Úvodní článek vypadá jako reklama

Úvodní článek vypadá jako reklama
« kdy: 30. 01. 2016, 11:28:33 »
Já vím, že je tady vlákno, ale nechtěl jsem aby zapadl můj postřeh.

Dřív jsem si při návštěvě rootu přečetl úvodní článek a pak zbytek. Nyní narazím na novinku. Pak si uvědomím, že je to jen novinka a přečtu si... druhý článek. Proč přeskakuju první..?

sakra teprve dneska jsem si ho všimnul, on totiž vypadá jak reklama.

Tolik zpětná vazba.

Vitekpin nepr

Re:Úvodní článek vypadá jako reklama
« Odpověď #1 kdy: 30. 01. 2016, 11:43:10 »
Naprosto souhlasim, taky mám na první článek banerovou slepotu

Lol Phirae

« Odpověď #2 kdy: 30. 01. 2016, 11:48:24 »
+1.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: 30. 01. 2016, 13:09:35 »

To je proto, abyste ve stavu dezorientace omylem klikl na reklamu v domneni, ze se jedna o prvni clanek.

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 30. 01. 2016, 13:52:57 »

To je proto, abyste ve stavu dezorientace omylem klikl na reklamu v domneni, ze se jedna o prvni clanek.

Dzavy

« Odpověď #5 kdy: 30. 01. 2016, 14:12:14 »
Me teda zase iritujou reklamy pod clankem. Najit tam odkaz na diskuzi/komentare je dost umeni, min prehledny to uz snad bejt nemuze.

« Odpověď #6 kdy: 31. 01. 2016, 11:05:43 »
ježiš vy s tim naděláte  8)
prostě zaplaťte a jeto  8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
8) 8) 8)  hoši víc jak 50% těch smajlů jsou v rámci gender equality příslušníci LGBDSM minority  8) 8) 8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

Petr

« Odpověď #7 kdy: 31. 01. 2016, 11:23:26 »
Hele, já to dělám taky, až tenhle příspěvek me na to upozornil. Doteď jsem to přeskakoval a ani netušil že to reklama není. Mám za ta léta vypěstovanou reklamní slepotu a pokud se něco reklamě aspoň troch podobá, pak to prostě nevidím. Tak proto se mě zdá, že tady poslední dobou je málo co ke čtení. :-)))

Lol Phirae

« Odpověď #8 kdy: 31. 01. 2016, 11:34:11 »

No, očekávát u dementa tvého kalibru pochopení psaného textu je asi beznadějné, že...

« Odpověď #9 kdy: 31. 01. 2016, 12:36:33 »

No, očekávát u dementa tvého kalibru pochopení psaného textu je asi beznadějné, že...
extra pro něj to vysvětlím polopaticky
  • zaplatíš jim min 900 kč ročně
  • staneš se min zlatým podporovatelem root.cz
  • přestanou se ti zobrazovat reklamy
  • nemůže se ti stát že si něco spleteš s reklamou protože tam už žádná reklama není
  • pokud jsi to nepochopil vrať se zpátky na bod 1  8)

prostě blokovači reklam se rozdělili na ty poctivý co platěj a ty co defakto kradou. Řešení tohodle problému s reklamou je uplně jasný a jednoduchý 8)
8) 8) 8)  hoši víc jak 50% těch smajlů jsou v rámci gender equality příslušníci LGBDSM minority  8) 8) 8)

Ivan Nový

« Odpověď #10 kdy: 01. 02. 2016, 09:55:38 »
Na rootu je nyní málo reklamy, stal se sterilnější, méně zajímavý, postrádá reálné informace, změna obsahu je pomalá, protože článků je jen pár. Stačí sem přijít jen jednou za črnáct dní, realita toho, co se zde píše, není periferně potvrzována reklamou, chybí tedy podvědomý kontext řečeného. K čemu informace, když je nemůžete uplatnit na trhu. Z živé přírody jsme se dostali do umělého mediálního studia, které má přírodu napodobit. Ale to je málo.

