Nový Root již dnes?

Lol Phirae

Re:Nový Root již dnes?
« Odpověď #1665 kdy: 07. 08. 2017, 09:15:50 »
Je nepodstatné, odkud se ta velikost odvozuje

ROFL, tomu říká se říká žižkovský agilně-responzývňý vývoj.  ;D ::) :o

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1666 kdy: 07. 08. 2017, 09:20:42 »
Je nepodstatné, odkud se ta velikost odvozuje, já prostě vidím všude 15 px. Na titulní straně, v článku, i ve zprávičce. Pokud to někde vidíte jinak (což je klidně možné), prosím o upřesnění toho, na které stránce a kde přesně se ten font liší.

Ano já vidím něco jiného. Na titulní stránce perex článků a zprávičky mají výrazně rozdílnou velikost. Psal jsem viz. výše.

« Odpověď #1667 kdy: 07. 08. 2017, 09:31:50 »
Dobře, předám to vývojářům. V jakém prohlížeči a v jaké verzi to dělá?

j

« Odpověď #1668 kdy: 07. 08. 2017, 09:36:45 »
Je nepodstatné, odkud se ta velikost odvozuje, já prostě vidím všude 15 px. Na titulní straně, v článku, i ve zprávičce. Pokud to někde vidíte jinak (což je klidně možné), prosím o upřesnění toho, na které stránce a kde přesně se ten font liší.

Jisteze ... je zcela nepodstatny, jako ma co css ... zobrazuje se to tak, jak nejakej krcmar tvrdi ...

To pismo zpravicek je proste MENSI a je MENSI protoze ma STYL ze mensi byt MA.

A jinak (v absolutnich cislech) je to takto:

Zpravicka:

font-family: Roboto,Arial,Helvetica,sans-serif;
font-size: 14px;
line-height: 20px;

Perex:

font-family: Roboto,Arial,Helvetica,sans-serif;
font-size: 16px;
line-height: 20px;

Jak se muze zcela kazdy velmi snadno presvedcit.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1669 kdy: 07. 08. 2017, 09:51:56 »
Dobře, předám to vývojářům. V jakém prohlížeči a v jaké verzi to dělá?

Poslední 64 bit Chrome na Debianu. Na různých rozlišeních.

Vy máte 15px a 15px, já mám u zpráviček 14px a 16px u perexů (úvodní stránka) = já to mám správně :D :D :D, protože takto je to v CSS vypsáno:

Kód: [Vybrat]
.article--sidebar .article__perex {
    font-size: 0.875em;
}

Pokud tuto definici vypnu, zobrazí se zprávičky stejnou velikostí jako perexy. Neboli zprávičky mají explicitně definovaný menší font → 87,5% velikosti řádku, takže pokud vy máte 15px a 15px, tak váš prohlížeč/OS špatně zaokrouhluje ;)

PS: Fixlaudon, než jsem tenhle příspěvek odeslal, tak se mi to zase mezi náhledy odhlásilo! Ještě že mám zvyk před odesláním CTRL+C (asi vývojáři nechtějí feedback, protože pak musejí pracovat :D)

« Odpověď #1670 kdy: 07. 08. 2017, 10:03:08 »
Je to záhada, já tam tu vlastnost samozřejmě vidím taky, ale její vypnutí nemá na výsledek vliv. Prostě pořád vidím všude 15 px. Je možné, že to ovlivňuje konkrétní rozlišení obrazovky/velikost okna. Poslal jsem to vývojářům, aby mi to vysvětlili.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #1671 kdy: 07. 08. 2017, 10:12:53 »
Je to záhada, já tam tu vlastnost samozřejmě vidím taky, ale její vypnutí nemá na výsledek vliv. Prostě pořád vidím všude 15 px. Je možné, že to ovlivňuje konkrétní rozlišení obrazovky/velikost okna. Poslal jsem to vývojářům, aby mi to vysvětlili.

Osobně bych v tom záhadu nehledal. Prostě má to definovanou menší velikost písma a protože ta velikost je relativní k zobrazovacímu zařízení, tak se může vypočítat různě, neboli chyba vzniklá zaokrouhlováním (viz přílohy). Každopádně už to, že definici vypnete a nic se u vás nestane také o něčem svědčí, že?

Lol Phirae

« Odpověď #1672 kdy: 07. 08. 2017, 11:05:42 »
Je to záhada, já tam tu vlastnost samozřejmě vidím taky, ale její vypnutí nemá na výsledek vliv.

Každopádně už to, že definici vypnete a nic se u vás nestane také o něčem svědčí, že

https://youtu.be/LJn_9NfgDXM?t=16s

Bios

« Odpověď #1673 kdy: 07. 08. 2017, 16:42:25 »
Vás to ještě baví? Tři lidi dokola upozorňují na chyby a redaktor jim dokola opakuje, že předá dál. No a "vývojář" se na to buď rovnou vysere(lepší varianta) nebo tam opravou zanese dalších pět chyb... Nerýpejte do toho, dokud to ještě funguje aspoň nějak, proboha  ;D

Lol Phirae

« Odpověď #1674 kdy: 07. 08. 2017, 17:50:56 »
Vás to ještě baví?

Nebaví, a pokud šéfredaktor IT webu reaguje tak, že to je záhada, páč CSS vlastně nemá žádný vliv na funkci, tak si jen můžu poklepat na hlavu a odchod z tohohle bordelu urychlit.

Gresus

« Odpověď #1675 kdy: 10. 08. 2017, 13:39:35 »
No chlapci to pekne pototo. Najviac mi pridu smiesne tie reakcie Krcmara. Predam dalej a..... nic.
Technicky web ale aj tu asi platy pravidlo obuvnikov syn chodi bosi...

« Odpověď #1676 kdy: 10. 08. 2017, 13:45:07 »
Já nemůžu dělat nic dalšího, než vyrobit bugreport. To poctivě dělám na všechny relevantní věci, které se tu objevily. Byl založen i na to, že je formulář vysunutý mimo zorné pole a na velkém rozlišení se objeví. Bug existuje, vývojáři o tom vědí a dál to jde mimo mě. Jak jsem tu psal mnohokrát, ti lidé mi nejsou podřízeni a já jim neurčuji práci ani priority.

Lol Phirae

« Odpověď #1677 kdy: 10. 08. 2017, 13:55:01 »
Ve vydavatelství: Šéfe, dneska jsme nevyšli, co se to sakra děje? Hmm, já napíšu bugreport do tiskárny, aby o tom věděli, dál to jde mimo mě.

V pneuservisu: Šéfe, nemáme žádný gumy a hever je už dva měsíce rozbitej, takhle nemůžem fungovat. OK, já napíšu bugreport skladníkovi, aby vo tom věděl, jinak s tím nic neudělám.

;D ;D ;D

« Odpověď #1678 kdy: 10. 08. 2017, 14:04:18 »
Ani jeden z těch příkladů nesedí, protože jsou napasovány na prostředí, kde skladník i tiskaři jsou pod šéfem. V tomhle případě to tak není, já nejsem ředitelem vydavatelství, já jsem uvnitř struktury a ani programátoři, ani správci serverů mi nepodléhají. Takže já mám jedinou možnost: napsat skutečnému šéfovi nahoru, aby to zařídil. Pak je to na něm.

Lol Phirae

« Odpověď #1679 kdy: 10. 08. 2017, 14:12:36 »
Hele, a ta práce tě ještě fakt baví?  ::)