Zdravím,
pokouším se pro kamaráda dát do kupy novou sestavu na takové to domácí používání + hry.
Požadavek je co nejlevnější, jak taky jinak. Podařilo se mi dostat i s OS na cca 17 000 kč.
Podle mě slušná cena, ale jemu se to zdá drahý, což je věta, která mě vždy vytáčí, protože mě vždycky fascinuje, kolik peněz jsou lidé schopni vyhodit za různé jiné věci, třeba TV za 15 klacků, dříve i více - 20-30, auto za 300 klacků, ale za počítače se nikomu platit nechce, nechápu proč, přitom ten PC mu bude taky nejmíň 5 let sloužit.
Snažil jsem se v rámci možností o ještě rozumnou kvalitu a taky aby to nebylo hlučné, což už samo o sobě zvyšuje cenu.
Zatim jsem vypotil toto:
http://www.czc.cz/116668,153883,150136,174151,115969,159379,99689,175661,134803/kodyProcák AMD 6300 - za tu cenu si myslím dobrý, možná by bylo lepší si připlatit za Intelí 4jádro, ale ta cena už je i tak přes míru.
Deska - tady si nejsem jist, jestli je to dobrá volba, ale v této kategorii do 2000 je to asi skoro jedno.
Chladič na procák by snad mohl být v pohodě.
Na pamětech snad taky není co zkazit, někdo by se pozastavil nad těmi 8 GB, ale zase cena.
Zdroj - měl by být tichý a šunt to snad taky není (doufám). Výkonostně by mohl stačit.
Grafika - tady si taky nejsem moc jist, doufám, že nebude moc hlučná, poměr cena/výkon by snad měl být dobrý, navíc by měla umět DX 12.
Bedna - bez komentáře.
Chtělo by to tu cenu kapku stáhnout, ale nevím kde. Na GK se mi sahat nechce, pokud to má být trošku herní, procák by chtělo spíš silnější než levnější, možná jinou desku? Nebo ušetřit na chlazení, ale zas aby z toho neměl turbínu.