nema tu nikdo fobii ze 130 znaku na radek, ktery mi to je schopny ukazat zde na foru?
No prostě ta informace k tomu 640px širokému pásku je totální žvást. Jednak nevím co má doporučovaný počet znaků v typografii pro sazbu společného z webem, obzvlášť když si přečtu ten doporučovaný článek z wikipedie, tak je tam také uvedeno:
On-screen reading tasks can be completed faster with text containing long lines which allow the user to quickly scan across the page. Some studies have shown that 100 cpl can be read faster than lines with 25 characters, but the level of comprehension remains the same.[4]
takže pro obrazovku platí očividně jiná pravidla. A jak z toho někdo vykutil šířku pásu pro článek ve velikosti 640px je mi fakt záhadou.
Mimochodem nejvtipnější je, že se v tom článku nepíše nic o tom, jak to má být na webu v HTML stránkách a navíc na jednom monitoru tam mám třeba řádky o počtu 155 znaků na jiném 204 znaky a světe div se, čte se mi to úplně normálně. Jestli ono to nebude tím, že monitor mám dostatečně daleko na to, abych to viděl jako na dlani ;-).
Když si představím, že bych podobnou vychytávku měl aplikovat když programuju a omezit si obsah informace v IDE, tak nevím, jestli se tomu mám smát nebo si ťukat na čelo. Monitor mám tak velký proto, protože na něm chci mít informaci v takové velikosti, v jaké si nastavím okno a když mám okno maximized, tak určitě nechci, aby 2/3 okna byly na šířku prázdné a nevyužité.