Nový Root již dnes?

j

Re:Nový Root již dnes?
« Odpověď #1500 kdy: 24. 02. 2017, 08:37:48 »
Nedalo mi to ... a tohle je taky hezky ... joo ... at zije https ...

Kód: [Vybrat]
Blocked loading mixed active content "http://track.adform.net
nebo

Pomocí document.write() byl do dokumentu vložen nebalancovaný strom, což způsobilo opětovné parsování síťových dat
Pripadne jeste lepe (tech je tam asi 10 ruznych) ... at zije bezpecnost na ruutu ...
ums.adtech.de : server does not support RFC 5746, see CVE-2009-3555

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1501 kdy: 24. 02. 2017, 10:12:32 »
Používám naprosto stejnou kombinaci: Chrome na 64bitovém Debianu a to překrytí reklam se mi opravdu neděje. V pravém sloupci je nahoře InstallFest, pak přijede CZC a pak se to slušně odsune textovou reklamou. Funguje to podle očekávání. Nemůže to být ještě nějakým rozšířením nebo vlastní úpravou?

Z rozšíření, které můžou zasahovat do obsahu jsem měl jen rozšíření APNG a h264ify. Pro jistotu, jsem všechna rozšíření v about:extensions povypínal a zkusil to znovu s tímto výsledkem:

a žádné vlastní úpravy nemám.

Jak vidíte, jde s tím dokonce posunovat když se to překryje. A také to jde znovu reprodukovat s jinou reklamou. Není to závislé na mém PC, protože jsem to jako legraci jak vypadá zbastlený web, když někdo jen lepí věci přes sebe a neví vlastně přesně co dělá, ukazoval na jiných strojích více lidem. Jsem tedy schopen to reprodukovat opakovaně a na různých strojích. Samozřejmě se to neděje úplně vždy. Překrývá se zásadně textová reklama s grafickým bannerem, dva grafické bannery se mi nepřekryly nikdy (což ale neznamená, že to máte dobře, ale jen to, že prohlížeč renderuje grafické objekty jinak a máte proto kliku). Je to kombinace asynchronního načítání (blbě udělaného) a špatně vymezených prostorů pro ty plovoucí reklamy.

Upřesnění pro pokus o ruční reprodukci:

• Najeďte do diskuze u článku Ústavní soud zamítl zrušení cenzurních paragrafů v loterijním zákoně
  • Odrolujte diskuzi na místo, kde se objeví v pravém sloupci textová reklama, tak, aby reklama byla až na vrchu viditelné části stránky
  • Dejte načíst znovu stránku

Reklama se překryje s grafickým bannerem, který by měl být nad ní.

Ten druhý problém vidím: reklamy dole přesáhnou přes spodní okraj svého boxu. Nahlásím to, ale to je spíš kosmetická vada, která nic nerozbijí.

Ne to není druhý problém a "jen" kosmetická vada. Bez urážky, ale občas mám pocit, že si někdo sedí na vedení a to nejen u příspěvků, které zasílám já. Na 99,9% jsem díky své praxi přesvědčen, že to je přesně ten problém, kdyby ty plovoucí boxy s reklamou nevylízaly kde nemají, tak by nemohlo nejspíš docházet ani k jejich překrytí. Ale protože je místo pro ty plovoucí boxy špatně definováno a ony mohou vylézt tam kde nemají co dělat, tak za správných okolností se překryjí i tyto dva částečně plovoucí boxy. To že když budu rolovat stránku od jejího počátku až dolů, tak se ty boxy pěkně prostřídají a nikdy do sebe nevlezou je sice fajn a bastlíř si myslí, že to udělal správně, nicméně jak vidno, ještě to pořád neznamená, že to zbastlené není a prostor, který jim náleží je špatně definovaný a že za jiných okolností, kdy se neroluje postupně a na stránku se skočí například odklikem z hlavní strany do diskuze nebo odklikem na další příspěvek přímo na patřičné místo, tak to může dělat binec, čehož jsou důkazem mé screenshoty.
Dejte si sakra občas říct a nesvádějte to jako lamy na ostatní vlivy jako jsou extensiony a jiné úpravy. Boxy vám plavou kde by být neměly = velký vykřičník, že tady je něco špatně a může docházet k tomu, že se ocitnout kde nemají a nebude to vypadat jen jako kosmetický problém. Kdybych s tím nechtěl ztrácet další čas tak vám natočím video jak do blbne - už tak ho je ale dle mého názoru zbytečně moc, protože se tady hlásí věci opakovaně a většina končí s výsledkem <sarkasm>"Šéfredaktorovi se to neděje"</sarkasm> a občas taková diskuze připomíná házení pověstného hrachu na zeď. Na Rootu se ve velké míře objevují lidé z oboru a přehlížet jejich názor, jako by to byli běžní uživatelé připomíná zase házení perel pašíkům i když musím uznat, že vy osobně se snažíte velmi a máte to těžké.
« Poslední změna: 24. 02. 2017, 10:19:07 od ByCzech »

