Composite video -> USB v Linuxu

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Composite video -> USB v Linuxu
« kdy: 07. 03. 2016, 14:13:21 »
Ahoj,

potřeboval bych připojit k počítači (nízkorozpočtový) zachytávací zařízení pro kompozitní video + stereo audio (3x cinch - žlutej, bílej, červenej). Koukal jsem na Ebay na například toto a přemýšlel, jesti už někdo něco podobnýho používal v Linuxu. Nerad bych koupil "drát" z Číny, kterej mi bude k ničemu. Nezkoušel jste někdo rozchodit takovou věc? Jak se to systému může vlastně hlásit? Jako zařízení V4L?

Proč to chci - mám doma PS2, který bych rád hrál (a případně i nahrával) přes PC (notebook), na kterym běží Gentoo. Hlavním cílem tedy je použít PC jako zobrazovač pro kompozitní video. Případný jiný nápady taky vítám :-)

smutný

Re:Composite video -> USB v Linuxu
« Odpověď #1 kdy: 07. 03. 2016, 23:09:53 »
Kdysi jsem měl v notebooku připojenou takovou krabičku s nápisem tuším Easycap  a tahal jsem tím obraz z nějaké kamery.

Přes V4L jsem z toho dostal obraz (tudíž ano, pod mým linuxem mi to běželo), ale moc bych to nedoporučeoval.
Vylamovalo to port, topilo to jak kráva (žralo moc elektriky), bylo to pomalé a můj noťas so sotva udejchával...

Myslím, že přes USB budeš mít velký problém rozjet to s rozumnou latencí. Na nahrávání fajn, ale na hraní bych to neviděl.

Zkus se podívat po nějakém AV recieveru/DVDčku/čemkoli, co má kompozitní vstup a výstup na něco, co máš na monitoru (třeba HDMI nebo DVI...). Pokud něco bude existovat, tak by to mohla být lepší volba pro hraní...

Jenda

« Odpověď #2 kdy: 08. 03. 2016, 00:17:24 »
Mám něco podobného, problém je, že stejně vypadající věc se stejným označením (EasyCAP) koupená s odstupem několika let měla různé čipy - jeden fungoval out-of-the-box, na druhý bylo potřeba zkompilovat out-of-tree modul.

Řekl bych, že máš šanci tak 80 %, že to bude fungovat.

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #3 kdy: 08. 03. 2016, 09:13:27 »
Podařilo se mi včera chvíli po položení dotazu narazit na známého, který (sice na Windows) tahá obraz z videa a kamery do PC. Má doma "něco" z Lidlu, ta to zkusím takhle a uvidím. Jinak mi taky vnuknul nápad - doma se mi válí DVD recorder, kterej by to taky mohl umět (tuším kompozitní vstup, HDMI výstup). Pořád bych to radši tlačil přes USB, ale kdyby to nešlo, vím, co zkusit dál.

Toho, že budou tyhle (možná nejen) čínský věci mít různý čipy, bych se právě taky obával :-( Známe to i z běžnějších zařízení, že? Třeba USB wifi nebo DVB-T tunery.