Samostatné plochy na dvou monitorech

daks

Samostatné plochy na dvou monitorech
« kdy: 24. 02. 2016, 09:12:32 »
V případě použití dvou monitorů bych chtěl, aby každý z nich měl samostatné plochy. Momentálně používám Openbox a ten takhle pracovat neumí, tuhle věc by zvládli dlaždicoví správci oken, ale těm jsem moc nepřišel na chuť.
Máte tip na prostředí, nebo nedlaždicového správce oken, co umí uvedené nastavení ploch?

Re:Samostatné plochy na dvou monitorech
« Odpověď #1 kdy: 24. 02. 2016, 09:53:10 »
V případě použití dvou monitorů bych chtěl, aby každý z nich měl samostatné plochy. Momentálně používám Openbox a ten takhle pracovat neumí, tuhle věc by zvládli dlaždicoví správci oken, ale těm jsem moc nepřišel na chuť.
Máte tip na prostředí, nebo nedlaždicového správce oken, co umí uvedené nastavení ploch?

randr?

daks

« Odpověď #2 kdy: 24. 02. 2016, 09:59:18 »

randr?

randr nastaví monitory, ale správce oken roztáhne plochu přes oba, já bych chtěl mít nezávislou sadu ploch na každém monitoru.

« Odpověď #3 kdy: 24. 02. 2016, 14:32:04 »
Pokud máte dvě grafiky, můžete spustit 2x Xka a 2x desktop prostředí. Možná to jde i jednodušeji, nevím.

« Odpověď #4 kdy: 24. 02. 2016, 14:47:22 »
Já to tak třeba mám, ale já používám správce oken i3. Dělal jsem na to nedávno i přednášku na SUT (video). Musím říct, že to je opravdu příjemná věc, moci si na každém monitoru zobrazit libovolnou plochu, aniž by to ovlivňovalo zobrazení těch ostatních.

daks

« Odpověď #5 kdy: 24. 02. 2016, 15:05:45 »
Já to tak třeba mám, ale já používám správce oken i3. Dělal jsem na to nedávno i přednášku na SUT (video). Musím říct, že to je opravdu příjemná věc, moci si na každém monitoru zobrazit libovolnou plochu, aniž by to ovlivňovalo zobrazení těch ostatních.

Vím že i3 to umí (video jsem viděl), zkoušel jsem v něm chvíli pracovat, ale nějak mi ta filozofie dlaždic nesedí...

daks

Samostatné plochy na dvou monitorech [částečné řešení]
« Odpověď #6 kdy: 02. 03. 2016, 14:42:31 »
Nakonec zůstávám u Openboxu s tím, že na menší sekundární monitor budu posílat okna s nastaveným příznakem "zobrazit na všech plochách", možná mi tohle řešení bude stačit...