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1502 kdy: 24. 02. 2017, 10:14:51 »
Nedalo mi to ... a tohle je taky hezky ... joo ... at zije https ...

Blocked loading mixed active content "http://track.adform.net
nebo

Pomocí document.write() byl do dokumentu vložen nebalancovaný strom, což způsobilo opětovné parsování síťových dat
Pripadne jeste lepe (tech je tam asi 10 ruznych) ... at zije bezpecnost na ruutu ...
ums.adtech.de : server does not support RFC 5746, see CVE-2009-3555

Na upozorňování na věci, které se neprojevují "zřetelně viditelně" jsem už tady rezignoval, když nejsou schopní za více než rok opravit ty jasně viditelné, tak na tyhle zevnitř, kterých je velká hromada je to IMO úplně zbytečné. Mám pocit, že tvůrci tohohle bastlu si nejsou schopni ani připustit, že to jsou ty vady, proč třeba web tak moc poskakuje nebo se načítá tak dlouho.
« Poslední změna: 24. 02. 2017, 10:20:55 od ByCzech »

« Odpověď #1503 kdy: 24. 02. 2017, 10:25:43 »
Já tu nic neignoruji a chyby hlásím. Pokud se je ale vývojářům nepodaří najít a ani já je neumím reprodukovat, pak mi to uzavřou s tím, že není co opravovat.

Teď jsem zkusil přesně ten postup včetně reloadu a skutečně se to rozbije. Oba problémy jsou nahlášené, předal jsem dál všechny podrobnosti i obrázky. Díky.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1504 kdy: 24. 02. 2017, 10:36:08 »
Já tu nic neignoruji a chyby hlásím. Pokud se je ale vývojářům nepodaří najít a ani já je neumím reprodukovat, pak mi to uzavřou s tím, že není co opravovat.

Když jsem psal o vás OSOBNĚ, tak jsem to extra zdůraznil. Když jsem to nezdůraznil, nepsal o vás osobně, měl jsem na mysli Root resp. IInfo jako takové. :)
Ale výtka byla myšlena tak, že když to někdo uzavře, čekal bych automaticky dotaz na upřesnění, když to neumíte sami zreprodukovat a ne čekat, že se někdo třeba zase ozve, jinak předpokládat, že to je OK.

Teď jsem zkusil přesně ten postup včetně reloadu a skutečně se to rozbije. Oba problémy jsou nahlášené, předal jsem dál všechny podrobnosti i obrázky. Díky.

No tak super, s chutí do toho a půl je hotovo :)
« Poslední změna: 24. 02. 2017, 10:37:44 od ByCzech »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1505 kdy: 24. 02. 2017, 10:48:52 »

A premie jim Iinfo odebrat zkouselo?

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1506 kdy: 24. 02. 2017, 10:53:34 »

A premie jim Iinfo odebrat zkouselo?

