Displej tabletu a Raspberry Pi

Vojtěch

Displej tabletu a Raspberry Pi
« kdy: 01. 03. 2016, 11:27:40 »
Zdravím,
Můj tablet přestal fungovat (emgeton consul) a říkal jsem si, že by stálo za to, ho ještě nějak využít. Chci se tedy zeptat, je možné nějakým ne příliš složitým způsobem připojit displej (z rozebraného tabletu) připojit k Raspberry pi, nebo jestli konektor nejde nějak převést na něco běžně použitelného? Byl bych nejradši, kdyžby fungovala i dotyková vrstva.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Re:Displej tabletu a Raspberry Pi
« Odpověď #1 kdy: 01. 03. 2016, 13:48:16 »
Pripojit to urcite jde, pokud z dotazu vypustite to "ne příliš složitým způsobem". Asi byste si usnadnil zivot, kdybyste na Internetu koupil LCD delany pro RPi.

Vojtěch

« Odpověď #2 kdy: 01. 03. 2016, 15:57:03 »
Ale mě nutně nejde o to mít raspberry pi s displejem, já mam displej a chtěl bych ho něco využít.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 01. 03. 2016, 17:08:58 »
Tak pokud to nema byt prilis slozite, tak by se snad dalo urazit zadni sklo, vyplachnout krystaly a sla by tam dat fotka. To cele by se pak dalo do dreveneho ramecku.

Kdyby to byl alespon display od notebooku, tak by z toho mozna sel udelat monitor. Kdysi na ebay byly k mani adaptery, ktere na jedne strane mely VGA a na druhe strane konektor na urcity model displaye. Aly tyhle kramy z tabletu asi tezko budou podporovat nejaky standard a velmi pravdepodobne to je kazdy pes jina ves. Takze leda ten display vymontujte, kouknete jestli zjistite oznaceni modelu a zagooglujte, jestli to nekdo nekde nejak nepouzil. Ten display asi je pouzit v ruznycjh modelech tabletu ruznych vyrobcu. Jestli se jedna o rozsirenejsi model, mozna tohle uz nekdo resil. Ale na dotaz "mam display z nejakeho Emgetonu, kam s nim?" vam tezko nekdo da nejakou odpoved.