Reklama v levém sloupci spustí video se zvukem

V2kt0r

Reklama v levém sloupci spustí video se zvukem
« kdy: 03. 02. 2016, 09:56:47 »
Nový root (ve kterém nemohu zoomovat na mobilu děkuji pěkně, že místo abyste mne nechali zvětšit si stránku jak chci, víte, co je pro mne nejlepší a zoomování jste mi zakázali), nové zákeřné reklamy. Tato pro změnu spustí nenápadné video, které se příliš nehýbe, zato ale hraje a člověk dřív přijde o uši, než zloducha najde.
Je to tahleta ("Music charts Top 10" v levém sloupci): http://snag.gy/wzTtv.jpg
« Poslední změna: 03. 02. 2016, 10:05:45 od Petr Krčmář »

Re:Reklama v levém sloupci spustí video se zvukem
« Odpověď #1 kdy: 03. 02. 2016, 10:08:31 »
Zoomování na mobilu samozřejmě zakázané není, k něčemu takovému není důvod.

Reklamy jsou ve většině případů kontextové, takže se můžou ukazovat jen určité části čtenářů a zrovna my je nevidíme. Samozřejmě by se zvuková reklama neměla vůbec objevit v reklamním systému, ve kterém máme zakázané přijímání celé řady různých formátů a typů reklamy. Bohužel, jak je vidět, tak provozovateli někdy něco proklouzne. :(

Umíme to řešit a vždycky to rychle řešíme, potřebujeme ale nejlépe URL stránky, na kterou taková problémová reklama vede. Pak umíme zakročit, konkrétní reklamu zablokovat a začít dostatečně nahlas hubovat u provozovatele reklamního systému.

V2kt0r

« Odpověď #2 kdy: 03. 02. 2016, 10:19:23 »
Je to ten první čtverec, který mi teď neměnně cpe reklamu na nějaký daňový formulář na Měšci. Ten mi kontextový nepřijde...bohužel jsem z toho tu reklamu zatím nedokázal znovy vylákat. Ozvu se, když se ještě ukáže.

Kontextový je vyšší formát pod tím, ten mi teď opravdu nabízí hudební nástroje...

Ad zoomování: dříve šlo, teď nejde. To je všechno, co je pro mne relevantní. Dřív jsem si mohl stránku zmenšit a udělat si přehled, teď musím scrollovat a nevím, co mne čeká. Osobně v kachloidním "moderním" designu žádný pokrok nevidím.

« Odpověď #3 kdy: 03. 02. 2016, 10:27:16 »
Díky, to je přesně ten problém: objeví se to jen někdy a jen někomu a obvykle ne nám. V případě takových problémů je nejlepší poslat screenshot reklamy a její URL (to je nejdůležitější) na redakce (at) root. Díky

Ad zoom: zoomovat možné je a web je udělaný responzivně – přizpůsobuje se šířce zařízení (nejen mobilu!) tak, aby se dal pohodlně číst a nebylo nutné si zvětšovat jednotlivé části široké verze a pak horizontálně scrollovat. To byl záměr.

nobody

« Odpověď #4 kdy: 03. 02. 2016, 12:49:36 »
V2kt0r: ad zoom - aktivuj (primo) v prohlizeci "desktop mod", nebo pouzij jinej prohlizec pokud to tvuj nema...

Tonda

• 694
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 03. 02. 2016, 13:43:10 »
Web je responsivní, takže se sám automaticky přizpůsobí velikosti okna, ještě více ho zmenšit aspoň v mobilním Firefoxu nejde, ale "request desktop site" zobrazí desktopovou verzi, opět akorát na šíři okna, více zmenšit opět nejde, ale to mi ani moc nedává smysl.