Zaujimava tema, akurat som sem zabludil pri hladani ci nahodou niekto niekde nepredava za rozumnu cenu starsi rack, lebo zhruba o rok ma nieco podobne caka tiez :-)
K povodnemu dotazu uz sa asi nema zmysel vyjadrovat, bolo toho povedaneho dost, tak sa iba pochvalim ako to mam vymyslene ja, keby ste mali napady na vylepsenie a podobne, kludne sa necham inspirovat.
Ten rack, resp. rozvadzac pokial nezozeniem nejaky pouzity tak by som zrejme kupil toto:
https://www.alza.cz/19-rack-15u-rady-comfort-d2922452.htm?catid=18852159 Vyhoda tam su odnimatelne bocnice, co sa hodi aj ked clovek potrebuje zozadu vypnut/zapnut napajanie napriklad. Plus teda asi este dokupit dvojicu montaznych list, kedze tam chcem supnut rackovy case na server. Momentalne domaci server mam, v klasickom toweri, ked uz budem kupovat rack tak som sa rozhodol nech to je aj stylove a dam to do rackoveho casu :-)
A tu by som prave potreboval poradit, mate niekto skusenosti aka najhlbsia rackova skrina sa vojde do 60cm racku? Najmensie co som nasiel su 450ky, napriklad
https://www.tsbohemia.cz/rackmount-case-4u-450-19-ipc_d230763.html - tych 450mm je bez prednych madiel. Sice to bude natesno ale malo by sa to vojst, nie?
Switch som prave nedavno za vyhodnu cenu kupil Ubiquity EdgeSwitch 24portovy s PoE, co som myslel ze aj samo o sebe bude stacit ale ked som teraz pocital kde vsade budem chciet natahat kable tak som sa dostal k tomu ze snad ten 48portovy by bol akurat :-) Budem zrejme musiet pouzit aj stary 16portovy Asus ktory pouzivam teraz, mam k nemu dokonca este stale po 7 rokoch odlozene konzoly na montaz do racku, takze nieje problem.
Do domu tiez planujem od stlpika s elektrikou a ostatnymi vecami priviest prazdnu chranicku, lebo je realna sanca ze tam v rozumne blizkej dobe budu rozvadzat optiku, takze ked to bude tak len pretiahnem dalsi kabel. Co sa tohto tyka, tak tiez rad privitam nejake rady, aky priemer tam mam minimalne dat, atd. Jasne mi je ze treba aby to malo cim menej odbociek, ale ci tam mozu byt este nejake ine zadrhely neviem, kedze s tym skusenosti nemam.
Patch panely som objednal v cine dva 24portove passthrough, lebo sa mi zdalo flexibilnejsie mat tie kable zo steny nacvakane nie natvrdo do patch panelu ale na normalnu koncovku a potom to nastrkat do panelov podla toho ako sa mi to bude hodit a moct to aj jednoducho prehadzovat keby som to z nejakeho dovodu chcel mat zoradene inac.
Wifi mam vybrate to uz spominane UniFi UAP-AC-LR.
Pozeram ze som sa celkom rozpisal, tak snad to aspon niekto docita cele...
A keby ste niekto mali zbytocny 600x600 15U rack alebo rozvadzac idealne s tymi odnimatelnymi bocnicami tak dajte vediet.