Nový Root již dnes?

Re:Nový Root již dnes?
« Odpověď #1275 kdy: 13. 09. 2016, 07:28:01 »
Dokud je pochybná autorita součástí úložišť, je z hlediska konkrétního serveru jedno, jestli používá její certifikát nebo ne. Je to problém celého PKI.

Přesto už jsme začali s kolegy řešit přechod na Let's Encrypt, zároveň nechám do zóny přidat TLSA záznam, takže budete moci autoritu vesele ignorovat a ověřit si přímo veřejný klíč.

tomasfuk

« Odpověď #1276 kdy: 13. 09. 2016, 10:11:18 »
Já už mám třeba certifikáty StartCom i WuSign označeny jako nedůvěryhodné, a asi nebudu jediný.

V práci mi třeba nefunguje HTTPS vůbec, takže pokud ho budete vynucovat, nedostanu se sem. Doma čtu jen články, který nestihnu přečíst v práci, takže bych sem brzo asi přestal hodit úplně. Jestli to někoho trápí.

Lol Phirae

« Odpověď #1277 kdy: 13. 09. 2016, 11:00:10 »
V práci mi třeba nefunguje HTTPS vůbec

Patrně prudce inteligentní zaměstnavatel.  ::)

tomasfuk

« Odpověď #1278 kdy: 13. 09. 2016, 11:20:29 »
Patrně prudce inteligentní zaměstnavatel.  ::)

A neschopní ajťáci.

Ale na rozbité HTTPS lze narazit i na řadě free wifi hotspotech a podobně. Tam mi zrovna nevadí, že se někdo dozví jaký čtu na rootu článek, jako by to někoho zajímalo. To mi spíš vadí, že se mi kvůli tomu root nezobrazí vůbec.

« Odpověď #1279 kdy: 13. 09. 2016, 17:08:46 »
Funguje to tak, jak má. Na titulní straně může být odkaz kamkoliv – na článek, na blogpost nebo třeba do galerie. Tady jde o obrázky shořelých telefonů, galerie je pro ně nejvhodnější místo.

Tahle galerie je navíc vložená ve zprávičce, takže se v ní automaticky udělá zpětný odkaz na text, ke kterému se naváže – tedy na tu zprávičku. Proto je tam ten odkaz.

HTTPS je tam proto, že my v redakci už dlouhé měsíce jedeme výhradně na HTTPS kvůli testování, takže HTTP Roota ani nevidíme. Proto odkazy v copy-paste automaticky nabíráme v HTTPS. V pátek se mělo zapnout HTTPS přesměrování všem, ale kvůli nějaké chybě se to zatím zdrželo. Až se to podaří, tak bude existovat už jen HTTPS Root. Už teď to hodně prosakuje, ale ničemu to nevadí. Není důvod tu URL pak přepisovat.

http://www.root.cz/clanky/startssl-byl-potichu-koupen-wosign-a-prestehovan-do-ciny/nazory/888390/

Captain's Log, Supplemental: No, a po vypnutí toho "HTTPS Everywhere" pro root.cz a přístupu přes http už se mi nezobrazují obrázky. Podle všeho nikde*.
*(teď mne napadá, takhle si to asi nastavím na vychytralém matlafounu)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1280 kdy: 13. 09. 2016, 21:47:20 »
Captain's Log, Supplemental: No, a po vypnutí toho "HTTPS Everywhere" pro root.cz a přístupu přes http už se mi nezobrazují obrázky. Podle všeho nikde*.
*(teď mne napadá, takhle si to asi nastavím na vychytralém matlafounu)

No, obrazek vyda za tisic slov, tak oni ted budou psat delsi clanky. Misto kazdeho obrazku pribude tisic slov a clanky s velkym mnozstvim obrazku budou i vydavat knizne a jako e-book v .epub a .mobi. Nejzajimavejsi pak budou galerie obrazku.

