...
Myslel jsem to s nadsázkou, nebylo to nic osobního proti Tobě

Nedošlo mi, že mluvíš o mobilu (i když jsi to zmínil). Já lezu na Root.cz z deset let starých PC s rozlišením obrazovky 1024x768px a výkonem moderní kapesní kalkulačky, tak většinou mluvím za sebe z vlastního pohledu.
Samozřejmě je tu ta otázka, proč se dělal novej "dizajn", kterej čtenáři nechtěli a kterej (i když má být responzivní) dělá různý hovadiny.
Příklad ode mě - dva stejný počítače, jeden Win XP s Chrome a druhej s Gentoo a Palemoon. Oba mají stejnou obrazovku (!) a na jednom je root.cz v pohodě (desktop) a na druhém se tváří jako mobilní. Ja to vypadá na mobilu mě nezajímá. Nečetl jsem to na mobilu předtím a nečtu ani teď. Ale ty dvě různý verze na stejnym rozlišení se mi nelíbí.
Nicméně jsem už dávno pochopil, že rozhodnutí o novým "dizajnu" přišlo zjevně z hodně vysoka a musim bejt rád alespoň za ty úpravy, který se na podněty čtenářů udělaly. Nikdo to nebude vracet zpět a až zase nějakýmu řediteli/majiteli/co-já-vím přeskočí v bedně, tak se opět dočkáme dalšího "moderního, rychlého, responzivního" a nedejbože "pro IT server odpovídajícího" layoutu. Že to tu navštěvujou lidi, který většinu času čumí do terminálu (a jsou s ním spokojeni), to nikoho "tam nahoře" nezajímá.
Teď mě tak napadá, že se asi stanu přispěvatelem. A to hlavně (jen?) proto, abych se mohl setkat s lidmi, kteří stojí za obsahem root.cz a otevřeně s nimi pokecat... Jinak na root.cz čumím s reklamou a považuju to za morálně v pořádku (proto zatím nepřispívám).