No, tak nějak chápu tazaele, ale proč chce jít proti proudu? Ono by se opravdu mohlo stát,že se prostě ty nářky uživatelů budou spíš nést směrem k vedení a jednoho krásného dne by mohl být pozván na kobereček a dozvědět se, že je nahrazen jiným adminem, který nejde proti proudu a jehož práce bude pro uživatele přínosem.
Osobně, jelikož má firma téměřvšechny stanice Windows (kromě 2x Apple, kde ale běží Parallels a v něm Windows), AD byla jasná volba. Uživatel se prostě přihlásído domény a jeho PC je "důvěryhodný" pro všechny dalšív doméně. Víš, právě ta důvěryhodnost je promě hlavní deviza.
Navíc, pokud zaměstnanec přijde, založím účet a má přístup všude (FileShare jak na WIn, tak na Linuxové servery, mailserver, ownCloud pro zálohy, firemní CRM, dokonce přes Win Radius napojený na AD i k Wifi). Zaměstnanec odejde, zablokuju účet a nemá přístup nikam - na nic jsem nezapomněl.
Potažmo, zaměstnanec odejde a nechá si zaheslovaný PC a pokud by nebyl v doméně (a zablokoval mi Admin heslo lokal admina), tak budu tancovat (na místě) s CD a odemykat jeho PC ...
Navíc uživatel má být obecně User/Domain User, ne Admin. Tedy žádná instalace. Když mi v jedné firmě řekli, že nutně potřebují Chrome, přes GPO jsem nastavil instalaci na PC a oprávnění do Chorme, ráno zapli PC, spuštění trvalo o chvilku déle a Chrome byl na PC. Paráda. A jelikože někteří měli dovolenou, tak se to nainstalovalo později.
Nebo typicky-měním PC. Přes AD/GPO se doinstalují všechny potřebné programy (včetně toho Chrome) a natáhne se celý profil ze serveru. Uživatel prostě přijde, zapne, naloguje ... a pracuje.
A o tom to je. Ne lítat po firmě s vyplazeným jazykem a dávat dohromady pomocí scriptů mašiny, ale dívat se, jak to šlape samo.
Víš, pozušenotech je nejlepší zkombinovat svět Windows a svět Linuxu tak, aby to špalalo a ty jsi se mohl v klidu dívat na Youtube a tu a tam "předstírat" moc práce ... pamatuj na to, že když Admin fakt maká, pak je něco špatně, protože firma nejede a netvoří hodnoty.