Nový Root již dnes?

Lama

Re:Nový Root již dnes?
« Odpověď #1335 kdy: 27. 09. 2016, 22:52:00 »
"Bleskově začala mluvit plynulou angličtinou..." - hmmm, asi ji někdo klátil a řvala při tom "Oh my Gog!"

"God" samozřejmě.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1336 kdy: 27. 09. 2016, 22:54:47 »
Ale houby, slapla do hovna a rekla: "Fuck me!". To, co pises, prislo az potom.

« Odpověď #1337 kdy: 28. 09. 2016, 13:11:50 »
Z toho popisu není vůbec jasné, v čem je problém. Můžeš to ještě nějak lépe vysvětlit?

Řekl bych, že kolegové to už popsali.

Aha, to je pravda. Tak to ale bylo vždycky - používá se jedna databáze uživatelů, takže funguje stejné přihlašování (to je jednotné na všech serverech Internet Infa), ale je nutné se hlásit do služeb zvlášť.

Já jen dodám, že to vypadá divně (eufeminismus), když při jednom "přihlášení k root-u" mám všude v pravém horním rohu ten avatar a vidím, že jsem přihlášený a při druhém "přihlášení k root-u" vidím prdlajs.

PS: Opakuji svůj dotaz: opravdu je někde natvrdo zadrátované, že si na mobilu nemůžu zmenšit celou stránku, jak by se mi hodilo? (co je pak na tom responzívní?)

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1338 kdy: 28. 09. 2016, 13:51:16 »
Opakuji svůj dotaz: opravdu je někde natvrdo zadrátované, že si na mobilu nemůžu zmenšit celou stránku, jak by se mi hodilo? (co je pak na tom responzívní?)

Ne, ze by se mi to chovani "fixni velikost fontu" libilo, ale technicky to IMO je responzivni - webova stranka se preskladala, prizpusobila a vybrala "vhodnou" velikost fontu pro danou sirku displeje (okna prohlizece). Az kdyby stranka nereagovala na velikost displeje (vetsinou se pocita pouze s sirkou), tak by nebyla responzivni. Taky ty fixni velikosti fontu nesnasim (na mobilu casto takove stranky proste zavru a jdu jinam), ale nemyslim si, ze to ma neco s responzivitou spolecneho.

« Odpověď #1339 kdy: 28. 09. 2016, 14:48:27 »
Ne, fixní font opravdu není v kategorii "responzivní design."

noef

• 897
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1340 kdy: 28. 09. 2016, 16:28:25 »
Ne, fixní font opravdu není v kategorii "responzivní design."

Ale ta velikost fontu neni fixni - reaguje na zmenu sirky okna prohlizece => je responzivni.

Treba tu definici z wiki to splnuje:
Citace
Responsive web design (RWD) is an approach to web design aimed at allowing desktop webpages to be viewed in response to the size of the device one is viewing with.

Neni tam nic o tom, ze si uzivatel muze menit velikost fontu/zoomu a stranka na to musi reagovat.

« Odpověď #1341 kdy: 28. 09. 2016, 17:13:20 »
Fluidní typografie je součástí 1. pilíře RWD - fluidních mřížek - takže ano, patří to do RWD... To na wikipedii je dost... krátké, navíc ta "definice" je nepřesná a neúplná, stejně jako celý... článek.

anonym

« Odpověď #1342 kdy: 03. 10. 2016, 21:10:59 »
[Firefox v Gentoo nebo Ubuntu] Zobrazení písmene "ž" v obsahu článků a zpráviček remote fontem (např. Roboto) je špatně renderované, horní část písmene je posunutá o pixel níž. Např. lokálně instalovaný font Roboto je zobrazen správně. Máte to i na Lupa.cz, kde je jiný remote font se stejným problémem s písmenem "ž".

« Odpověď #1343 kdy: 03. 10. 2016, 21:27:24 »
Zajímavé, tohle jsem nikde nepozoroval. Sám mám Debian a nezlobí to tu. Můžu poprosit o přesnou verzi systému a prohlížeče? Případně o nainstalovaná rozšíření? Děkuji

anonym

« Odpověď #1344 kdy: 04. 10. 2016, 01:09:42 »
@Petr Krčmář: Verze systému a prohlížeče Vám bude k ničemu, stačí si prostě stáhnout třeba Ubuntu live a zobrazit nějaký článek. Pravděpodobně máte ten font instalovaný lokálně, takže se nepoužije remote. Pro představu na odkazovaném screenu je "ž" v názvu tohoto fóra (Nový root již dnes) a koukám, že písmeno "š" není taktéž košer (Nejnovější, Nejdiskutovanější):
http://uploadpie.com/iL7Bw

« Odpověď #1345 kdy: 04. 10. 2016, 08:33:37 »
Aha, díky za dovysvětlení. Předám kolegům.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1346 kdy: 04. 10. 2016, 08:53:00 »
@Petr Krčmář: Verze systému a prohlížeče Vám bude k ničemu, stačí si prostě stáhnout třeba Ubuntu live a zobrazit nějaký článek. Pravděpodobně máte ten font instalovaný lokálně, takže se nepoužije remote. Pro představu na odkazovaném screenu je "ž" v názvu tohoto fóra (Nový root již dnes) a koukám, že písmeno "š" není taktéž košer (Nejnovější, Nejdiskutovanější):
http://uploadpie.com/iL7Bw

Otázka je, jestli to nebude spíš naopak. Koukám do zdrojáků webu Roota a je tam:

Kód: [Vybrat]
<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Oswald%7CRoboto:400,700&subset=latin,latin-ext" rel="stylesheet" type="text/css">
sice ten font-klikátor od Google to vygeneruje takto:

Kód: [Vybrat]
<link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Oswald|Roboto:400,700&subset=latin-ext" rel="stylesheet">
(viz. subset), ale myslím, že i to první je správně, oni pořád to mění.

Není teda spíš v Live Ubuntu Roboto font, který je starší nebo neobsahuje naše znaky, tak si je prohlížeč půjčuje z jiného? Lokální font má tuším přednost.

anonym

« Odpověď #1347 kdy: 04. 10. 2016, 12:37:06 »
Není teda spíš v Live Ubuntu Roboto font, který je starší nebo neobsahuje naše znaky, tak si je prohlížeč půjčuje z jiného? Lokální font má tuším přednost.

Není.

hu

« Odpověď #1348 kdy: 04. 10. 2016, 12:54:38 »
Fluidní typografie je součástí 1. pilíře RWD - fluidních mřížek - takže ano, patří to do RWD... To na wikipedii je dost... krátké, navíc ta "definice" je nepřesná a neúplná, stejně jako celý... článek.

Cože?

Prudič

« Odpověď #1349 kdy: 04. 10. 2016, 13:38:44 »
Blbost, ten font je dobře a normálně to funguje. Používám to na hromadě webů. Máš to v tom Ubuntu rozbité.