Nový Root již dnes?

Re:Nový Root již dnes?
« Odpověď #1200 kdy: 18. 05. 2016, 13:26:05 »
...

Mi je úplně fuk, že to ve špičce skočí na 293 % na všech 10 jádrech.
Když to ale způsobuje zasekávání a škubání třeba při skrolování, tak je to (minimálně) o nervy.

Re:Nový Root již dnes? [uživatel Reklama]
« Odpověď #1201 kdy: 18. 05. 2016, 13:37:06 »
Teď mne napadlo (bo se mi zase označily právě přečtené diskuse jako "s novými příspěvky"), nezapočítávájí se do toho zobrazování (=změna barvy na "přibyly příspěvky") i příspěvky "uživatele" Reklama?

A pokud ano, PROČ?

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1202 kdy: 18. 05. 2016, 17:38:35 »
Hmmm vyskusane s Chrome, na 8-jadre a CPU vyskocilo maximalne na 15%.

No, tak ono tech 15% s CPU s 8 jadry odpovida celkovemu zatizeni 1,2 jadra, coz opravdu vypada, jako kdyby jsi troloval. To uz musis nekde sledovat zatizeni procesoru pri brouzdani webu, protoze normalne pochybuju, ze poznas, kdyz je Chromu k dispozici misto 8 jader pouze 7 (ja to na 4 jadre jen podle chovani prohlizece nepoznam a u tebe ten rozdil bude navic jeste mensi).

Tak já to taky nepoznám na tom CPU s 12ti compute cores :D (A10-7800) jako nějaké trhání (i když u webů, co to nedělají je ten komfort v rolování poznat), výkon PC to utáhne, ale poznám to podle ventilátoru CPU, který se rozjede, takže vím, že něco není v pořádku. A vůbec nechápu, proč bych měl mít trvalé zatížení více než jednoho jádra jen proto, že si roluju webovou stránku (a tady často jen proto, že si čtu článek nebo zprávičku i bez rolování). Vždyť to se mi neděje ani u 3D her toto a to tam dostane záhul i integrované GPU Radeon R7! :o

Lol Phirae

Re:Nový Root již dnes? [uživatel Reklama]
« Odpověď #1203 kdy: 18. 05. 2016, 17:44:14 »
Teď mne napadlo (bo se mi zase označily právě přečtené diskuse jako "s novými příspěvky"), nezapočítávájí se do toho zobrazování (=změna barvy na "přibyly příspěvky") i příspěvky "uživatele" Reklama?

Ne. To je stále ten domrdaný MySQL cluster, který je zcela nad síly žižkovských studentíků.

« Odpověď #1204 kdy: 18. 05. 2016, 17:59:27 »
Tak já to taky nepoznám na tom CPU s 12ti compute cores :D (A10-7800)

Dobrej pokus, ale A10-7800 je ctyrjadro... To compute cores je jenom takovy marketingovy hemz, ktery ti v tomhle moc nepomuze ;)

j

« Odpověď #1205 kdy: 18. 05. 2016, 18:00:32 »
Tak oni stutentici nezvladaj ani takovou trivialitu, jako pochopit, ze tvuj post te asi nebude zrovna zajimat jako novej post ... To vis, to by chtelo zblajznout susenku a to je vyssi divci. Stejne tak nefunguje (stale) prejit na prvni novej post, stejne jako to nefungovalo v tom starym a zavrzenym dizajnu ...

Root je totiz naprosto zarnej priklad toho, jak se zavrhne vsechno co funguje, a vsechno co nefunguje se reimplementuje.

Ne ze by to byl jen root, znam takovych povicero. Sranda pak je, kdyz firma naleje do webu par mega, protoze ten starej stoji za kulovy, aby vysledek byl, ze za presne stejny kulovy z presne stejnych duvodu stoji i ten novej.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1206 kdy: 18. 05. 2016, 19:49:59 »
Tak já to taky nepoznám na tom CPU s 12ti compute cores :D (A10-7800)

Dobrej pokus, ale A10-7800 je ctyrjadro... To compute cores je jenom takovy marketingovy hemz, ktery ti v tomhle moc nepomuze ;)

Posledně psaná rada "lépe číst a více myslet" nepadla na úrodnou půdu, že? Psal jsem sám výše, že to je čtyřjádro, ale dovolil jsem si ironicky popíchnout toho trola s osmijádrem. Taky můžu zapnout FX-9590 osmijádro, když budu potřebovat. Každopádně těch 12 compute cores není jen marketingový hemz, pomáhá např. při OpenCL, takže ne že nepomáhá. Ale na webu se to moc nevyužije, to je fakt.

Hmm

« Odpověď #1207 kdy: 19. 05. 2016, 09:47:08 »
Ad to sekání (vytáčení CPU k 100 %), doporučuji zkusit otevřít diskusi třeba zde:
https://www.root.cz/zpravicky/bezplatna-aktualizace-na-windows-10-konci-za-tri-mesice/#opinionsListing

A nad tím začít myší skrolovat dolů.
Zážiteček.