Lol Phirae

« Odpověď #1281 kdy: 14. 09. 2016, 10:54:07 »
No, a po vypnutí toho "HTTPS Everywhere" pro root.cz a přístupu přes http už se mi nezobrazují obrázky. Podle všeho nikde

No, rozhodně se nezobrazují třeba vložené linky z image hostingů, např..

Tohle je rozbité už delší dobu, ale asi to nikoho nezajímá, prostě se všechno přepíše na HTTPS a jestli ten externí link funguje nebo ne je přece šumák, no...  ::)

« Odpověď #1282 kdy: 14. 09. 2016, 11:19:43 »
To nemá řešení a není to problém Roota. Na HTTPS webu není možné načítat obsah po HTTP, protože pak dojde k chybě mixed content a rozbije se to. Proto se tady posílá hlavička, která prohlížeč informuje o tom, že má všechny načítané objekty tahat po HTTPS. Pokud ho cílový web nepodporuje, pak se samozřejmě obsah nemůže načíst.

tomasfuk

« Odpověď #1283 kdy: 14. 09. 2016, 11:41:58 »
No a proto by měl čtenář mít možnost načíst web celý po HTTP.

Zabíjení HTTP je pouze nesmyslný hon na čarodějnice.

« Odpověď #1284 kdy: 19. 09. 2016, 09:50:24 »
Pokud jsem to dobře pochopil, tak jste od cca 13.(14.) září přešli na Let's Encrypt certifikáty.
Tak jsem zase1 zapnul zpátky HTTPS Everywhere a zde se to být OK.

Tož blahopřeji a dík!2

1https://www.root.cz/clanky/startssl-byl-potichu-koupen-wosign-a-prestehovan-do-ciny/nazory/888390/
2Ať to nevypadá, že tu furt jen držkuju.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1285 kdy: 22. 09. 2016, 23:39:15 »
To vám (redakci) nevadí opravdu takovéto "reklamy"?

Nebo jsem zase jeden z mála co má to "štěstí"? :D (a to se nebavím o té neustále se překrývající reklamě přes sebe v tom bočním pruhu, když nechcete, aby lidi reklamu konzumovali a překrýváte ji přes sebe, vaše věc, mě to neva, ale tahle co odskočí celou stránku kdo ví kam až dolů to je blbé)

Poslední dny je Root navíc neuvěřitelně pomalý v načítání, chjo.

« Odpověď #1286 kdy: 22. 09. 2016, 23:51:15 »
Nic takového jsem tu neviděl. To by bylo samozřejmě okamžitě považováno za chybu. Prohlížeč? Verze?

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1287 kdy: 23. 09. 2016, 00:17:52 »
Nic takového jsem tu neviděl. To by bylo samozřejmě okamžitě považováno za chybu. Prohlížeč? Verze?

No kdyby to bylo jednou, tak to nepíšu, ale posledních pár dnů skoro pořád.

Google Chrome Verze 53.0.2785.116 (64-bit)
Debian GNU/Linux Jessie

A děje se to i na webu fóra.

A upřesnění, neděje se to u všech reklam. Takže spíš chyba v konkrétní reklamě/reklamách?
« Poslední změna: 23. 09. 2016, 00:19:48 od ByCzech »

« Odpověď #1288 kdy: 23. 09. 2016, 00:38:48 »
Pak by pomohlo znát URL těch reklam. Podle obrázku to kolega nemá jak identifikovat, ale kdyby dostal URL, může ty reklamy najít, zkontrolovat a případně zablokovat nebo v nich nahlásit chybu. Díky

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1289 kdy: 23. 09. 2016, 00:49:49 »
Pak by pomohlo znát URL těch reklam. Podle obrázku to kolega nemá jak identifikovat, ale kdyby dostal URL, může ty reklamy najít, zkontrolovat a případně zablokovat nebo v nich nahlásit chybu. Díky

Jak se to zas objeví a budu moct, tak pošlu.