EET open source

Karbous

Re:EET open source
« Odpověď #30 kdy: 22. 11. 2016, 11:58:34 »
jinak opensource implementaci klienta je na githubu nekolik

Ahoj, je z toho neco pouzitelne? Zejmena ve smyslu nejakeho user friendly UI a tisku?
Dik
Kar

« Odpověď #31 kdy: 22. 11. 2016, 13:24:10 »
Nevim, me zajimala ciste jen komunikace. (predpokladam, ze podobne je to s tvurci kteri vytvorili ty knihovny pro pouziti ve svych systemech)
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #32 kdy: 22. 11. 2016, 19:08:31 »
Osobne se uz tesim,a z mi dorazi nejakej ten remeslnik, a ja po nem budu chtit tu eet uctenku ... jak mi ji z toho mobilu kterej mu prodle burese staci vytiskne.
Ono mu to teoreticky stačit bude, protože v zákoně není nic řečeno o tom, že se to musí tisknout. Stačí v momentě nákupu odeslat email s účtenkou, která obsahuje platný FIK

viz http://www.etrzby.cz/cs/nejcastejsi-dotazy-podnikatelu

Jak evidovat tržby?

Musí být účtenka vždy vystavena zákazníkovi v tištěné podobě?

Ne. Účtenka musí být vystavena tomu, od koho evidovaná tržba plyne, a to nejpozději při uskutečnění evidované tržby. Zákon o evidenci tržeb neupravuje formát ani způsob předání účtenky zákazníkovi, a tudíž podnikatel může vystavit účtenku i elektronicky (bez tisku a předat ji zákazníkovi, např. prostřednictvím e-mailu, MMS, přes bluetooth). Na této formě předání však musí být mezi zákazníkem a podnikatelem shoda. Přesto však bude nejčastěji docházet k předávání tištěných účtenek. Elektronické vystavení účtenky se uplatní zejména v situacích, kdy nedochází k fyzickému kontaktu prodejce a zákazníka (např. při nákupu zboží a služeb po internetu placených platební kartou).

M.

« Odpověď #33 kdy: 22. 11. 2016, 19:46:41 »
Tiknout se nemusí, pokud s tím zákazník souhlasí. Primární ale je, že pokud je zákzník fyzicky na mítě přítomen, tak se primárně má účtenka předat ve fyzické podobě=papír.
Můžu se domluvit, že ji pošlu jako SMS/email, ale pozor na to, v případě fyzické přítomnosti zákazníka je podmínkou, že účtenka se musí dostat do sféry přímého vlivu zákazníka, aby s ní mohlo on volně manipulovat. Takže dokud mu ta SMS nedojde na mobil, email nedorazí do schánky, nepoložím papír s účtenkou tak, že na ni může dosáhnout, tak jsem nenaplnil požadavek zákona.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: 22. 11. 2016, 20:51:40 »
Takže když na mě řemeslník v okamžiku platby vytáhne mobil bez tiskárny, tak já nemám mobil, nemám email, nevím nic o internetu a jestli nedostanu papírovou účtenku, tak chci zpátky svoje peníze, nebo budou problémy s FÚ :D

M.

« Odpověď #35 kdy: 22. 11. 2016, 21:11:47 »
S řemeslníkem se snad už dávno předem domluvím, že nikdo nic nechce. :-)

Ale pokud budeš chtít účtenku na papíře a nemá sebou BT tiskátko, tak ti tu účtenku, včetně hausnumer od EET, může vypsat ručně dle toho, co mu dojde do té jeho mobilní aplikace. To je naprosto legitimní způsob vystvní účtenky.
Ale zejména v okamžiku, pokud by byl výpadek spojení s EET servery, tak vypisování těch offline dat je extra chuťovka a bude potřebovat hodně velký papír...

Turban Legend

« Odpověď #36 kdy: 22. 11. 2016, 21:45:12 »
Kdyby nekdo prisel s odladenym distrem a implementovanou sw EET pokladnou, tak by po tom spousta lidi sahla. 
Jelikoz co jsem zjistoval, zatim jsou EET implementace pouze za notny peniz + nechutne mesicni poplatky. Proste nenazranci... Z ceho to ma malinky podnikatel napr. duchodce s obratem 5K mesicne platit...
Tady by se zrovna opensource/gnu/gpl opravdu hodil...

Rozhodně nechci hájit EET (to je zlo, ostatně jako celý tenhle režim), ale mít obrat 5 000 Kč měsíčně, to není podnikání, snad ani živoření, takže tenhle argument je irelevantní. V takovém případě se na to buď vykašli, nebo přejdi do šedé ekonomiky, nech si „platit“ vajíčkama, jablkama, flaškama slivovice… :-)