Vyzkoušeno s FF (i v safe-mode, Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:46.0) Gecko/20100101 Firefox/46.0) a s Chromajzlem (chromium, 49.0.2623.108 Ubuntu 14.04 (64-bit)).

Opravdu to někomu příjde normální?
Hmmm vyskusane s Chrome, na 8-jadre a CPU vyskocilo maximalne na 15%.

Záleží jak se to měří. Pokud za celý CPU, tak mi to na čtyřjádru nepřekročí 26% plus něco málo další procesy Chrome. Ale když koukám na každé jádro zvlášť, tak je to 104% CPU + něco navíc. Tvých 15% na osmijádru je 120% zatížení, takže jsme na tom plus-mínus stejně. A zaleží jaká reklama se chytí taky. Občas je to méně ;-)
Zle sme sa pochopili. Je tym mysleny vykon vsetkych CPU dokopy. Len to vyskoci na 15% a aj to len prilezitostne.

Skusil som to teraz znovu. Niekolkokrat za sebou som scrolloval hore a dole, sledoval vytazenie a urobil screenshot v situacii s najvacsim vytazenim. Samozrejme bezia tam aj ine veci, nie len Chrome s rootom.

« Odpověď #1208 kdy: 19. 05. 2016, 11:58:50 »
Tak oni stutentici nezvladaj ani takovou trivialitu, jako pochopit, ze tvuj post te asi nebude zrovna zajimat jako novej post ... To vis, to by chtelo zblajznout susenku a to je vyssi divci. Stejne tak nefunguje (stale) prejit na prvni novej post, stejne jako to nefungovalo v tom starym a zavrzenym dizajnu ...

Root je totiz naprosto zarnej priklad toho, jak se zavrhne vsechno co funguje, a vsechno co nefunguje se reimplementuje.

Ne ze by to byl jen root, znam takovych povicero. Sranda pak je, kdyz firma naleje do webu par mega, protoze ten starej stoji za kulovy, aby vysledek byl, ze za presne stejny kulovy z presne stejnych duvodu stoji i ten novej.

A pak člověk narazí na takovouto nádheru (bez ironie!):
http://www.valeckovakoza.cz/

Tomu já říkám respoňzývní© ®™ web!

PS: Hmm, buď tak laskav a nereaguj...

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1209 kdy: 19. 05. 2016, 14:26:48 »
Zle sme sa pochopili. Je tym mysleny vykon vsetkych CPU dokopy. Len to vyskoci na 15% a aj to len prilezitostne.

Skusil som to teraz znovu. Niekolkokrat za sebou som scrolloval hore a dole, sledoval vytazenie a urobil screenshot v situacii s najvacsim vytazenim. Samozrejme bezia tam aj ine veci, nie len Chrome s rootom.

Je vůbec možné, že to tohle individuum vážně nechápe a ještě na sebe upozorňuje jak je neskutečně blbej?  ;D 8)

Hmm

« Odpověď #1210 kdy: 19. 05. 2016, 14:42:27 »

Je vůbec možné, že to tohle individuum vážně nechápe a ještě na sebe upozorňuje jak je neskutečně blbej?  ;D 8)
Je vobec mozne, ze nechapes, ze sa to proste nezdviha do ziadnych vysokych cisel? Ze tam nie je ziaden velky pohyb ani na jednom z jadier?  :o

« Odpověď #1211 kdy: 19. 05. 2016, 14:44:32 »

Klííííííííííííd, to má od přirození.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1212 kdy: 19. 05. 2016, 14:56:00 »

Je vobec mozne, ze nechapes, ze sa to proste nezdviha do ziadnych vysokych cisel? Ze tam nie je ziaden velky pohyb ani na jednom z jadier?  :o

Pančitelka na základce v hodině matematiky: Když výkon jednoho CPU jádra je maximálně 100%, jakého maximálního výkonu společně může dosáhnout 8 CPU jader?

Hmm: Já jsem na to chyběl :D
« Poslední změna: 19. 05. 2016, 14:57:41 od ByCzech »

Hmm

« Odpověď #1213 kdy: 19. 05. 2016, 15:08:49 »

Pančitelka na základce v hodině matematiky: Když výkon jednoho CPU jádra je maximálně 100%, jakého maximálního výkonu společně může dosáhnout 8 CPU jader?

Stale nechapes...

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1214 kdy: 19. 05. 2016, 15:23:08 »

Stale nechapes...

Doporučuji ti zajít si na nejbližší základku a pančitelce matematiky tam položit dotaz: Když náklad zatíží 8 aut na 16% jejich nosnosti, na kolik procent nosnosti by zatížil stejný náklad jedno takové auto?

A když ti odpoví, že 128%, tak se ji pokus vysvětlit, že to vůbec nechápe a přijď nám říct, jak jsi pořídil, rád opět budu kuckat smíchy ;D