Lol Phirae

« Odpověď #11 kdy: 01. 02. 2016, 10:57:27 »
Citace
realita toho, co se zde píše, není periferně potvrzována reklamou, chybí tedy podvědomý kontext řečeného. K čemu informace, když je nemůžete uplatnit na trhu. Z živé přírody jsme se dostali do umělého mediálního studia, které má přírodu napodobit. Ale to je málo.

Mistře Nový, doporučuju se rovnou nahlásit jako zájemce o místo managora v IInfo. Tolik bezcenných keců vměstnat do dvou vět, to je přesně to, co tam potřebujou.

Ivan Nový

« Odpověď #12 kdy: 01. 02. 2016, 11:11:36 »
Citace
realita toho, co se zde píše, není periferně potvrzována reklamou, chybí tedy podvědomý kontext řečeného. K čemu informace, když je nemůžete uplatnit na trhu. Z živé přírody jsme se dostali do umělého mediálního studia, které má přírodu napodobit. Ale to je málo.

Mistře Nový, doporučuju se rovnou nahlásit jako zájemce o místo managora v IInfo. Tolik bezcenných keců vměstnat do dvou vět, to je přesně to, co tam potřebujou.

Osobně bych třeba uvítal, kdyby například u článku o Clojure, byly doplněny automaticky a náhodně další informace a odkazy, v místě kde se obvykle nachází reklama, například na související věci z Wikipedie, odkazy na vývojová prostředí, další články a podobně. Něčím je třeba to nedosycení informacemi nahradit. Ostatně stejnou funkci mají i diskuse, poskytují informačně proměnlivý prostor, vytvářejí tolik potřebný šum, který prodlužuje ulpění pozornosti na daném tématu. Les kde neštěbetají ptáci a nebo se nehýbe listí, není lidské psychice příjemný, naopak je to znakem zvýšeného nebezpečí, lidský mozek ho chápe jak povel k útěku, k rychlému opuštění nebezpečné oblasti. Tento archetyp se často využívá například v hororech, kdy se v divácích vytváří napětí mezi jejich očekáváním, jak by se měly chovat postavy s nimiž se identifikují, a jak se v ději chovají, kdy diváci v duchu křičí uteč, a oni tam naopak zůstávají :-)

« Odpověď #13 kdy: 01. 02. 2016, 13:18:20 »
Citace

Osobně bych třeba uvítal, kdyby například u článku o Clojure, byly doplněny automaticky a náhodně další informace a odkazy, v místě kde se obvykle nachází reklama, například na související věci z Wikipedie, odkazy na vývojová prostředí, další články a podobně. Něčím je třeba to nedosycení informacemi nahradit. Ostatně stejnou funkci mají i diskuse, poskytují informačně proměnlivý prostor, vytvářejí tolik potřebný šum, který prodlužuje ulpění pozornosti na daném tématu. Les kde neštěbetají ptáci a nebo se nehýbe listí, není lidské psychice příjemný, naopak je to znakem zvýšeného nebezpečí, lidský mozek ho chápe jak povel k útěku, k rychlému opuštění nebezpečné oblasti. Tento archetyp se často využívá například v hororech, kdy se v divácích vytváří napětí mezi jejich očekáváním, jak by se měly chovat postavy s nimiž se identifikují, a jak se v ději chovají, kdy diváci v duchu křičí uteč, a oni tam naopak zůstávají :-)

Všechny problémy vyřeší svobodný trh a jeho neviditelná ruka!

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: 01. 02. 2016, 13:56:05 »
Osobně bych třeba uvítal, kdyby například u článku o Clojure, byly doplněny automaticky a náhodně další informace a odkazy, v místě kde se obvykle nachází reklama, například na související věci z Wikipedie, odkazy na vývojová prostředí, další články a podobně. Něčím je třeba to nedosycení informacemi nahradit.

To jo, to by asi chtelo umelou inteligenci. U Clojure by to mozna jeste proslo, ale u clanku o Pythonu by to mohlo dopadnout takto: https://en.wikipedia.org/wiki/Python_of_Aenus http://i3.mirror.co.uk/incoming/article3905198.ece/ALTERNATES/s1227b/An-Indian-Rock-Python.jpg http://coffeegeek.com/images/63022/cow_catapult.jpg http://s10.postimg.org/ek2qvo89l/cicciolina.jpg