« Odpověď #37 kdy: 23. 11. 2016, 06:06:23 »
Rozhodně nechci hájit EET (to je zlo, ostatně jako celý tenhle režim), ale mít obrat 5 000 Kč měsíčně, to není podnikání, snad ani živoření, takže tenhle argument je irelevantní. V takovém případě se na to buď vykašli, nebo přejdi do šedé ekonomiky, nech si „platit“ vajíčkama, jablkama, flaškama slivovice… :-)
To je opravdu dobrá rada hodná estébáka Babiše. Z 5 tisíc měsíčně se žít nedá, ale pro (nejen) důchodce jako přivýdělek to zanedbatelné není, navíc má něco na práci přiměřeného věku a možnostem (brutálně řečeno, děda nebo babka nesedí celý den u telky a nečeká, až umře a ještě je užitečný lidem). A teď je spolu s Babišem zaženete k té telce, snížíte jim životní komfort, nebo z nich uděláte kriminálníky.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 23. 11. 2016, 06:52:58 »
To je opravdu dobrá rada hodná estébáka Babiše. Z 5 tisíc měsíčně se žít nedá, ale pro (nejen) důchodce jako přivýdělek to zanedbatelné není, navíc má něco na práci přiměřeného věku a možnostem (brutálně řečeno, děda nebo babka nesedí celý den u telky a nečeká, až umře a ještě je užitečný lidem). A teď je spolu s Babišem zaženete k té telce, snížíte jim životní komfort, nebo z nich uděláte kriminálníky.
Ano, z pohledu pana Babišky je malopodnikající babička pro stát spíše ztrátová a je státním zájmem tyto lidi posadit k televizi, možná ještě lépe dohnat k sebevraždě. Ale každopádně, jak moc je (ne)legální měnit se sousedem mléko za vajíčka? Jestli by nestálo za to pro podobné obchody vytvořit smysluplný systém a Babička by utřel hubu.

« Odpověď #39 kdy: 23. 11. 2016, 09:40:23 »
ale mít obrat 5 000 Kč měsíčně, to není podnikání, snad ani živoření
Nebud tak vostrej. Skutecne muze jit treba o duchodce, ktery jednou za mesic prelozi 5 stran textu, o maminu na rodicovske, ktera prodava koralky ... Pro ne to muze byt treba rozhodujici prijem, aby nebyli uplne chudi.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

j

« Odpověď #40 kdy: 23. 11. 2016, 10:38:08 »
Osobne se uz tesim,a z mi dorazi nejakej ten remeslnik, a ja po nem budu chtit tu eet uctenku ... jak mi ji z toho mobilu kterej mu prodle burese staci vytiskne.
Ono mu to teoreticky stačit bude, protože v zákoně není nic řečeno o tom, že se to musí tisknout. Stačí v momentě nákupu odeslat email s účtenkou, která obsahuje platný FIK
To se pletes, je tam jasne napsany, ze ji MUSI zakaznikovi predat, a ja mu rozhodne zadnej mail poskytovat nebudu.

Ale pokud budeš chtít účtenku na papíře a nemá sebou BT tiskátko, tak ti tu účtenku, včetně hausnumer od EET, může vypsat ručně dle toho, co mu dojde do té jeho mobilní aplikace. To je naprosto legitimní způsob vystvní účtenky.
tak na to se tesim, specielne jak na tu uctenku bude opisovat tech 70 alfanumerickych znaku. Nebo, pokud se nespoji, 340 ...

Ale každopádně, jak moc je (ne)legální měnit se sousedem mléko za vajíčka?
Tak minimalne tim okradas burese, a to hned 2x, protoze jedinej legalni dodavatel je tu prece agrofert.
BTW: Onehda sem cet zajimavy pojednani na tema najmu za sex ... a jak z toho odvest dane. Nekdo tam navrhoval, ze by dotycnej pronajimatel moh jednou mesicne dojit na urad, a ohnout tam nejakou urednici, aby z toho ten stat taky neco mel.

Technik

« Odpověď #41 kdy: 23. 11. 2016, 22:00:36 »
Klííd! Vždyť už to má platit jen cca za týden a dnes přišel Babiš s návrhem na změnu zákona o EET.
Takže ti aktivní vesničtí hospodští, kteří už investovali do vybavení, mohli ušetřit, kdyby bývali měli šanci stihnout případné kroky k realizaci. Pokud to tedy bude platit. A aktivní e-shopy na tom budou možná podobně. Zdroj: idnes.cz

Mirek

« Odpověď #42 kdy: 28. 12. 2016, 09:37:30 »
EET se už trochu rozjelo. Máte někdo nějaké konkrétní zkušenosti s open source EET řešeními z GitHubu? Čeká mne to od března a hledám pro sebe standardní EET řešení pro menší počet plateb s velmi jednoduchým sortimentem (cca 15 položek zboží a do 10 transakcí denně), případně pro zjednodušený režim EET (platby za doplňkový sortiment v provozovně, kde není možné připojení k internetu - opět řádově 5 plateb denně a cca 20 položek zboží).

Řešil jste někdo něco podobného? Máte reálné zkušenosti s aplikacemi/knihovnami na GitHubu?

Nechce se mi cpát operátorům a podobným do chřtánu tisíce ročně za úplnou zbytečnost.

Díky moc

Unknown

« Odpověď #43 kdy: 28. 12. 2016, 11:38:04 »
Pocet polozek v sortimentu Vas ve vztahu k EET IMHO vubec nezajima, Buresovi posilate pouze souctovou castku platby.

« Odpověď #44 kdy: 29. 12. 2016, 12:56:59 »
Takže když na mě řemeslník v okamžiku platby vytáhne mobil bez tiskárny, tak já nemám mobil, nemám email, nevím nic o internetu a jestli nedostanu papírovou účtenku, tak chci zpátky svoje peníze, nebo budou problémy s FÚ :D
Koukám, že patříš mezi skupinu "každého ojebu, hlavně když z toho budu mít prospěch".
Taky by se ti mohlo stát, že příště už žádného řemeslníka neseženeš nebo podmínkou bude platba předem.