Guerilla tvorba a prodej webu, zkušenosti?

Guerilla tvorba a prodej webu, zkušenosti?
« kdy: 27. 01. 2016, 13:29:27 »
Funguje v českém prostředí tzv. Guerilla prodej webů pro restaurace, doktory, živnostníky atd., kdy si předem zjistíte informace o daném subjektu, uděláte hrubý nástřel webu třeba ve Wordpressu a poté až kontaktujete potenciálního zákazníka, s přibližnou cenou a podmínkami předání webu? Slyšel jsem že v zahraničí to takhle docela hodně dobře funguje a že pokud vidí zákazník už předem hotový produkt, tak méně cuká. Jak je to v česku?

Ado

Re: Guerilla tvorba a prodej webu, zkušenosti?
« Odpověď #1 kdy: 27. 01. 2016, 20:30:33 »
Ak to funguje vo svete tak by to malo aj v Cesku. Najst si firmu, ktora ma kopu penez a mizerny web , dal navrhnut ukrajincom nejaky nastrel .... Podla by to slo

« Odpověď #2 kdy: 28. 01. 2016, 08:58:51 »
Osobně mě tahle příslo už asi 10 emailů SPAMu ...

Potencionální developer mě (programátor, spravce serverů) nabízel nový web ... avšak template zubař, restaurace, mototechna atd.

Takze ano funguje to tady, ale jako spam ... a z tohot hlediska bych ti doporucil se tomu hodne velkym obloukem vyhnout, protoze jestli to chodi vice lidem, nikdo na to reagovat nebude
Když chceš, dokážeš vše!

« Odpověď #3 kdy: 28. 01. 2016, 10:39:40 »
Screemy: Samozřejmě jsem nemyslel dělat weby pro lidi, kteří tomu rozumí. Nemá cenu dělat portfolio web pro programátora, ten si to udělá sám a lépe a hlavně zadarmo. Myslel jsem právě živnostníky, restaurace a doktory, kteří takovým věcem "nerozumí".

« Odpověď #4 kdy: 28. 01. 2016, 11:12:53 »
Screemy: Samozřejmě jsem nemyslel dělat weby pro lidi, kteří tomu rozumí. Nemá cenu dělat portfolio web pro programátora, ten si to udělá sám a lépe a hlavně zadarmo. Myslel jsem právě živnostníky, restaurace a doktory, kteří takovým věcem "nerozumí".

Jasně já Tě pochopil avšak myslel jsem to tak, že ten SPAM nechodí určitě jenom mě ale i ostatním lidem ... a ty by jsi jim poslal něco podobného :) Ale ne SPAM jen seriozní nabídku, jenže z důvodu, že již jim to přišlo několikrát by to automaticky hodily do koše.
Když chceš, dokážeš vše!

Ivan Nový

« Odpověď #5 kdy: 28. 01. 2016, 14:36:41 »

Jasně já Tě pochopil avšak myslel jsem to tak, že ten SPAM nechodí určitě jenom mě ale i ostatním lidem ... a ty by jsi jim poslal něco podobného :) Ale ne SPAM jen seriozní nabídku, jenže z důvodu, že již jim to přišlo několikrát by to automaticky hodily do koše.

Tak když už si dáte tu práci, že pro někoho připravíte web s jeho údaji na slepo, tak mu přece nebudete posílat mail, ale zavoláte mu a navštívíte ho osobně. Pokud je 20% šance, že prodáte, tak to má význam, protože budete prodávat jeden web týdně (5 návštěv).