Jakože když budou bez prémií, že budou důslednější při pokusu o reprodukci a odstraňování chyb? Toť otázka, pokud to bude jen lenost, tak by to pomoct mohlo, pokud to je neschopnost (to není urážka, prostě každý na to nemá, taková je realita, já zase třeba nezaběhnu 100 m pod 10 s), tak mám obavu, že to stejně nepomůže.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1507 kdy: 24. 02. 2017, 11:48:53 »
já zase třeba nezaběhnu 100 m pod 10 s), tak mám obavu, že to stejně nepomůže.

To by s napred muselo zkusit, jak budes behat, kdyz ti zkrouhnou premie.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1508 kdy: 24. 02. 2017, 12:29:12 »
já zase třeba nezaběhnu 100 m pod 10 s), tak mám obavu, že to stejně nepomůže.

To by s napred muselo zkusit, jak budes behat, kdyz ti zkrouhnou premie.

Já se běháním neživím, nejsem běhna :D a firmu mám vlastní, takže si o prémiích rozhoduji sám. A raději se ani necourám, abych nebyl coura :D

Lol Phirae

« Odpověď #1509 kdy: 24. 02. 2017, 15:26:13 »
Tak já myslím, že IInfo je už fakt v posledním tažení:

« Odpověď #1510 kdy: 24. 02. 2017, 16:29:23 »
Chyby z Lupy nemá smysl řešit na fóru na Rootu. Každý server má na svojí doméně mail redakce@ a tam se dá napsat, že to mají rozbité.

Já s tím stejně nic neudělám. Navíc z toho screenshotu není jasně chybné URL, ani kde se odkaz na něj nachází.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1511 kdy: 24. 02. 2017, 20:16:36 »
Spachal nekdo v ramci reseni rozsypanych reklam nejaky impruvment, ze je zase rozbity alternativni styl? Na zpravicky vpravo, s vyjimkou prvni, se neda kliknout, pokud neodstranim jakysi pruhledny obdelnik, co preleza ze seznamu clanku doprava az pres ty zpravicky. Me je tedy jedno, co delate v te oficialni hruze, ale byl bych rad, kdyby se vyvojari naucili testovat, co tim zase rozorou v alternativnich stylech a aspon udrzovali nejakou dokumentaci o tom, co zase spachali za pitomost.

Lol Phirae

« Odpověď #1512 kdy: 24. 02. 2017, 20:26:58 »
Já s tím stejně nic neudělám.

Vy tam spolu nemluvíte?  ::) Já tady jen ilustruju, že ten matlal, co vám to tam programuje, to rozmrdává naprosto všude, nejen tady. Jestli si to spravíte nebo jestli spolu navzájem nemluvíte a to, že je to rozbitý je vám to u zádele je mi fakt volný, si trhněte třeba ploutví, mistři. Bugy se vám servírujou až pod rypák a výsledek velký HOVNO.

>:( >:( >:(

« Odpověď #1513 kdy: 24. 02. 2017, 23:48:07 »
Tak je nasazená nová verze a reklamy se zřejmě už chovají slušně, už se nepřekrývají ani při reloadu. Zároveň se tím vyřešilo to spodní vytékání na konci stránky. Pokud s tím bude ještě problém, budu rád za nahlášení. Díky

« Odpověď #1514 kdy: 25. 02. 2017, 00:53:04 »
Přiznávám předem, udělal jsem to pod vlivem, ale:

jdu na root v opeře (fuj) a jak se tak snažím někam odskrolovat, tak se mi tam zase objeví ta reklamni mr...a a kdybych o ní předem nevědél, tak jsem zas na ní šáhnul..

To samé i ve fifoxu, ikdyž chlapci zřejmě imprùvolali a ta reklamní shitlišta mi vyjede pod prsty později.

Jen jedna otázka:
Proč jsem se byl schopen na tom "starém, předpotopním, nerespozivním ..." dyzajnu doklikat, kam jsem chtěl a teď si najednou musím dávat pozor, kam šáhnu??

PS: to oskakování už neřeším, beru to jako vyhodnou vlastnost...