Používám naprosto stejnou kombinaci: Chrome na 64bitovém Debianu a to překrytí reklam se mi opravdu neděje. V pravém sloupci je nahoře InstallFest, pak přijede CZC a pak se to slušně odsune textovou reklamou. Funguje to podle očekávání. Nemůže to být ještě nějakým rozšířením nebo vlastní úpravou?
Z rozšíření, které můžou zasahovat do obsahu jsem měl jen rozšíření APNG a h264ify. Pro jistotu, jsem všechna rozšíření v about:extensions povypínal a zkusil to znovu s tímto výsledkem:

a žádné vlastní úpravy nemám.
Jak vidíte, jde s tím dokonce posunovat když se to překryje. A také to jde znovu reprodukovat s jinou reklamou. Není to závislé na mém PC, protože jsem to jako legraci jak vypadá zbastlený web, když někdo jen lepí věci přes sebe a neví vlastně přesně co dělá, ukazoval na jiných strojích více lidem. Jsem tedy schopen to reprodukovat opakovaně a na různých strojích. Samozřejmě se to neděje úplně vždy. Překrývá se zásadně textová reklama s grafickým bannerem, dva grafické bannery se mi nepřekryly nikdy (což ale neznamená, že to máte dobře, ale jen to, že prohlížeč renderuje grafické objekty jinak a máte proto kliku). Je to kombinace asynchronního načítání (blbě udělaného) a špatně vymezených prostorů pro ty plovoucí reklamy.
Upřesnění pro pokus o ruční reprodukci:
- Najeďte do diskuze u článku Ústavní soud zamítl zrušení cenzurních paragrafů v loterijním zákoně
- Odrolujte diskuzi na místo, kde se objeví v pravém sloupci textová reklama, tak, aby reklama byla až na vrchu viditelné části stránky
- Dejte načíst znovu stránku
Reklama se překryje s grafickým bannerem, který by měl být nad ní.
Ten druhý problém vidím: reklamy dole přesáhnou přes spodní okraj svého boxu. Nahlásím to, ale to je spíš kosmetická vada, která nic nerozbijí.
Ne to není druhý problém a "jen" kosmetická vada. Bez urážky, ale občas mám pocit, že si někdo sedí na vedení a to nejen u příspěvků, které zasílám já. Na 99,9% jsem díky své praxi přesvědčen, že to je přesně ten problém, kdyby ty plovoucí boxy s reklamou nevylízaly kde nemají, tak by nemohlo nejspíš docházet ani k jejich překrytí. Ale protože je místo pro ty plovoucí boxy špatně definováno a ony mohou vylézt tam kde nemají co dělat, tak za správných okolností se překryjí i tyto dva částečně plovoucí boxy. To že když budu rolovat stránku od jejího počátku až dolů, tak se ty boxy pěkně prostřídají a nikdy do sebe nevlezou je sice fajn a bastlíř si myslí, že to udělal správně, nicméně jak vidno, ještě to pořád neznamená, že to zbastlené není a prostor, který jim náleží je špatně definovaný a že za jiných okolností, kdy se neroluje postupně a na stránku se skočí například odklikem z hlavní strany do diskuze nebo odklikem na další příspěvek přímo na patřičné místo, tak to může dělat binec, čehož jsou důkazem mé screenshoty.
Dejte si sakra občas říct a nesvádějte to jako lamy na ostatní vlivy jako jsou extensiony a jiné úpravy. Boxy vám plavou kde by být neměly = velký vykřičník, že tady je něco špatně a může docházet k tomu, že se ocitnout kde nemají a nebude to vypadat jen jako kosmetický problém. Kdybych s tím nechtěl ztrácet další čas tak vám natočím video jak do blbne - už tak ho je ale dle mého názoru zbytečně moc, protože se tady hlásí věci opakovaně a většina končí s výsledkem <sarkasm>"Šéfredaktorovi se to neděje"</sarkasm> a občas taková diskuze připomíná házení pověstného hrachu na zeď. Na Rootu se ve velké míře objevují lidé z oboru a přehlížet jejich názor, jako by to byli běžní uživatelé připomíná zase házení perel pašíkům i když musím uznat, že vy osobně se snažíte velmi a máte to těžké.