Zdravim,
podme na problem:
Definicia:
PROVABLY FAIR je mechanizmus ktorym napriklad online kasina "dokazuju" ze nie su rigged. Funguje to pomerne jednoducho. Napriklad pri nejakej hre ma hrac typnut cislo od 1 - 100. System cislo 1-100 vygeneruje este predtym ako hrac typne a nejaku zakodovanu verziu (hash alebo nieco podobne) hracovi ukaze este pred jeho stavkou.
HRAC stavi, a bud vyhra alebo prehra a aby si bol isty moze si overit ze ten 'hash' ktory mu bol rpedom dany je naozaj z cisla ktore bolo neskor ukazane - teda ho nikto neoklamal a cele to bolo len o jeho tipe.
Ok PROBLEM:
Potreboval by som podobny mechanizmus implementovat do hry kde nie je znama vrchna hranica rolovania predom. Teda rolovane cislo je od 0 po X pricom X moze byt kludne 100 alebo 2313216548 ale napriklad nie viac ako 10 na 12tu.
Mate napad ako by to slo?
DOLEZITE: Musi to byt naozaj FER - tzn ziadne zaokruhlovania, alebo "priblizne" proste bud alebo. :-)
PRIKLAD:
Moj napad bol rolovat (X) 0 az Y (pricom Y je obrovske cislo omnohokrat vacsie ako je je pomyselny limit (Z), teda napriklad 0 az 10000000000000 potom urobit
X mod Z a to by bolo moje nahodne cislo z toho pola 0 az Y.
ALE: ukazalo sa ze to nie je vzdy fer a moze casto hracov znevyhodnovat (aj ked malo ale predsa).
Priklad:
3 hraci a roll 1-10
aby vyhral 1 staci rollnut: 1, 4, 7, 10
aby vyhral 2 : 2 5 8
a aby vyhral 3 : 3, 6, 9,
A teda ich sance nie su 33% ale 40, 30, 30 z dovodu ze sa rolovalo 0-10 a nie 0-9
takze riesenie nie je dokonale...
Napady ?

Dakujem