gamma for output default
Screen 0: minimum 1920 x 1080, current 1920 x 1080, maximum 1920 x 1080
default connected 1920x1080+0+0 0mm x 0mm
   1920x1080      0.00*

Nevíte někdo, kde by mohl být problém?
Díky předem za všechny odpovědi.

Lol Phirae

Re:Deepin: externí monitor není rozpoznán
« Odpověď #1 kdy: 10. 04. 2016, 12:42:51 »

No, víme...

Problém se nevyskytuje v jiných distribucích.

https://en.bbs.deepin.org/

hutla.vojtech

« Odpověď #2 kdy: 10. 04. 2016, 12:45:56 »

No, víme...

Problém se nevyskytuje v jiných distribucích.

https://en.bbs.deepin.org/

Takže jestli tu odpověď chápu dobře, mám se prostě spokojit s tím, že to nefunguje, než se pokusit hledat řešení nebo požádat o radu?

Lol Phirae

« Odpověď #3 kdy: 10. 04. 2016, 13:03:17 »
Takže jestli tu odpověď chápu dobře, mám se prostě spokojit s tím, že to nefunguje, než se pokusit hledat řešení nebo požádat o radu?

https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=%22Deepin+Linux%22+site:root.cz

Jestli máš pocit, že se ptáš na správném místě, tak hodně stěstí (a trpělivosti).

nobody(ten pravej)

« Odpověď #4 kdy: 10. 04. 2016, 13:07:42 »
Lol Phirae: "nejak" ti ze sita vypadlo ;) http://www.root.cz/clanky/deepin-2014-linux-na-cinsky-zpusob/
nicmene jasne, moc na root.cz provarene to distro neni ;)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 10. 04. 2016, 13:30:34 »
@hutla.vojtech: Zda se, ze reseni tu nikdo nezna. Tak mi aspon reknete, proc jste zvolil Deepin. Je to jaksi dosti neobvykla volba.

hutla.vojtech

« Odpověď #6 kdy: 10. 04. 2016, 15:22:27 »
@hutla.vojtech: Zda se, ze reseni tu nikdo nezna. Tak mi aspon reknete, proc jste zvolil Deepin. Je to jaksi dosti neobvykla volba.

Dobře se mi pracuje v shellu (který, vím, lze nainstalovat i na jiných distribucích), ale hlavně jiná distra naopak měla problém se zvukovou kartou - výstup byl buďto jen přes reproduktory nebo přes reproduktory a sluchátka zároveň. Řešení jsem pro žádnou větší distribuci nenašel a po týdnu zkoušení mě přešla chuť se v tom dál vrtat. U Deepinu tento problém není, ale pro změnu mě trýzní grafický výstup.

hutla.vojtech

« Odpověď #7 kdy: 10. 04. 2016, 15:23:31 »
Lol Phirae: "nejak" ti ze sita vypadlo ;) http://www.root.cz/clanky/deepin-2014-linux-na-cinsky-zpusob/
nicmene jasne, moc na root.cz provarene to distro neni ;)

To není, chápu, ale je to klon Debianu, v tom případě by mělo existovat řešení podobné pro obě distribuce (leda by rozdíly byly opravdu markantní).

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 10. 04. 2016, 16:15:48 »
... jiná distra naopak měla problém se zvukovou kartou - výstup byl buďto jen přes reproduktory nebo přes reproduktory a sluchátka zároveň....

Nemuze to souviset s tim, ze jina distra obvykle nejsou zalozena na Debianu unstable, takze muzou mit starsi jadro nebo nejake ovladace?

hutla.vojtech

« Odpověď #9 kdy: 10. 04. 2016, 17:45:38 »
... jiná distra naopak měla problém se zvukovou kartou - výstup byl buďto jen přes reproduktory nebo přes reproduktory a sluchátka zároveň....

Nemuze to souviset s tim, ze jina distra obvykle nejsou zalozena na Debianu unstable, takze muzou mit starsi jadro nebo nejake ovladace?

Že by Ubuntu používalo zastaralé ovladače nevím, Fedora s tím měla také problém. Ještě zkusím nějaké Arch-based, třeba se zadaří.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 10. 04. 2016, 18:55:23 »
Že by Ubuntu používalo zastaralé ovladače nevím, Fedora s tím měla také problém. Ještě zkusím nějaké Arch-based, třeba se zadaří.

Napred si zazalohujte /etc. On se zvukovkami nekdy byva problem jen v tom, ze pro danou variantu chipu nejsou k dispozici spravna nastaveni a genericky ovladac pak nevi, co s tim. Mozna, ze v Deepin ta nastaveni nekde v /etc najdete.

Fantomas

« Odpověď #11 kdy: 10. 04. 2016, 19:47:13 »

Zvukovky nekdy blbnou, obzvlaste pokud maji vystup i na predni panel. Pokud jde zvuk do vsech vystupu, tak to je jeste dobre reseni, horsi kdyz nejde zapnout vubec. Ale mam zkusenost, ze na deskach, kde to blblo v linuxu, tak to divne fungovalo i ve win.

« Odpověď #12 kdy: 11. 04. 2016, 08:18:01 »
Zkuz mint, instlaoval jsem ho na X desitek PC a vzdy v pohode.
Když chceš, dokážeš vše!

hutla.vojtech

« Odpověď #13 kdy: 11. 04. 2016, 11:01:16 »

Napred si zazalohujte /etc. On se zvukovkami nekdy byva problem jen v tom, ze pro danou variantu chipu nejsou k dispozici spravna nastaveni a genericky ovladac pak nevi, co s tim. Mozna, ze v Deepin ta nastaveni nekde v /etc najdete.

Ta jsem procházel, konfigurace se hodně liší, takže určitě zkusím přenést na Ubuntu.

hutla.vojtech

« Odpověď #14 kdy: 11. 04. 2016, 11:02:13 »

Zvukovky nekdy blbnou, obzvlaste pokud maji vystup i na predni panel. Pokud jde zvuk do vsech vystupu, tak to je jeste dobre reseni, horsi kdyz nejde zapnout vubec. Ale mam zkusenost, ze na deskach, kde to blblo v linuxu, tak to divne fungovalo i ve win.

Ve Windows byl problém s nativními ovladači i ovladači výrobce - buďto nešla nebo byla kvalita i hasitost zvuku o dost nižší, než v jiných systémech.