Tento eshop by byl zaměřen téměř výlučně na BFU - osoby co zde komunikují na Rootu si Linux nainstalují sami 
Tak BFU nebo osoby, co si instalují systém samy? V ideálním případě BFU systém neinstaluje a ani příliš nepřizpůsobuje.
Chápu tvoji ideu a nerad bych tě odrazoval... Ale zatím z tvého popisu nemám dobrý pocit.
1) Korektní podpora hardware v linuxové distribuci znamená, že vezmu aktuální verzi distribuce, nainstluju ji běžným způsobem, a vše funguje, jak má. V případě Ubuntu, Fedory a jiných BFU friendly distribucí je to hezky vidět na tom, že všechno funguje od dokončení práce instalátoru, u Gentoo by se to určovalo trochu hůře.
2) Předinstalovaná distribuce pro mě zezačátku znamenala, že daný hadrware běhá perfektně s linuxovým operačním systémem. Jenže to byl velký omyl, právě proto, že na hardware byly často instalované různé proprietární ovladače, tudíž hardware s open source distribucí vůbec nefungoval.
3) Vůbec samotná potřeba úpravy instalace znamená, že je hardware nepodporovaný. Takže si od tebe strejda koupí počítač třeba s Ubuntu nebo Fedorou a za rok a půl přijde za mnou, že zjistil, že má nepodporovanou verzi systému. A já mu řeknu, ať hardware zahodí a pořídí si něco podporovaného.
4) Nainstalovat distribuci na podporovaný hardware je triviální. Není to dostatečná přidaná hodnota, abys za to mohl účtovat další peníze.
Můj názor je, že se to nemůže za žádných okolností vyplatit a ještě budeš bojovat o dobrou pověst. Takže za mě je business plán no-go. Jiná věc by byla provozovat to altruisticky ve formě nějakého spolku podobně jako třeba fungovalo openmobility na hardware fixy nebo jako funguje vpsfree na virtuálky s community supportem.